De Air Jordan 2 is een iconische basketbalsneaker die in 1986 voor het eerst werd uitgebracht door Jordan. Het is het tweede model van voormalig professioneel basketballer Michael Jordan, die werd gedropt na het succes van de Air Jordan 1.

Bruce Kilgore was de ontwerper van het model, die ook werkte aan andere klassieke Nike sneakers. Het introduceerde verschillende innovatieve kenmerken in die tijd, zoals een hagedissenprint op het bovenwerk, wat een afwijking was van de overwegend leren ontwerpen van basketbalschoenen in die tijd.

Inmiddels heeft Jordan laten weten dat ze op 10 augustus met een nieuwe colorway gaan komen voor de sneaker, want dan dropt deze heerlijke Air Jordan 2 Retro Low Wmns "Sky J Orange" die zal worden uitgebracht in damesmaten.

Air Jordan 2 Retro Low Wmns Sky J Orange Foto 6
Air Jordan 2 Retro Low Wmns Sky J Orange Foto 7

De Air Jordan 2 Retro krijgt op 10 augustus een heerlijke Sky J Orange colorway

De Air Jordan 2 was de eerste Jordan schoen die in Italië werd geproduceerd, waardoor hij een vleugje luxe en eersteklas vakmanschap kreeg. De beslissing om de schoen in Italië te produceren kwam deels voort uit Nike's wens om de status van het merk te verhogen en het te laten opvallen in de markt. Tot op de dag van vandaag staat de sneaker, zeker bij de oudere sneakerfreaks bekend als een technisch hoogstandje van Jordan.

Als we kijken naar deze aankomende Air Jordan 2 Retro Low Wmns "Sky J Orange" dan zien we dat de schoen gekleed gaat in een mix van Sky J Orange, Mauve en Sail. Deze versie van de Air Jordan 2 Low heeft een bovenwerk van Sky J Orange dat is gemaakt van een mix van nubuck en suède, waardoor een premium uitstraling heeft.

Contrasterende accenten in Mauve langs de binnenvoering, binnenzolen en de hiel zorgen voor een mooi kleuraccent. Een vleugje rood op de tong en op de branding op de binnenzool samen met een Sail rubberen zool met Sky J Orange onder de voet zorgen voor een vintage look.

Scoor deze sneaker op donderdag 10 augustus via diverse verkooppunten.

Air Jordan 2 Retro Low Wmns Sky J Orange Foto 4

Air Jordan 2 Retro Low Wmns "Sky J Orange"

Aug
10
Air Jordan 2 Retro Low Wmns "Sky J Orange"

Air Jordan 2 Retro Low Wmns "Sky J Orange"

DX4401-800
Alle verkooppunten
Air Jordan 2 Retro Low Wmns Sky J Orange Foto 2
Air Jordan 2 Retro Low Wmns Sky J Orange Foto 5
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur