Het was even geduld hebben, maar de Nike Air Max 90 LX "Illusion Green" heeft dan ein-de-lijk een releasedatum. Wij kregen per dag ongeveer 10 DM's met de vraag; wanneer gaat deze sneaker nou eens droppen? De releasedatum schommelde weken lang tussen begin en eind April, tót Nike vandaag de schoen opeens toevoegde aan het assortiment.

Onze eerste blog post over dit paartje was op 24 Januari van dit jaar - kun je nagaan. We namen in die post ook een kijkje naar de tegenhanger van dit paartje, de Nike Air Max 90 LX "Laser Fuchsia" - die overigens nog geen releasedatum heeft en blijft hangen op 25 April van dit jaar.

Het meest in het oog springend detail van deze sneaker - en volgens ons tevens de reden waarom deze sneaker keihard gaat uitverkopen, is toch wel de Leopard print waarmee de mud gaurd en het bovenste stukje van de wreef is voorzien. Nu hebben we uiteraard wel vaker een Leopard print voorbij zien komen, maar wij kunnen ons niet heugen dat deze geplaatst is op een zó drukke colorway.

De schoen maakt gebruik van teveel kleuren en materialen om op te noemen, waaronder een denim stofje boven de mud guard en rond de toe box, groen leder óp de toe box, een roze doorschijnende Swoosh op de zijkanten en knallend groene details op de branding op de hak, rond de air unit en naast de veters. De schoen krijgt zijn afronding in de vorm van een witte tussenzool en een twee-kleurige buitenzool die tevens is voorzien van glitters. Ook de inlegzolen en de tong tag van deze sneaker is een kunstwerkje, die zijn voorzien van een zonnebloem met een smiley waar wij een beetje AM97 Sean Wotherspoon vibes van krijgen.

De releasedatum is voor 99,9% zeker op Vrijdag 10 April, om 09:00. Wij hebben een verkooppagina op onze sneaker releasekalender klaargezet, maar vooralsnog lijkt Nike het enige verkooppunt te gaan worden.

Nike Air Max 90 LX "Illusion Green"

Nike Air Max 90 LX Illusion Green

Releasedatum: Vrijdag 10 April, 09:00 AM
Colorway: Illusion Green/Sunset Pulse/Black/White
Stijlcode: CW3499-300
Verkoopprijs: €150
Verkooppunten: Bekijk hier

Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur