Tim
Geschreven door
Tim

De Air Jordan 12 is een populaire retro basketbalsneaker die behoort tot de befaamde Air Jordan-lijn, onderdeel van de samenwerking tussen Nike en basketballegende Michael Jordan. De Air Jordan 12 is ontworpen door Tinker Hatfield en werd voor het eerst uitgebracht in 1996. Het is naast de Air Jordan 1 een van de meest iconische en herkenbare sneakers in de collectie sneakers van Jordan.

Het ontwerp van de Air Jordan 12 is geïnspireerd op de Japanse cultuur, met name op het harnas van een traditionele samoerai. Deze invloed is duidelijk zichtbaar in de kenmerkende gestikte panelen van de schoen, die lijken op de overlappende platen van het harnas. Het unieke ontwerpelement geeft de Air Jordan 12 een visueel opvallende uitstraling en onderscheidt hem van zijn voorgangers.

Deze aankomende Air Jordan 12 Retro "Field Purple" is een nieuwe colorway van de 12e versie van de Jordan sneakers en staat op de planning om te droppen op vrijdag 11 augustus.

Air Jordan 12 Retro Field Purple Foto 6
Air Jordan 12 Retro Field Purple Foto 7

De kleuren paars en zwart worden op een heerlijke manier toegepast op deze Air Jordan 12 Retro

Een van de opvallendste kenmerken van de Air Jordan 12 is het gebruik van de Zoom Air dempingtechnologie die is toegepast over de hele lengte. Dit zorgt voor superieure schokdemping en reactievermogen op het basketbalveld. Deze demping biedt uitstekende ondersteuning en comfort, waardoor het een favoriet is onder zowel sporters als liefhebbers van sneakers.

Deze Air Jordan 12 Retro "Field Purple" is niet alleen gemaakt om op te sporten, want de kleurenBlack, Field Purple, Metallic Gold en Taxi maken de sneaker uitermate geschikt om te rocken in je vrije tijd. Deze Air Jordan 12 lijkt op Gary Payton's Air Jordan 12 "Lakers" PE uit zijn speeldagen bij de LA Lakers.

Het bovenwerk is voorzien van zwart leer met paarse contrasterende accenten die zijn toegepast op de textielen mud guards, de umpman badges op het zijprofiel en op de tong. Andere details zijn de metallic gouden oogjes op het bovenwerk met paarse logo's op de tong. Taxi accenten zien we terug op de hiellipjes en op de koolstofvezel plaat onder de voet.

Scoor jij deze klassieker in een nieuw jasje? Op vrijdag 11 augustus gaat de sneaker in de verkoop.

Air Jordan 12 Retro Field Purple Foto 4

Air Jordan 12 Retro "Field Purple"

11
Aug 2023
Air Jordan 12 Retro "Field Purple"

Air Jordan 12 Retro "Field Purple"

CT8013-057
Alle verkooppunten
Air Jordan 12 Retro Field Purple Foto 3
Air Jordan 12 Retro Field Purple Foto 5
Tim
Geschreven door
Tim