De Weapon sneaker is al jaren een van de populairste sneakers van Converse. Het is meer dan een sneaker, het is een basketbalschoen die de essentie van de jaren 80 omarmt. De samenwerking van Converse met de ontwerper Rick Owens heeft deze iconische sneaker letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau getild. Onder het DRKSHDW label van Owens is het silhouet omgevormd tot de TURBOWPN sneaker, waardoor het klassieke model is verandert in iets dat tijd en ruimte overstijgt. Eerder dropte Converse al de DRKSHDW x Converse TURBOWPN "Black", waarna het nu de beurt is aan zijn opvolger: de DRKSHDW x Converse TURBOWPN "Cave".

De Cave versie van de TURBOWPN sneaker dompelt de sneaker onder in een aardse tinten, met een tan getrommeld leren bovenwerk dat doet denken aan de aardetinten die te vinden zijn in de natuur. De collab is direct herkenbaar doordat de Converse logo's zijn vervangen door het onmiskenbare merk van Rick Owens aan de zijkant. Het staat symbool voor de samensmelting van twee verschillende werelden. De sneaker behoudt de klassieke details waar het Weapon model om bekend staat, zoals de Y-band, maar heeft een verhoogde tong die de branding van zowel Owens als Converse draagt en hun gezamenlijke visie symboliseert. Daaronder zit een crèmekleurige dikke middenzool en een gekartelde rubberen buitenzool.

Scoor dit meesterwerkje op 16 april, samen met de DRKSHDW x Converse TURBOWPN "Black" die een restock krijgt op dezelfde dag.

DRKSHDW x Converse TURBOWPN "Cave"

Apr
16
DRKSHDW x Converse TURBOWPN "Cave"

DRKSHDW x Converse TURBOWPN "Cave"

A06757C
Alle verkooppunten

DRKSHDW x Converse TURBOWPN "Black"

Apr
16
DRKSHDW x Converse TURBOWPN "Black"

DRKSHDW x Converse TURBOWPN "Black"

A03945C
Alle verkooppunten
DRKSHDW x Converse TURBOWPN Cave Foto 2
DRKSHDW x Converse TURBOWPN Cave Foto 3
DRKSHDW x Converse TURBOWPN Cave Foto 4
DRKSHDW x Converse TURBOWPN Cave Foto 5
DRKSHDW x Converse TURBOWPN Cave Foto 6
DRKSHDW x Converse TURBOWPN Cave Foto 7
DRKSHDW x Converse TURBOWPN Cave Foto 8
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur