Asics Gel Lyte III sneakers voor dames & heren

De Asics Gel-Lyte III is ontworpen door Shigeyuki Mitsui en werd oorspronkelijk uitgebracht in 1990. Het stond bekend als een sublieme hardloopschoen omdat het lichter, aangenamer en prestatiegerichter was dan veel andere schoenen in die tijd.

Veel mensen weten niet dat Mitsui te maken kreeg met felle tegenstand vanuit Asics zelf nog voordat de Gel-Lyte III überhaupt het daglicht zag. Net als de geboorte van veel innovatieve en out-of-the-box ideeën, beledigden het voorgestelde ontwerp en de esthetiek meer dan een paar van Mitsui's bazen. Dat bleek onterecht.

Gelukkig kwamen ze uiteindelijk tot bezinning en werd de schoen goedgekeurd voor constructie en release. Achteraf hadden ze niet kunnen bedenken dat de prestaties en stijl van de Asics Gel Lyte III het uiteindelijk tot één van de meest gewilde schoenen in de geschiedenis van Asics zouden maken.

De ASICS Gel Lyte III blijft vandaag de dag een geliefd en iconisch model. Hoewel hij oorspronkelijk is ontworpen als een prestatiegerichte hardloopschoen, is hij geëvolueerd tot een lifestyle-sneaker met een sterke aanwezigheid in de sneakercultuur.

ASICS brengt regelmatig nieuwe kleurstellingen en samenwerkingen uit voor de Gel Lyte III, die tegemoet komen aan een breed scala aan smaken en stijlen. Het gesplitste tongontwerp en de GEL dempingstechnologie blijven belangrijke kenmerken die de schoen zowel comfortabel als visueel onderscheidend maken.

De retro-allure van de sneaker, in combinatie met de comfortabele pasvorm en het veelzijdige ontwerp, heeft bijgedragen aan de voortdurende populariteit. Sneakerliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar een mix van stijl en comfort, blijven interesse tonen in de ASICS Gel Lyte III.

Koop jouw Aiscs Gel Lyte III sneakers via Sneaker Squad

Sneaker Squad is dé ultieme bestemming voor Asics Gel Lyte III sneakers! Vind jouw perfecte paar in een spectrum van kleurstellingen, voor mannen en vrouwen van alle leeftijden.