Het is alweer een poos geleden dat Nike de inmiddels legendarische Cortez sneaker lanceerde, namelijk in 1972. In 2022 maakte het model een comeback om de 50e verjaardag van de sneaker te vieren. Dit jaar heeft Nike hun zinnen gezet op een return van de Nike Cortez "Forrest Gump" in een vernieuwde luxe versie.

Oorspronkelijk werd de colorway uitgebracht in 2018, gevolgd door een 'Basic' release in 2019. In 2023 stak CLOT het model in een nieuw jasje door het in drie colorways te releasen, waarvan er één was voorzien van de klassieke colorway. De naam “Forrest Gump” is uiteraard geïnspireerd op de film uit 1994, met in de hoofdrol Tom Hanks. In een van de bekendere scènes van de film krijgt Forrest de OG Cortez sneakers cadeau van Jenny Curran, gespeeld door Robin Wright, voordat hij het op een rennen zet.

De vernieuwde Cortez heeft een tijdloze colorway die bestaat uit de kleuren White, Varsity Red, Varsity Blue en Metallic Silver. De basis is gemaakt van wit leer met rode accenten op de tong, hiel en Swooshes. Een blauwe streep accentueert de middenzool, terwijl het witte Nike logo de hielen siert, gecombineerd met zilveren veter dubraes. De look wordt afgemaakt met een wafelzool aan de onderkant.

Scoor deze bijzondere Nike Cortez "Forrest Gump" op vrijdag 31 mei vanaf 9 uur in de ochtend.

Nike Cortez "Forrest Gump"

May
31
Nike Cortez "Forrest Gump"

Nike Cortez "Forrest Gump"

FZ1347-100
Alle verkooppunten
Nike Cortez Forrest Gump Foto 6
Nike Cortez Forrest Gump Foto 5
Nike Cortez Forrest Gump Foto 1
Nike Cortez Forrest Gump Foto 3
Nike Cortez Forrest Gump Foto 4
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur