Jordan Air Jordan 12 sneakers

Filters

Air Jordan 12 sneakers

Tinker Hatfield en Michael Jordan werkte samen aan deze duurzame, stijlvolle Air Jordan 12, de opvolger van de Air Jordan 11.

De Air Jordan 12 haalt inspiratie uit de damesschoen en de Japanse vlag, de sneaker is clean en simple. De lederen bovenkant is zo ontworpen om op een opkomende zon lijken. De toebox en overlays zijn gemaakt van replica reptiel leer. De 12 wordt gekenmerkt door de slogan “TWO 3” op de tong, de metalen veterhouders met Jumpman logo’s en een pull-tab dat over de hele hiel loopt met de tekst: “QUALITY INSPIRED BY THE GREATEST PLAYER EVER”

De Jordan 12 heeft een carbon schacht over de volledige lengte, zoals de Air Jordan 11 ook had. De Air Jordan 12 voegt voor het eerst Zoom Air demping toe aan de Jordan lijn.

De Air Jordan 12 werd oorspronkelijk uitgebracht in vijf verschillende colorways, waaronder de black / red versie die Michael Jordan droeg tijdens wedstrijd 5 van de 1997 NBA Finals tegen de Utah Jazz. Michael was tijdens deze wedstrijd ziek en zijn verschijning was twijfelachtig, maar hij was in staat om te spelen en ongelooflijke prestatie neer te zetten door met de Bulls te winnen. De schoen die hij droeg tijdens die wedstrijd is bekend onder verzamelaars als “Flu Game 12”.

De andere kleuren van de Air Jordan 12 werden dat zelfde seizoen ook gedragen. Jordan droeg de black / white sneaker in de 1997 play-off wedstrijden. Met de Air Jordan XII aan zijn voeten maakte Michael Jordan zijn 11e All-Star game verschijning, won zijn negende NBA topscorers titel en werd uitgeroepen tot First Team ALL-NBA en First Team ALL-Defense. Hij won zijn vijfde NBA titel en NBA Finals MVP tijdens het dragen van de Air Jordan 12.

Air Jordan 12 Retro

Veel Air Jordan fans waren blij met het nieuws dat de Air Jordan 12 een retro model zou krijgen, maar dat was snel verleden tijd toen bleek dat Jordan enorm veel modellen zou releasen. De oorspronkelijke Jordan 12’s werden uitgebracht in slechts 5 colorways, maar er werden maar liefst 10 colorways uitgebracht als retro model.

Op 28 november 2003 lanceerde Air Jordan de eerste Jordan 12 Retro – een schoen die enkel online te verkrijgen was. De Black / Carolina “nubuck’s waren rond de $250 en werden geleverd met een bijpassende hoodie en pet. Veel fans betaalden de $250 te betalen maar al te graag voor een exclusieve schoen, maar verzamelaars waren verre van blij toen bekend werd dat Nike deze zogenaamde “limited edition” en “exclusief online te verkrijgen” sneaker ook in de lokale schoenenwinkel zouden gaan verkopen voor $150 en soms nog minder.