Sneakerzoekmachine

Asics Gel Lyte III sneakers

Asics Gel Lyte III voor dames & heren

De Asics Gel-Lyte III is ontworpen door Shigeyuki Mitsui en werd oorspronkelijk uitgebracht in 1990. Het stond bekend als een sublieme hardloopschoen omdat het lichter, aangenamer en prestatiegerichter was dan veel andere schoenen in die tijd.

Veel mensen weten niet dat Mitsui te maken kreeg met felle tegenstand vanuit Asics zelf nog voordat de Gel-Lyte III überhaupt het daglicht zag. Net als de geboorte van veel innovatieve en out-of-the-box ideeën, beledigden het voorgestelde ontwerp en de esthetiek meer dan een paar van Mitsui's bazen. Dat bleek onterecht.

Gelukkig kwamen ze uiteindelijk tot bezinning en werd de schoen goedgekeurd voor constructie en release. Achteraf hadden ze niet kunnen bedenken dat de prestaties en stijl van de Asics Gel Lyte III het uiteindelijk tot één van de meest gewilde schoenen in de geschiedenis van Asics zouden maken.

Asics Gel Lyte 3 in veel colorways

Toen de schoen werd onthuld, veroorzaakte dit nogal wat opschudding in de hardloopgemeenschap omdat het concept van hoe een hardloopschoen eruit zou moeten zien radicaal veranderde. De Gel-Lyte III verlegde onmiddellijk de grenzen van lifestyle- en prestatieschoenen door zijn opvallende kleuren en uniek design. Deze schoen is namelijk in veel verschillende en opvallende coloways te koop. Voor zowel dames als heren.