Tim
Geschreven door
Tim

We hebben er weer één! Een nieuwe Air Max 1 sneaker die binnenkort gaat droppen. Eind vorig jaar zagen we al de terugkeer van de Nike Air Trainer 1 en Nike zet het 20-jarig jubileum van de "Shims Shima"-collectie van 20 jaar geleden voort met een herinterpretatie van de iconische Air Max 1. We blikken vooruit op de release van deze Nike Air Max 1 "Shima Shima" die gebruik maakt van een Summit White/Plum Eclipse-Wolf Grey-White Siren Red colorway.

De Nike Air Max 1 "Shima Shima" is een ode aan het gelijknamige pack van 20 jaar geleden

2023 is een bijzonder jaar voor Nike. We vieren niet alleen de 50e verjaardag van de Nike Blazer en de 40e verjaardag van de Nike Air Pegasus, het is ook twintig jaar geleden sinds de release van het originele "Shima Shima"-pack. Geïnspireerd door de Japanse cultuur, debuteerde de collectie in 2003 met de Air Max 1, Air Trainer 1 en Dunk High, en wordt algemeen beschouwd als een van de meest iconische sneakerreeksen uit de vroege jaren 2000. Om deze enorme mijlpaal te herdenken, zet Nike het pack in de spotlights door diverse sneakers uit te brengen die zijn geïnspireerd door het pack.

Nike Air Max 1 "Shima Shima"

10
Mar 2023
Nike Air Max 1 Premium "Shima Shima"

Nike Air Max 1 Premium "Shima Shima"

FB8916-100
Alle verkooppunten
Nike air max 1 shima shima fb8916 100 bovenkant 2023

Hoewel deze nieuwe versie van de legendarische colorway anders is, kunnen we duidelijk zien dat het "Shima Shima" pack de bron van inspiratie was. De sneaker is voorzien van een witte basis, waarbij Wolf Grey panelen zich rond de zijwanden en het vetersysteem wikkelen. Pruimkleurige tinten zijn toegepast op de mud guards en op de Swoosh. Ook de veters zijn uitgedost in de mooie bruine kleur. Rode Japanse kanji tekens sieren de henneptong en binnenzool als een knipoog naar de oosterse invloeden van de schoen. Dit alles zit bovenop een witte Max Air-tussenzool samen met een tweekleurige buitenzool.

De Nike Air Max 1 "Shima Shima" zal in de Zomer van 2023 uitkomen, zodra we meer informatie voor je hebben laten we dit natuurlijk weten via onze releasekalender, ons blog en onze Facebookpagina.

Nike Air Max 1 Shima Shima Foto 6
Nike Air Max 1 Shima Shima Foto 4
Tim
Geschreven door
Tim