NIKE Cortez - Sneaker Squad

Het verhaal achter de Nike Cortez sneakers 

De Cortez-trainer was de eerste trainingsschoen die Nike creëerde en werd ontworpen door Nike mede-oprichter Bill Bowerman. Bowerman was zelf een Olympische atletiekcoach aan de Universiteit van Oregon en wilde een schoen ontwerpen die duurzaam en comfortabel genoeg is voor lange afstand hardlopen en training. Door een verhoogde hiel met meer rubber toe te voegen, streefde Bowerman ernaar pijnlijke achillespeesverwondingen te voorkomen bij degenen die vele uren hadden getraind voor en deelnamen aan races. De originelen werden voor het eerst gemaakt in leer, maar dit werd later vervangen door het nylon en suède bovenwerk dat we vandaag kennen voor hun lichtgewicht eigenschappen.

In Amerika waren de Cortez vooral populair onder Latino’s die in de jaren tachtig en negentig in LA woonden. Hierdoor werd de Cortez veelal geassiocieerd met de bendecultuur, waarbij elk lid een paar Cortez-trainers als identiteitskenmerk droeg. Tegenwoordig is het vooral een casual mode-sneaker geworden die veel op straat te zien is en een favoriet is onder sneakerfreaks.

Nike Cortez voor dames, heren en in de sale

Voor Nike Cortez sneakers ben je bij Sneakersquad aan het juiste adres. Wij zoeken voor jou naar alle te gekke Cortez sneakers van alleen de beste webshops en brengen deze samen op ons sneakerplatform. Nooit meer eindeloos zoeken naar de goedkoopste deal. Sneakersquad zoekt op basis van jouw wensen de juiste Nike Cortez sneakers voor je uit. Ben je op zoek naar dames, heren of sale Cortez modellen? Via het filter-menu aan de linkerkant van de pagina bepaal je zelf je voorkeur en kleur. Of navigeer via onderstaande links naar de pagina van jouw voorkeur:
Nike Cortez dames
Nike Cortez heren
Nike Cortez sale

Nike Cortez Classic, Nylon, Leather in zwart, wit en meer

Via Sneakersquad koop je gemakkelijk en snel de meest populaire Nike Cortez modellen van dit moment; zoals de Nike Cortez Classis, de leather variant voor dames en heren en meer! Maak je een statement met een opvallende kleur zoals geel, blauw of beige? Of ga je liever voor zwart of wit? Maak jouw keuze in het filter-menu of navigeer direct via onderstaande links naar de betreffende pagina:
Nike Cortez wit
Nike Cortez zwart

Welke kleur voeg jij toe aan je collectie?