Tim
Geschreven door
Tim

De Chuck 70 sneaker is een iconische sneaker van het merk Converse, een gerenommeerd Amerikaans sneakermerk die iedereen onderhand wel moet kennen. De Chuck 70 is een verbeterde versie van de iconische Chuck Taylor All Star, ontworpen als eerbetoon aan het originele ontwerp met modernere functies en verbeterd vakmanschap. De Chuck 70 is geïnspireerd op de rijke geschiedenis van Converse en combineert een tijdloze stijl met verbeterde comfort en duurzaamheid.

Combineer de design skills van A-COLD-WALL* met de kennis van Converse en je krijgt deze nieuwe collab voorgeschoteld. De A-COLD-WALL* x Converse Chuck 70 "Green" en de A-COLD-WALL* x Converse Chuck 70 "Dark Sapphire" droppen beide op 11 juli.

A COLD WALL x Converse Chuck 70 Green Foto 9
A COLD WALL x Converse Chuck 70 Dark Sapphire Foto 9

A-COLD-WALL* en Converse komen met een groene en blauwe versie van de Chuck 70 sneaker

A-COLD-WALL* van eigenaar Samuel Ross is nog lang niet klaar met collabs, inmiddels werkt het bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk met samen met merken als Dr. Martens en Timberland. De geschiedenis van A-COLD-WALL* met Converse is indrukwekkend, want er zijn inmiddels al talloze modellen uitgebracht die stuk voor stuk uniek waren.

Het Britse label richt nu zijn design pijlen op de Chuck 70 van Converse. Het Low model is uitgevoerd in "Green" en "Dark Sapphire" en heeft een bovenwerk van ton-sur-ton textiel, een vierkante tong en leren hakken met speciale badges. De rubberen neuzen zijn subtiel voorzien van de tekst "ACW_CNVS", terwijl de dubbellaagse randen overlopen in klassieke zolen. Tot slot sieren co-branded accenten de tongen en binnenzolen naast ACW enkelbadges met blootliggende stiksels.

Naast schoenen droppen A-COLD-WALL* en Converse tevens een kledingcapsule met gilets, polo's, T-shirts en shorts in donkere aardetinten. Converse gebruikt de Japanse instrumentalist Takuya Nakamura om de samenwerking te presenteren.

A-COLD-WALL* x Converse Chuck 70 "Green" en "Dark Sapphire"

11
Jul 2023
A-COLD-WALL* x Converse Chuck 70 "Green"

A-COLD-WALL* x Converse Chuck 70 "Green"

A06688C
Alle verkooppunten
11
Jul 2023
A-COLD-WALL* x Converse Chuck 70 "Dark Sapphire"

A-COLD-WALL* x Converse Chuck 70 "Dark Sapphire"

A06689C
Alle verkooppunten

A-COLD WALL* en Converse hebben een rijke geschiedenis aan gezamenlijke sneakers

A Cold Wall (ACW) is een Brits modelabel dat in 2015 werd opgericht door ontwerper Samuel Ross. ACW staat bekend om zijn unieke mix van streetwear en high fashion en heeft met verschillende merken samengewerkt om innovatieve en uitgesproken collecties te creëren. Een van de opmerkelijke samenwerkingen waarbij ACW betrokken is geweest, is met Converse, wat resulteerde in een serie gezamenlijke sneakers.

De samenwerking tussen A Cold Wall en Converse heeft geleid tot een herinterpretatie van het klassieke Converse Chuck Taylor All Star silhouet. De ACW x Converse samenwerkingen bevatten meestal Samuel Ross' avant-gardistische ontwerpesthetiek, die elementen van streetwear, utilitarisme en futuristische invloeden samenvoegt. Deze samenwerkingen zijn bedoeld om een frisse en eigentijdse kijk op de iconische Converse-sneaker te bieden.

Een van de belangrijkste kenmerken van de ACW x Converse samenwerkingen is het gebruik van unieke materialen en constructietechnieken. De sneakers laten vaak een combinatie van eersteklas materialen zien, zoals leer, suède en canvas, met de nadruk op textuur en contrasterende afwerkingen. De samenwerkingen hebben ook kenmerkende ontwerpdetails, zoals asymmetrische lambrisering, overdreven proporties en opvallende merkopdrukken.

Kleur speelt een belangrijke rol in de ACW x Converse samenwerkingen, met de nadruk op aardetinten, gedempte tinten en industrieel geïnspireerde kleurenpaletten. De samenwerkingen experimenteren vaak met tonale variaties en onconventionele kleurblokkeringen, waardoor een visueel opvallende esthetiek ontstaat die de designtaal van ACW weerspiegelt.

Over het geheel genomen bieden de samenwerkingen tussen A Cold Wall en Converse een fusie van fashion-forward design en streetwear-esthetiek, waarbij de klassieke Chuck Taylor All Star opnieuw wordt vormgegeven met innovatieve materialen, een unieke constructie en gedurfde visuele elementen. Deze samenwerkingen laten de creatieve synergie tussen de twee merken zien en bieden sneakerliefhebbers en modeliefhebbers de kans om een uitgesproken moderne en artistieke interpretatie van een tijdloos silhouet te omarmen.

A Cold Wall Converse Chuck 70 Green
A Cold Wall Converse Chuck 70 Green 2
Tim
Geschreven door
Tim