Tim
Geschreven door
Tim

Het is voor sneakerheads misschien wel het op één na populairste evenement van het jaar na Air Max Day. We hebben het natuurlijk over SNKRS Day, dat sinds 2017 een jaarlijks terugkerend evenement is om de lancering van de SNKRS app van Nike te vieren. De SNKRS app is een app waar alle grootste releases en restocks voorbij komen. Normaal gesproken viert Nike deze feestdag in Europa op 8 augustus, maar in 2023 gaat het er iets anders aan toe.

Hoewel we ook dit jaar een aantal behoorlijk grote releases kunnen verwachten, zorgt SNKRS Day er ook voor dat bepaalde culturen en communities uitgelicht worden en zullen er een aantal workshops worden gehouden. Ben je nog niet bekend met SNKRS Day? Geen nood, we hebben de belangrijkste punten voor je op een rij gezet, zodat jij aanstaande zaterdag precies weet waar je aan toe bent en wat er op de planning staat.

Welke sneakers komen er met zekerheid uit op Nike SNKRS Day 2023?

09
Sep 2023
Nike Air Max 1 '86 "World Make Korea"

Nike Air Max 1 '86 "World Make Korea"

FN7652-030
Alle verkooppunten
16
Sep 2023
Air Jordan 1 Low SE "World Make Japan"

Air Jordan 1 Low SE "World Make Japan"

FN7670-493
Alle verkooppunten
15
Sep 2023
Nike Dunk Low Premium Wmns "Vintage Navy"

Nike Dunk Low Premium Wmns "Vintage Navy"

FN7197-100
Alle verkooppunten
12
Sep 2023
Nike Air Footscape Woven "Cow Print"

Nike Air Footscape Woven "Cow Print"

FB1959-100
Alle verkooppunten
09
Sep 2023
Nike Air Max Plus "Pure Platinum"

Nike Air Max Plus "Pure Platinum"

FN7813-001
Alle verkooppunten

Wanneer is het SNKRS Day 2023?

SNKRS Day wordt normaal gesproken op 8 augustus gehouden, maar Nike gooit het dit jaar over een andere boeg. Het zal niet alleen de eerste SNKRS Day zijn die plaatsvindt op 9 september, het zal ook de eerste keer zijn dat de VS mee mag doen aan het feest. De voorgaande jaren werd SNKRS day enkel gevierd in Europa en Azië.

Vrijwel ieder jaar is het een verrasing hoe en wanneer Nike begint met het releasen van sneakers. Het is dus zeker de moeite waard om je telefoon voor zaterdag op te laden en deze in de gaten te houden.

Nike snkrs day 2023 line up drops air jordan 1

Wat is SNKRS Day precies?

Sinds 2017 is SNKRS Day een evenement dat alles wat met Nike sneakers te maken heeft viert. Naast dikke releases kun je ook paneldiscussies verwachten met een aantal van de grootste namen uit de scene, live optredens en games die grotendeels allemaal kunnen worden bekeken via de SNKRS app.

SNKRS Day staat ook bekend om zijn grote releases. Niet alleen worden er vaak sneakers gedropt met exclusieve colorways die na SNKRS day vaak nooit meer te krijgen zijn, maar het gebeurd ook vaak dat er oude releases eenmalig een restock zullen krijgen. In het verleden kwamen er op deze dag écht hele dikke releases voorbij die door goed te zoeken in de app gevonden kunnen worden. Zoals gewoonlijk houdt Nike zich stil over de schoenen die een secret restock zullen krijgen, maar in de wandelgangen horen we sneakers als de Air Jordan 1 "Lost & Found" en de "UNC Toe" voorbij komen. Ook lijkt het erop dat de Nike Dunk Low "Panda" opnieuw zal worden uitgebracht.

Nike snkrs day 2023 line up drops air woven footscape

Waar wordt SNKRS Day dit jaar gehouden en wat staat er op de planning?

Naast dikke releases zorgt Nike ook altijd dat er genoeg te bekijken is via de SNKRS app. Geen zin om alles via de App te bekijken? Dan kun je natuurlijk ook afreizen naar de North Bank in Londen, want vanaf die locatie zal Nike op zaterdag 9 september verschillende evenementen hosten. Naast verschillende gratis activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn, zal er ook een reeks workshops plaatsvinden waarvoor je je vooraf moet registreren om ze te kunnen bijwonen.

- Styling workshop (13:30-19:00)
- Upcycling workshop met Greater Goods (13:30-17:15)
- Panelgesprek met de creative director van het merk A-Cold-Wall*, Samuel Ross (17:00-17:45 uur)
- Een gesprek met PAQ (17:45-18:30)
- BeauBeaus kunstworkshop (19.00-20:00)

Nike snkrs day 2023 line up drops Air Max 1 86 World Make Korea
Tim
Geschreven door
Tim