Tim
Geschreven door
Tim

De Air Jordan 8 is ontworpen door Tinker Hatfield, die ook werkte aan verschillende andere iconische Jordan sneakers. In 1993 werd de sneaker door Jordan voor het eerst op de markt gebracht en staat bekend om zijn opvallende ontwerp en innovatieve kenmerken.

Vandaag werd de releasedatum van de nieuwe Air Jordan 8 "Playoffs" bekend gemaakt. De sneaker werd voor het laatst gezien in 2013, en zal in het najaar van 2023 terugkeren als retro ter ere van zijn 30e verjaardag. De release is een knipoog naar de schoen die Michael Jordan droeg tegen de Phoenix Suns in Game 6 van de NBA Finals van 1993.

Air Jordan 8 Retro Playoffs Foto 8

Zoals gezegd is de sneaker een eerbetoon aan Game 6 van Jordan tegen de Suns. De overwinning bezorgde Michael Jordan en de Chicago Bulls hun eerste drievoudige NBA-kampioenschap en MJ's derde achtereenvolgende Finals MVP.

De schoen gaat gekleed in het zwart, true red en wit. Deze uitvoering van de Air Jordan 8 blijft trouw aan de oorspronkelijke release, met de klassieke grafische overlays op de mudguards en buitenzool. De schoen wordt ook geleverd met de originele rode pull tabs zoals bij het OG paar, in plaats van de zwarte die bij de vorige retro werd gebruikt.

De sneaker dropt op zaterdag 30 september via diverse verkooppunten.

Air Jordan 8 Retro "Playoffs"

30
Sep 2023
Coming soon
Air Jordan 8 Retro "Playoffs"

Air Jordan 8 Retro "Playoffs"

305381-062
Alle verkooppunten
Air Jordan 8 Retro Playoffs Foto 3
Air Jordan 8 Retro Playoffs Foto 4
Air Jordan 8 Retro Playoffs Foto 5
Air Jordan 8 Retro Playoffs Foto 6
Air Jordan 8 Retro Playoffs Foto 7
Tim
Geschreven door
Tim