Wie kent de Shattered Backboard colorway niet? De herkenbare wit/oranje colorway is met de BRED-colorway dé meest populaire colorway van de Air Jordan 1. Jordan kondigt nu aan dat ook de Air Jordan 5 een Shattered Backboard colorway gaat krijgen. Wij blikken alvast vooruit op de release van de Air Jordan 5 "Shattered Backboard", die in September van dit jaar zal gaan droppen.

Air Jordan 5 "Shattered Backboard"

Air Jordan 5 Shattered Backboard Foto 3
Air Jordan 5 Shattered Backboard Foto 2

De Air Jordan 5 "Shattered Backboard" (ook bekend als de Orange Blaze/Total Orange) is inmiddels officieel onthuld. Deze nieuwe versie van het model is uitgevoerd in een Sail, Orange Blaze, Metallic Silver en Black kleurenschema dat populair geworden is door het "Shattered Backboard" thema dat we ontelbare keren voorbij hebben zien komen op de Air Jordan 1.

Deze Jordan 5 maakt gebruik van onder meer een bovenwerk van sail gekleurd leer, uitgerust met gaas op de kraag, het kwartpaneel en het onderste gedeelte van de tongen. Het geheel witte bovenwerk wordt vergezeld door zilver op de reflecterende tongen en haaientanden langs de tussenzool. Afwerkende details zijn onder meer de zwarte accenten, het Orange Jumpman-tonglogo en de bijpassende tussenzool bovenop een doorschijnende buitenzool.

Air Jordan 5 "Shattered Backboard" Verkooppunten

De geschiedenis van de Shattered Backboard

Michael Jordan breekt bord

In 1985 verbrijzelde Michael Jordan tijdens een Nike Europe-tour in Italië letterlijk een glazen basketbalbord toen hij een monsterlijke dunk maakte. Dit memorabele moment vond plaats terwijl hij een oranje, zwart en wit gekleurde outfit droeg. In 2015 speelde Jordan daar goed op in door de Air Jordan 1 "Shattered Backboard 1.0" te droppen. Kort daarna, in de herfst van 2016, werd er een Air Jordan 1 "Shattered Backboard Away" (ook bekend als 'Reverse' en 'Shattered Backboard 2.0') uitgebracht. De sneaker behoudt de zwarte veters en Nike-branding, maar ruilde de oranje toe box en het zwart rond de teen en tong in voor wit. De meest recente Jordan Shattered Backboard release was de Air Jordan 1 "Shattered Backboard 3.0" die dropte in 2019.

Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur