Tim
Geschreven door
Tim

Als er één sneaker is die de laatste jaren een sterke comeback heeft gemaakt, dan is het de Nike Dunk wel. Zoals de Air Jordan 1 vroeger razendsnel uitverkocht, is het nu de Nike Dunk waar je de wekker voor moet zetten om op tijd bij een release te zijn. De populairste colorways verkopen binnen enkele minuten uit, waardoor de sneaker de resell markt al een poosje domineert. De meeste bedragen die men vraagt op sites als StockX vallen opzich nog mee, dit komt mede doordat de Nike Dunk een relatief lage adviesprijs heeft in vergelijking met andere sneakers.

We zijn natuurlijk benieuwd welke Nike Dunk sneakers jullie het afgelopen jaar 21/22 het vetst vonden. We doen dit weer aan de hand van onze eigen data - de Nike Dunk sneakers met de meeste likes komen terecht in deze Top 10 Nike Dunk Sneakers van 2021/2022. In deze Top 10 vermelden wij alle varianten van de Nike Dunk, dus zowel de High, Low en SB Dunk.

Mis je jouw favoriete Dunk, of ben je van mening dat er een andere Dunk in deze Top 10 moest staan? Laat het ons dan weten op onze Facebookpagina.

10. Nike Dunk Low Retro SE "Lottery Grey Fog"

Nike Dunk Low Retro SE Lottery Grey Fog
kickstage

We starten de lijst met een Nike Dunk die nogal onder de radar heeft gevlogen; de Nike Dunk Low Retro SE "Lottery Grey Fog". Deze sneaker werd uitgebracht op 2 September 2022 en was vrijwel direct na de release stijf uitverkocht. Het zegt genoeg dat zelfs onze nummer tien van de lijst praktisch onhaalbaar is geworden om te scoren voor de adviesprijs. Deze Dunk gaat gekleed in een Grey Fog en Light Crimson colorway en heeft een wit lederen basis met grijze overlays en een bijpassende rubberen zool. Zwarte Swooshes en hakken met een loterij-achtige tong en binnenzool branding, een speciale scratch-off munt hangtag en slot machine prints op het papier in de doos maken het ontwerp af.

Alle verkooppunten van de Nike Dunk Low Retro SE "Lottery Grey Fog"

01
Nov 2021
Nike Dunk Low Retro SE "Lottery Grey Fog"

Nike Dunk Low Retro SE "Lottery Grey Fog"

DR9654-001
Alle verkooppunten

9. Nike Dunk High WMNS "Pink Prime"

Nike Dunk High WMNS Pink Prime
gc911

De Nike Dunk High WMNS "Pink Prime" is overduidelijk een hele dikke Dunk sneaker voor dames. Hoe bedoel je een roze knaller? Deze Dunk werd uitgebracht op 13 Mei 2022 en staat op plek 9 op onze lijst. De Nike Dunk High Pink Prime voor dames heeft een bovenwerk van glad wit leer met Pink Prime overlays en Swooshes. Een geweven Nike tonglabel en bijpassende zool maken het ontwerp compleet.

Alle verkooppunten van de Nike Dunk High WMNS "Pink Prime"

13
May 2022
Nike Dunk High WMNS "Pink Prime"

Nike Dunk High WMNS "Pink Prime"

DD1869-110
Alle verkooppunten

8. Nike Dunk Low WMNS "Rose Whisper"

Nike Dunk Low WMNS Rose Whisper
AquaFeb

Deze Nike Dunk Low Rose Whisper voor dames is voorzien van een klassieke tweekleurige look, vergelijkbaar met de originele Nike Dunks uit de jaren '80. Deze Dunk biedt een warm kleurenpalet dat perfect geschikt is om te rocken tijdens de Zomer, dankzij de White en Rose Whisper lederen constructie. Bijpassende geweven tong labels dragen bij aan het retro gevoel van het ontwerp, terwijl een EVA schuim zool zorgt voor perfecte demping en comfort. De Nike Dunk Low Rose Whisper voor dames werd uitgebracht op 12 Oktober 2022.

Alle verkooppunten van de Nike Dunk Low WMNS "Rose Whisper"

07
Feb 2023
Nike Dunk Low WMNS "Rose Whisper"

Nike Dunk Low WMNS "Rose Whisper"

DD1503-118
Alle verkooppunten

7. Nike Dunk Low "Varsity Green"

Nike Dunk Low Team Green
Slick-Sneakers

Op plek 7 treffen we een Dunk aan die is voorzien van een heerlijke groene Varsity Green-colorway. De Nike Dunk Low "Varsity Green" maakt gebruik van een wit lederen bovenwerk met Varsity Green lederen overlays en dito Swoosh logo's. Daarnaast is de Dunk voorzien van geweven retro Nike logo tong labels en borduurwerk op de hiel, die knipogen naar de klassieke Dunks uit 1985. De Nike Dunk Low Varsity Green werd uitgebracht op 10 September 2021.

Alle verkooppunten van de Nike Dunk Low "Varsity Green"

10
Sep 2021
Nike Dunk Low "Varsity Green"

Nike Dunk Low "Varsity Green"

DD1391-101
Alle verkooppunten

6. Nike Dunk Low "University Blue"

Nike Dunk Low University Blue
Sneaker Politics

Op plek zes staat deze schitterende Nike Dunk Low "University Blue", die wat ons betreft best nog een paar plekjes hoger had mogen staan.. maar hey, votes zijn votes. Deze Dunk flirt met deze colorway overduidelijk met de University of North Carolina Tarheels. De Nike Dunk Low UNC heeft een wit lederen bovenwerk met University Blue overlays en Swooshes. Een mooi Wit en University geweven Nike tonglabel met een wit 'Nike' borduursel op de hak maakt ontwerp af. Deze Nike Dunk werd uitgebracht op 11 Juni 2021.

