Converse sneakers voor dames en heren

Converse sneakers en dan met name de Converse Chuck Taylor All Stars zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De sneaker domineert al tientallen jaren en blijft één van de best verkopende sneakers ter wereld. Dit succes is te danken aan een aantal punten waarop Converse geen concessies maakt; veelzijdigheid en duurzaamheid. Je zou naar een verjaardagsfeestje kunnen gaan, op vakantie gaan of je hond uitlaten op een zondagmiddag, en een converse snealer is al gauw de eerste sneaker die je van het schoenenrek pakt. De onmiskenbare veelzijdigheid verlicht de stress voor degenen die last hebben van keuzestress als het gaat om welke sneaker je vandaag moet aantrekken, de Converse sneakers passen vrijwel overal bij.

De gewichtloze en comfortabele schoenen van Converse gaan lang mee, waardoor je na de aankoop van je nieuwe sneakers echt waar voor je geld krijgt. Misschien heeft het iets te maken met die schijnbaar onverwoestbare rubberen zool of het feit dat Converse sneakers er in sommige gevallen nog beter uitzien nadat ze een jaar zijn gedragen.

Converse heeft veel populaire sneakers uitgebracht, waaronder de Chuck 70, de Run Star, Pro Leather en de Star Player. Maar zonder enige twijfel is de best verkopende Converse sneaker de iconische en immer populaire Converse Chuck Taylor All Star.

De Chuck Taylor All Star is de populairste Converse sneaker ooit

Wat is de oudste, populairste en best verkochte basketbalschoen aller tijden? Wij denken dat 90% van de lezers het fout heeft. Het is niet de Air Jordan 1 en ook geen sneaker van Adias, het is de Converse Chuck Taylor All Star!

Het legendarische verhaal begon in 1908, toen de Converse Rubber Corporation haar deuren opende. Aanvankelijk maakte het bedrijf alleen overschoenen en andere werkgerelateerde rubberen schoenen op seizoensbasis. Maar uiteindelijk besloot het bedrijf dat het efficiënter was om hun personeel het hele jaar door aan het werk te houden en begon het met het maken van sneakers. Met de populariteit van basketbal zag de Converse Corporation een buitenkansje en begon het met de productie van basketbalsneakers. Na een hoop prototypes en veel onderzoek werd in 1917 de allereerste versie van de All Star basketbalschoen geproduceerd. De All Star-schoen kwam oorspronkelijk in natuurlijke bruine kleuren met een zwarte bies. Rond 1920 werden Converse All Stars gemaakt in volledig zwarte canvas en/of lederen versies. De All Star zou de eerste in massa geproduceerde basketbalschoen in Noord-Amerika worden. Het bestond uit een zeer dikke rubberen zool en een enkelbedekkend canvas (of soms leer) bovenwerk. In het begin verliep de verkoop traag. Ze zouden een paar jaar later snel toenemen, dankzij Charles 'Chuck' H. Taylor.

Converse sneakers hebben een sterke link met Basketbal

Charles H. Taylor was een basketbalspeler die uitkwam voor de Akron Firestones. De All-Star sneakers bevielen hem wel en hij zag dan ook direct het potentieel ervan voor de basketbalsport. In feite geloofde hij zo in de schoen dat hij in 1921 een baan kreeg bij het verkoopteam van Converse en later de speler/coach werd van de Converse All-Stars, de eigen basketbalcompetitie van het bedrijf. Tijdens zijn carrière bij Converse reisde Taylor door de Verenigde Staten om basketbalclinics te geven en de All Star-schoen te promoten. Zijn persoonlijke verkoopvaardigheden en slimme marketinginstrumenten zoals de Converse Basketball Yearbooks hebben zijn stempel gedrukt op de sport op alle teamniveaus. Maar de Converse Corporation schonk hem ook iets anders. Omdat hij zo succesvol was in het promoten van Converse All Stars en het aanbrengen van belangrijke veranderingen in het ontwerp van de All Star-schoen, werd in 1932 zijn naam "Chuck Taylor" toegevoegd aan de enkelpatch. De basketbalschoen "Chuck Taylor" All Star was geboren!