Tim
Geschreven door
Tim

Adidas lijkt klaar te zijn met Kanye West, recent ook wel bekend als Ye. De Duitse sportkledinggigant zegt zijn contract met de excentrieke artiest officieel en per direct op en stopt met onmiddellijke ingang met alle activiteiten omtrent de Adidas Yeezy sneakers. Na een reeks van beledigend gedrag van de rapper en ontwerper, verbreekt het bedrijf de banden met Ye met onmiddellijke ingang. Het bedrijf zal een klap van maar liefst 250 miljoen euro (246,5 miljoen dollar) op de netto-inkomsten in het huidige fiscale jaar moeten incasseren. Geen peanuts dus.

"De recente opmerkingen en acties van Ye waren onaanvaardbaar, hatelijk en gevaarlijk, en ze schenden de waarden van het bedrijf van diversiteit en inclusie, wederzijds respect en eerlijkheid," zei het bedrijf in een verklaring.

Adidas voegt zich bij Gap en Balenciaga in het verbreken van de banden met Ye. De rapper heeft de afgelopen weken controversiële uitspraken gedaan, waaronder antisemitische posts op sociale media, en heeft de banden met zijn zakelijke partners doorgesneden.

Adidas zal de samenwerking met Ye beëindigen, de productie van Yeezy-producten stopzetten en alle betalingen aan Ye en zijn bedrijven bevriezen, aldus adidas, ondanks het feit dat het een van de meest succesvolle partnerschappen van het merk was in zijn lange geschiedenis.

Wij zijn dan ook erg benieuwd hoe Adidas deze financiële klap in de toekomst te boven gaat komen.

Adidas Reactie Kanye West
Tim
Geschreven door
Tim