Tim
Geschreven door
Tim

Union LA is een bekende winkel uit Los Angeles. Het merk verkoopt voornamelijk streetwear en staat bekend om zijn unieke en zorgvuldig samengestelde selectie kleding, schoenen en accessoires die vaak elementen van hedendaagse mode combineren voorzien van vintage looks.

Union LA heeft een grote aanhang gekregen vanwege de smaakvolle samenstelling en het vermogen om verschillende stijlen op een samenhangende manier samen te brengen. Wie Union LA zegt, moet direct denken aan de samenwerking met verschillende merken, met name Nike en Jordan. In 2018 kwamen beide partijen al samen voor een gezamenlijke Air Jordan 1 sneaker, wat een groot succes bleek te zijn.

In het geval van deze aankomende Union LA x BBS x Air Jordan 1 High OG "Summer '96" en Union LA x BBS x Air Jordan 1 Elevate High "Summer '96" is er nog een derde merk van de partij, namelijk Bephies Beauty Supply. Het merk is een Black-owned merk opgericht door Beth Birkett, die ook de oprichter is van Union LA. BBS wil beauty en mode herdefiniëren als "levendig, krachtig en individueel" en is inclusief voor iedereen, met speciale nadruk op vrouwen van kleur.

Chris Gibbs is de andere eigenaar van Union LA en tevens de partner van Beth. Hij en Beth Birkett nemen ons mee terug naar de summer of '96 en hebben een diep persoonlijk verhaal verweven in de vezels van de Air Jordan 1 en de Air Jordan 1 Elevate. In essentie zijn beide paren een symbool van hun verbintenis en gedeelde passies, waarmee ze niet alleen een eerbetoon brengen aan het seizoen waarin hun liefde begon, maar ook een tribute aan het jaar waarin streetwear zoals we dat vandaag de dag kennen geboren werd.

Union LA x BBS x Air Jordan 1 High OG "Summer '96"

Union LA x BBS x Air Jordan 1 High OG Summer 96 Foto 2
Union LA x BBS x Air Jordan 1 High OG Summer 96 Foto 1

In 2018 brachten Union Los Angeles en Jordan samen misschien wel een van de betere collabs uit als het gaat om de Air Jordan 1 sneaker. Vijf jaar jaar later keert de in L.A. gevestigde boetiek terug naar de eerste signature schoen van Michael Jordan voor een nieuwe samenwerking die deze zomer zal gaan droppen.

De eerste Union x Air Jordan 1 releases haalden inspiratie uit de kringloop- en doe-het-zelf-scene, wat zorgde voor een nieuwe kijk op het iconische silhouet waarmee het allemaal begon. Deze Union LA x BBS x Air Jordan 1 High OG "Summer '96" die zaterdag 26 augustus zal gaan droppen lieten de retailers uit Los Angeles zich inspireren door de Air Footscape Woven - een sneaker die bekend staat om zijn asymmetrische vetersysteem dat eind 2000 werd uitgebracht.

Een blik op de kleuren leert ons dat deze release gekleed gaat in de kleuren Sail, Wolf Grey, Muslin, Pale Vanilla, Kinetic Green en University Gold. Deze versie van de Union x Air Jordan 1 High OG wordt geleverd in een OG-stijl "Neutral Grey" en is volledig gemaakt van leer met geweven details rond de hele schoen. Andere details zijn Wolf Grey details op de Swooshes, kragen, "Nike Air" tong tags en Wings-logos. Union's "UN/LA" logo is te zien op op de zijkant met zichtbare groene stiksels en "BBS" geborduurd op de hakken als knipoog naar Union oprichter Chris Gibbs' vrouw Beth en haar merk Bephie's Beauty Supply. Een tweekleurige rubberen zool maakt het ontwerp af. De schoen wordt geleverd met een extra set veters en in een speciale verpakking.

Bekijk hier alle verkooppunten voor de Union LA x BBS x Air Jordan 1 High OG "Summer '96".

Union LA x BBS x Air Jordan 1 High OG Summer 96 Foto 6
Union LA x BBS x Air Jordan 1 High OG Summer 96 Foto 7

Union LA x BBS x Air Jordan 1 High OG "Summer '96"

26
Aug 2023
Union LA x BBS x Air Jordan 1 High OG "Summer '96"

Union LA x BBS x Air Jordan 1 High OG "Summer '96"

FD2565-100
Alle verkooppunten
Union LA x BBS x Air Jordan 1 High OG Summer 96 Foto 4

Union LA x BBS x Air Jordan 1 Elevate High "Summer '96"

Union LA x BBS x Air Jordan 1 Elevate High Summer 96 Foto 2
Union LA x BBS x Air Jordan 1 Elevate High Summer 96 Foto 1

De Union x BBS x Air Jordan 1 Elevate High heeft een Sail, Kinetic Green, Muslin, Gum Yellow, Cone en Pale Ivory kleurenschema. De schoen heeft een ontwerp dat lijkt op dat van de Air Jordan 1 High maar staat net even wat hoger op de middenzool. Opvallende details zijn de groene Swooshes, blootliggende stiksels, het BBS-logo op de hielen, het UN/LA-label op de zijkant, het Orange Wings-logo op de enkel en het Nike Air-logo op de binnenzool. De schoen is compleet met een Sail tussenzool en Gum rubberen buitenzool. Er zit ook een extra set veters bij en een speciale verpakking.

Bekijk hier alle verkooppunten van de Union LA x BBS x Air Jordan 1 Elevate High "Summer '96".

Union LA x BBS x Air Jordan 1 Elevate High Summer 96 Foto 8
Union LA x BBS x Air Jordan 1 Elevate High Summer 96 Foto 7

Union LA x BBS x Air Jordan 1 Elevate High "Summer '96"

26
Aug 2023
Union LA x BBS x Air Jordan 1 Elevate High "Summer '96"

Union LA x BBS x Air Jordan 1 Elevate High "Summer '96"

FD0696-100
Alle verkooppunten
Union LA x BBS x Air Jordan 1 Elevate High Summer 96 Foto 4
Tim
Geschreven door
Tim