Alle verkooppunten van de Nike Dunk Low "University Blue"

11
Jun 2021
Nike Dunk Low "University Blue"

Nike Dunk Low "University Blue"

DD1391-102
Alle verkooppunten

5. Nike Dunk High "Cargo Khaki"

Nike Dunk High Cargo Khaki
Buyma

De Nike Dunk High "Cargo Khaki" is de tweede groene Dunk op onze lijst, wat duidelijk aangeeft dat de kleur groen het afgelopen jaar populair was. Deze Dunk heeft kaki schoenveters die mooi in contrast worden gebracht door de witte tong. De Nike Dunk High Cargo Khaki heeft twee primaire kleuren: kaki en wit. De body van de schoen is gemaakt van premium leer, waarbij de Swoosh uitgevoerd is in Kaki op de witte leren basis. Deze sneaker werd voor het eerst uitgebracht op 28 Februari 2022.

Alle verkooppunten van de Nike Dunk High "Cargo Khaki"

28
Feb 2022
Nike Dunk High "Cargo Khaki"

Nike Dunk High "Cargo Khaki"

DD1399-107
Alle verkooppunten

4. Nike Dunk High "Aluminum"

Nike Dunk High Aluminum
43Einhalb

Ook de kleur blauw was het afgelopen jaar in trek, wat natuurlijk niet zo gek is als je bovenstaande foto bekijkt. Op plek 4 staat deze prachtige Nike Dunk High "Aluminum" voor dames, die is voorzien van een bovenwerk van glad wit leer en aluminium overlays. De sneaker heeft dan ook veel weg van de Nike Dunk UNC, alleen dan in een High versie. Een twee-kleurige zool maakt het ontwerp van deze Dunk compleet. De sneaker werd uitgebracht op 30 November 2021.

Alle verkooppunten van de Nike Dunk High "Aluminum"

30
Nov 2021
Nike Dunk High "Aluminum"

Nike Dunk High "Aluminum"

DD1869-107
Alle verkooppunten

3. Nike SB Dunk Low "Mummy"

Nike SB Dunk Low Mummy
@saia.photography @swellophonic

Op nummer 3 van onze Top 10 Nike Dunk sneakers van 2021/2022 staat een sneaker die we vantevoren niet op plek 3 hadden verwacht, namelijk deze spooky Nike SB Dunk Low "Mummy". De Nike SB Dunk Low Mummy is geïnspireerd op het oude Egyptische mummificatieproces. Hij heeft een gelaagd textiel bovenwerk met gestikte details en een suède Swoosh overlay. Bij de hiel steken afbeeldingen van een paar enge ogen onder het gelaagde textiel uit. Een glow-in-the-dark zool en het Eye of Horus geweven tong label maakt dit Halloween ontwerp compleet. Deze Dunk Mummy werd uitgebracht op 28 Oktober 2021.

Alle verkooppunten van de Nike SB Dunk Low "Mummy"

28
Oct 2021
Nike SB Dunk Low "Mummy"

Nike SB Dunk Low "Mummy"

DM0774-111
Alle verkooppunten

2. Nike Dunk Low "Grey Fog"

Nike Dunk Low Grey Fog

De nummer 2 van onze Top 10 is de Nike Dunk Low "Grey Fog". Deze Dunk is hét bewijs dat een sneaker niet persé gebruik hoeft te maken van drukke en schreeuwerige colorways om hoge ogen te gooien. De Nike Dunk Low Grey Fog heeft een wit leren bovenwerk met simpele maar effectieve Grey Fog leren overlays en Swooshes. Vanaf daar maakt een bijpassende geweven tong label, hiel tab en zool het ontwerp af. De Nike Dunk Low Grey Fog werd uitgebracht op 17 September 2021.

Alle verkooppunten van de Nike Dunk Low "Grey Fog"

27
Jan 2022
Nike Dunk Low "Grey Fog"

Nike Dunk Low "Grey Fog"

DD1391-103
Alle verkooppunten

1. Nike Dunk Low "Panda"

Nike Dunk Low Panda
43Einhalb

We zijn aangekomen bij de aanvoerder op onze lijst. Tromgeroffel.. de populairste Nike Dunk van het afgelopen jaar is wederom, zonder enige twijfel de iconische Nike Dunk Low "Panda" geworden. De Nike Dunks hebben sinds de release van het ontwerp in 1985 vele colorways gezien. Maar bij elke nieuwe colorway is de klassieke color-blocking van de Dunk in zekere zin in tact gebleven. Nike laat zijn tijdloze color-blocking maximaal shinen bij deze Nike Dunk Low Retro White Black a.k.a "Panda".

Deze Nike Dunk is gemaakt van wit leer met zwarte leren overlays en Swooshes. Het klassieke Nike logo staat op de nylon tong, een knipoog naar de traditionele Dunk design elementen. Een witte tussenzool en zwarte buitenzool maken het ontwerp compleet. De Nike Dunk Low "Panda" werd oospronkelijk uitgebracht op 10 Maart 2021, maar kreeg hierna vrijwel elk kwartaal een restock.

Alle verkooppunten van de Nike Dunk Low "Panda"

28
Mar 2023
Coming soon
Nike Dunk Low "Panda"

Nike Dunk Low "Panda"

DD1391-100
Alle verkooppunten
Tim
Geschreven door
Tim