New Balance 990 Dames & Heren

Het schoenmodel New Balance 990 is een essentieel onderdeel van het erfgoed van New Balance in de schoenenindustrie. Erkend als een van de meest iconische silhouetten van het merk, is het een van de weinige die keer op keer bewijst dat een klassieker inderdaad moeiteloos een voetafdruk achterlaat in de sneaker community, ondanks de verschillende modetrends en verschillende generaties.

De opkomst van de New Balance 990

Meer dan drie jaar in de maak, streefde het in Boston gevestigde New Balance ernaar om de "meest innovatieve hardloopschoen in de industrie” met de perfecte balans tussen demping, stabiliteit en flexibiliteit te maken. Hierbij werd gebruik gemaakt van nieuwe technologieën die niet aanwezig zijn in andere New Balance-schoenen. De NB 990 sneaker beschikt over de Motion Control Device (MCD) -technologie, een drielaagse tussenzool en een Superflex-buitenzool met een hielkussen van koolstofrubber. Het bovenwerk bestaat uit suède van varkensleer gecombineerd met mesh-materialen.

Geïntroduceerd als de technologisch meest geavanceerde hardloopschoen in die tijd, werd de 990 verkocht met een flink prijskaartje. Het was de eerste sportschoen die werd onthuld voor $ 100. In feite was het destijds een van de duurste schoenen, maar dat weerhield de 990 er niet van om tien keer meer uit te verkopen dan de verwachte verkoopcijfers. Serieuze hardlopers beschouwden het als een verstandige investering. Uiteindelijk werd de New Balance 990 zelfs een statussymbool vanwege de hoge prijs en werd de sneaker vooral door fashionista’s gedragen voor alledaagse gebruik. En dus niet meer als hardloopschoen.

New Balance 990-stijl

De New Balance 990-sneakers zijn een bewijs dat klassiekers iedereen een fashion look geven. Deze op hardlopen geïnspireerde sneakers bieden verschillende klassieke kleurstellingen die de perfecte mix van kleuren bieden - subtiel en niet te luid of levendig zoals andere gemoderniseerde hardloopschoenen die onlangs zijn uitgebracht.