Hyprints komt met een gloednieuw concept. Ter ere van Nederlandse sneakercultuur en uit een behoefte om te experimenteren met nieuwe toepassingen van hun illustratieve sneaker art, lanceert Hyprints de Air Table 1. Negen iconische Nederlandse Air Max 1’s getransformeerd tot functionele bijzettafels. En zeg nou zelf: wie wilt dit nu niet?

Holland’s Finest

Nederlandse sneakercultuur en Air Max’s zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, je kan niet praten over het één, zonder het te hebben over het ander. De Nederlandse liefde voor Air Max’s begon in de jaren 90, als onderdeel van de ‘gabber’ scene. Maar daar stopte de liefde niet. Tot vandaag de dag blijven Nederlanders één van de grootste afnemers van Air Max sneakers in de wereld.

Hyprints

Hyprints, een design studio uit Amsterdam die zich voornamelijk richt op sneakers, heeft al eerder artwork uitgebracht ter ere van de Nederlandse Air Max 1's - de ‘Holland’s Finest’ art print. Nu, twee en een half jaar later, willen ze het concept verder trekken. “We hadden veel zin om te experimenteren met nieuwe toepassingen van onze illustraties.” aldus Sven, oprichter van Hyprints.

We hadden veel zin om te experimenteren met nieuwe toepassingen van onze illustraties.
6 Sneaker Squad Air Table 1 jpg
Hyprints

Air Table 1

“Met deze tafels maken we met Hyprints een grote stap. Niet langer zijn onze designs gelimiteerd tot papier, vanaf nu willen we meer experimenteren met 3D, verschillende materialen, en creatieve toepassingen. Dit komt precies overeen met de stap die we willen maken met de studio: het grensgebied opzoeken tussen sneakers, fashion, kunst, gebruiksvoorwerpen en interior design.”

Friends & Family - Surprise!

Sven die wij onlangs ook bij Sneaker Squad hebben geïnterviewd, had een prachtige verassing voor ons in petto... De postbezorger stond deze week namelijk met een grote doos voor onze deur. En wat bleek; wij waren bevoorrecht om dit prachtige meubelstuk al voor de officiële releasedatum in ontvangst te mogen nemen. Wat ons betreft mag deze 'must have' bijzettafel dan ook niet ontbreken in de collectie van menig sneakerverzamelaar. Sterker nog: de Air Table 1 maakt ons alleen maar extra nieuwsgierig naar hopelijk nog meer creatieve toepassingen & experimenten van Sven zijn Art Prints.

1 Sneaker Squad Air Table 1
Sneaker Squad

De Air Table 1 verkrijgbaar in 9 colorways

Er zijn negen verschillende Air Max 1's gedrukt op de tafels, allemaal van Nederlandse bodem. Met modellen als de 2005 Parra Amsterdam en de 2010 Parra x Patta Cherrywood, heeft Hyprints een bijzondere selectie gemaakt. De tafels worden op 24 april om 14:00 gelanceerd op de website van Hyprints. Ze hebben er maar 20 op voorraad (first come, first serve). Daarnaast heeft Hyprints ook hun Holland’s Finest art print geupdate, met het nieuwe design en een nieuwe extra grote B2 maat (70 x 50 cm).

Voor welke toffe versie ga jij....?

Stephan
Geschreven door
Stephan