Nog een paar maandjes te gaan en Air Max Day 2018 (26 Maart) staat alweer voor de deur. Nike heeft onderhand goed inzicht gegeven in wat ons te wachten staat.

Air Max Day 2018 staat voor Nike in het teken van de comeback van diverse klassiekers. Zo brengt Nike een aantal cultklassiekers opnieuw uit, die stuk voor stuk symbool staan voor de voortdurende verbetering van technologie en design.

Dus, wat staat ons te wachten op 26 Maart? We werpen in deze post een blik op de line-up en op de sneakers die uitkomen in aanloop naar Air Max Day.

Atmos x Nike "Animal Pack"

Atmos x Nike Animal Pack

Atmos en Nike brengen een van hun populairste samenwerkingen opnieuw tot leven op Air Max Day 2018, met het "Animal Pack". Het "Animal Pack" is de tweede samenwerking, nadat Nike vorig jaar op de proppen kwam met de mega populaire Air Max 1 "Elephant".

Een groot deel van het ontwerp is hetzelfde gebleven, maar een belangrijk verschil is dat deze tweede release gebruik maakt van een zwarte bovenkant, in plaats van het gebroken witte, roze bovenwerk dat we op de originele release zagen.

Releasedatum: 26 Maart, 2018.

Nike Air VaporMax Plus

Nike Air VaporMax Plus

De VaporMax Plus combineert de opvallende ontwerplijnen van de Nike Air Max Plus, met de baanbrekende VaporMax zool, voor een ultralichte sneaker.

Releasedatum: 25 Januari, 2018

Nike WMNS Air VaporMax Plus

Nike WMNS Air VaporMax Plus

Releasedatum: 25 januari 2018

Nike Air Max 93

Nike Air Max 93

Tinker Hatfield kwam in 1993 met de zeer geliefde Air Max 93. De sneaker maakte voor het eerst gebruik van een 270 graden air unit.

Releasedatum: 2 februari 2018

Nike Air Max 180

Nike Air Max 180

De Air Max 180 was de eerste schoen met 180 graden zichtbare luchtdemping. Dit werd tot leven gebracht door de gewaagde buitenzool van urethaan aan de Air-unit te hechten.

Releasedatum: 2 februari 2018

Nike Air Max 270

Nike Air Max 270

De Air Max 270 bezit tot nu toe de grootste air unit in de hak. Het zorgt voor een ultra-comfortabel gevoel.

Releasedatum: 2 februari 2018

Nike Air VaporMax 97

De Nike Air VaporMax 97 combineert twee modellen met misschien wel de opvallendste air units die je op een Nike kan vinden. De bovenkant van de Air Max 97 met de onderkant van de Air VaporMax. Het resultaat is een geheel nieuwe sneaker die wellicht niet bij iedereen in de smaak zal vallen. Opvallen doet 'ie in ieder geval wel!

Nike Air VaporMax 2.0

Nike Air VaporMax 2.0

De baanbrekende hardloopinnovatie van Nike, die 7 jaar in de maak was, ondergaat een nieuwe evolutie. De Nike Air VaporMax Flyknit 2 .0 bezit de meeste lucht ooit direct onder de voeten voor een ongelooflijk licht en flexibel gevoel. Het bijgewerkte Nike Flyknit-bovenwerk zorgt voor een comfortabel en ademend gevoel.

Nike Air Max 1 x 97 Sean Wotherspoon

Nike Air Max 1/97 SW

Als een van 's werelds meest vooraanstaande verzamelaars van klassieke sneakers en kleding creëerde Sean Wotherspoon de Air Max 1/97 SW voor de Vote Forward-wedstrijd 2017 en won. Het door de kiezer goedgekeurde ontwerp staat symbool voor zijn passie voor de jaren 80-cultuur. Het combineert de Air Max 97 met de Air Max 1.

Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur