Sneakerzoekmachine

Jordan Air Jordan 2 sneakers

Air Jordan 2 sneakers

Het ontwerpen van de Air Jordan 2 was een hele opgave voor ontwerper Bruce Kilgore. De Air Jordan 1 was zo succesvol, dat het maar moeilijk overtroffen kon worden.

Het Nike “Swoosh” logo dat zo duidelijk aanwezig was op iedere nike schoen verdween bij de Jordan 2. De sneaker kreeg een clean en simpel design. De schoen bezit betere materialen, waaronder een replica krokodillen print aan de bovenkant, en een achterkant van plastic rond de hiel. De schoen staat bekend om zijn Italiaanse vakmanschap, en heeft superieure verbeteringen in tegenstelling tot de Jordan 1. De middenzool is over de gehele lengte voorzien van een Air Unit, om zodoende de zere voet van Michael Jordan te ondersteunen in zijn wedstrijden. Michael brak zijn voet gedurende de helft van het seizoen, waardoor dit een gewenste oplossing was. Het bovengedeelte van de sneaker zorgde ook voor een betere enkel ondersteuning.

Op de tong van de sneaker staat dan eindelijk het nieuwe Air Jordan Wings Logo, die een grotere rol van betekenis speelde bij de lancering van de Air Jordan 2. De sneaker heeft tot op de dag van vandaag een apart plekje bij mensen als de eerste luxe basketbal sneaker dat ooit werd uitgebracht, al werd de Air Jordan 2 weinig gedragen in de NBA wedstrijden. Ook is de schoenendoos waarin deze Jordan werd verkocht tot op de dag van vandaag een populair collectors item. Michael won zijn eerste NBA slam dunk titel toen hij deze sneaker droeg. Gedurende het NBA seizoen van 1985 – 1986 droeg hij deze sneaker slechts 18 wedstrijden, dit door zijn blessure aan zijn voet. Toen hij zijn terugkeer maakte tijdens de playoffs droeg hij deze sneaker. Hij verpulverde de Celtics terwijl hij deze sneaker droeg, in zijn legendarische wedstrijd waar hij maar liefst 63 punten scoorde.

Het mysterie van de zwarte Air Jordan 2

De Air Jordan 2 is de enige sneaker uit de Jordan serie die nooit in het zwart is uitgebracht. Er waren veel theorieën waarom dit zo was, maar blijft tot op de dag van vandaag een onopgelost mysterie. De fans kregen later echter waar ze om vroegen, want de Jordan 2 werd in de retro releases meerdere malen in het zwart uitgebracht.