Liefhebbers van de 990 sneaker van New Balance krijgen deze maand twee nieuwe colorways voorgeschoteld. Joe Fresh Goods en New Balance zijn namelijk weer een samenwerking aangegaan en gebruiken de 990v4 Made in USA als canvas.

Joe Freshgoods is een ontwerper en ondernemer uit Chicago, bekend om zijn unieke benadering van streetwear en mode. Hij begon zijn carrière in het begin van de jaren 2000 en werd populair door zijn vermogen om hedendaagse cultuur te mengen met nostalgische elementen, vaak puttend uit zijn roots in Chicago.

Joe brengt in de vorm van deze Joe Freshgoods x New Balance 990v4 Made in USA "Marshmallow" en "Pirate Black" namelijk een eerbetoon aan een bijzondere tijd in de jaren 90 en toont ons het gedachtengoed van Joe Freshgoods toen hij zich bij deze release liet inspireren door zijn afkomst en liefde voor film en kunst.

Joe Freshgoods x New Balance 990v4 Made in USA Foto 5

Deze Joe Freshgoods x New Balance 990v4 Made in USA collab is geïnspireerd door de films en hiphop van de late jaren 90

Bij het ontwerpen van deze tweedelige collab verkent Joe Freshgoods de luxe vanuit een filmisch perspectief, waarbij storytelling en architectuur worden gecombineerd om een visuele ervaring zowel op als naast de voet te creëren. Het gaat om twee Joe Freshgoods & New Balance MADE in USA 990v4 sneakers die in het zwart en wit worden geleverd.

Freshgoods liet zich inspireren door de iconische XXL fotoshoot met DMX, Jay-Z en Ja Rule, die lid waren van de hiphop groep Murder Inc. Het kleurenpalet van de 990v4 is een harmonieuze mix van zwart, wit en grijs die symbool staan voor deze legendarische periode.

De suède overlays worden omlijst door lakleer, terwijl mesh onderlagen de rest van het bovenwerk bedekken met het contrast van de tegenovergestelde kleur. De 990 met de bekende comfortabele ENCAP tussenzool heeft reflecterende details op de hiel en is weer voorzien van de bekende N logo's op de zijkant.

Het kleurcontrast wordt onderstreept door het monochrome kleurenpalet op beide versies van de schoen. Het jaartal 1998 staat op het hiellipje van de sneaker, wat een eerbetoon is aan een vormend jaar in de ontwikkeling van de ontwerpstijl van Joe Freshgoods.

Scoor de Joe Freshgoods x New Balance 990v4 Made in USA "Marshmallow" en de Joe Freshgoods x New Balance 990v4 Made in USA "Pirate Black" op vrijdag 22 december via diverse verkooppunten.

Voor deze campagne wilde ik me richten op de late jaren '90. Toen ik opgroeide, hadden tijdschriftcampagnes, films en reclames uit deze periode een sterke invloed op mijn creatieve ontwikkeling.

Joe Freshgoods x New Balance 990v4 Made in USA "Marshmallow"

Dec
22
Joe Freshgoods x New Balance 990v4 Made in USA "Marshmallow"

Joe Freshgoods x New Balance 990v4 Made in USA "Marshmallow"

U990JR4
Alle verkooppunten

Joe Freshgoods x New Balance 990v4 Made in USA "Pirate Black"

Dec
22
Joe Freshgoods x New Balance 990v4 Made in USA "Pirate Black"

Joe Freshgoods x New Balance 990v4 Made in USA "Pirate Black"

U990JS4
Alle verkooppunten
Joe Freshgoods x New Balance 990v4 Made in USA Foto 9
Joe Freshgoods x New Balance 990v4 Made in USA Foto 1
Joe Freshgoods x New Balance 990v4 Made in USA Foto 7
Joe Freshgoods x New Balance 990v4 Made in USA Foto 13
Joe Freshgoods x New Balance 990v4 Made in USA Foto 15
Joe Freshgoods x New Balance 990v4 Made in USA Foto 18
Joe Freshgoods x New Balance 990v4 Made in USA Foto 20
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur