Yes! Nike komt binnenkort weer met een nieuwe Nike Air Max 1 - en wat voor één. We werpen vandaag een eerste blik op de Nike Air Max 1 "Sketch".

De Nike Air Max 1 Sketch is in principe een van de originele sketches van Tinker Hatfield, volledig ontworpen om te lijken op een van de eerste tekeningen die Tinker maakte voor de Nike Air Max 1 in 1987. Zoals we inmiddels weten is het model uitgegroeid tot misschien wel de populairste sneaker aller tijden. Het is dan ook erg jammer dat Nike de laatste tijd de productie van nieuwe releases op een laag pitje heeft gezet, met het waarschijnlijke doel om de schoen nóg meer te hypen en andere modellen als de Nike Air Max 90 en nieuwe modellen als de Air Max 270 en Air Max 720 meer aandacht te geven. Des te meer reden om releases als deze in huis te halen!

In de wandelgangen gaan de geruchten dat deze release in maar liefst drie colorways uit zal gaan komen op Zaterdag 13 Juli, dit mede doordat er inmiddels drie stijlcodes zijn vrijgegeven (CJ4286-001. CJ4286-100 en CJ4286-101). Na wat onderzoek zal het qua kleuren gaan om een blauwe, rode en witte colorway.

De release waar we nu naar kijken (CJ4286-100) is uitgevoerd in een University Red colorway, bestaande uit University Red op de mud guard, tong tags, Swooshes en de veteroogjes. Verder is er een rustige grijze kleur toegepast op het gedeelte rond de kraag en onder de Swoosh. Het gedeelte boven de toe box is voorzien van mesh. De handtekening van Tinker is geplaatst op de hak van de schoen, de tekst "Sketch, Property of Nike, Not For Resale" is terug te vinden op de binnenvoering. Het ontwerp is afgewerkt met schetsen, afgedrukt op de doorschijnende buitenzool. We missen hier en daar nog wat informatie over andere tekst sketches die op de schoen zijn terug te vinden, maar daar hebben we de foto's voor, check dus zelf nog even de details.

Check regelmatig onze sneaker releasekalender voor een definitieve releasedatum!


Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur