Toen Afew in 2015 voor het eerste de samenwerking met ASICS aanging brachten zij wellicht één van de meest populaire Asics Gel-Lyte III's op de markt. Drie jaar laten hebben beide partijen besloten de samenwerking nog maar eens aan te gaan voor het ontwerp van deze prachtige Afew x BEAMS x Asics Gel-Lyte III "Orange Koi". De collab omvat drie partijen, de Duitse sneakershop Afew, het merk Asics en Japanse schoenenwinkel BEAMS.

De eerste collab uit 2015 maakte gebruik van een zwart, wit en rood kleurenpalet, deze nieuwe collab heeft de kleur rood ingeruild voor knallend en levendig oranje. Hoewel je deze sneaker eigenlijk alleen al voor de kleuren in huis zou moeten halen, zijn de afwerkende details en de boodschap achter deze release minstens net zo mooi.

ASICS Tiger x Afew Gel Lyte III Koi 92015)
ASICS Tiger x Afew Gel Lyte III Koi (2015)

Dan nu de details van de schoen, hebben jullie even? De sneaker is voorzien van een wereldkaart op de linker hiel, de rechter hiel bevat het woord 'vriendschap' in Japanse letters, een eerbetoon aan de goede politieke relatie tussen Duitsland (Afew) en Japan (ASICS en BEAMS). De schoenen pronken tevens met de logo's van de betrokken winkels. De schoen wordt geleverd met twee sets op maat gemaakte inlegzolen, evenals een Orange Koi-camouflage print op de semi-doorzichtige buitenzool, veters met de tekst Afew x Beams x Asics en houten details rond de veteroogjes.

De collectie omvat naast schoenen ook kleding. Niet alleen de schoen is top, ook de verpakking van de schoen mag er zijn. Zo wordt het paartje geleverd in een houten schoenendoos, voorzien van diverse boekjes waarin het verhaal van de schoen nog eens wordt verteld. Bekijk het beeldmateriaal maar eens, er is dusdanig veel gelet op details dat je iedere keer weer nieuwe eyecatchers ontdekt.

De collectie gaat op 10 November, 17:00 online in de vorm van een raffle via de website van Afew (klik hier). Wil je meer kans maken op het scoren van een paartje, dan kan je op 10 November om 8 uur in de ochtend terecht in de winkel van Afew in Duitsland. Afew geeft op hun website al aan dat het erg druk zal gaan worden, gelet op de waarschuwing First Come - First Serve / No Reservations / One per Customer.

Kan je niet wachten op deze release, of schat jij je kansen dusdanig laag in op het scoren van dit paartje? Dan kan je altijd nog ons huidige aanbod van Asics sneakers bekijken!


Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur