Jordan Air Jordan 5 sneakers

Filters

Air Jordan 5 sneakers

Designer Tinker Hatfield bleef In 1990 nog steeds de leiding houden over de ontwerpafdeling van het merk Air Jordan. Zijn creativiteit en innovatief denken werden op verschillende niveaus voortgezet met het ontwerp van de Air Jordan 5. De schoen wordt gekenmerkt door een asymmetrische kraag en ook de snit van de schoen is hoger dan de vorige twee Air Jordans. De Air Jordan 5 heeft nog steeds dezelfde tussenzool, maar met een nieuw patroon geïnspireerd door een gevechtsvliegtuig uit de 2e wereldoorlog.

Het zichtbare luchtkussen is overgenomen van de Air Jordan 3 en Air Jordan 4, net als het gebruik van het gaas van de Air Jordan 4. De zool van de Air Jordan 5 is gemaakt van doorschijnend rubber, ook wel Icy genoemd. Bepaalde colorways van de Air Jordan 5 gebruiken reflecterend 3M materiaal op de tong – een mooie toevoeging aan de Jordan lijn. Op elke Jordan 5 is aan de binnenkant van de tong een “AIR JORDAN” logo genaaid. De hiel van de Jordan V is versterkt door een enkelsteun. De hak wordt gekenmerkt door een gestikt “NIKE AIR” logo met een Swoosh teken eronder.

Jordan heeft de Air Jordan 5 opnieuw uitgebracht in meerdere colorways, met inbegrip van de oorspronkelijke Purple, Fire Red en Black / Silver colorway en de White / Royal / Maze - geïnspireerd door de middelbare school van Michael Jordan: Alma Mater, Laney High.

Tijdens het dragen van de Air Jordan 5 in 1990 maakte Michael Jordan zijn zesde achtereenvolgende All-Star game verschijning, won zijn vierde opeenvolgende topscorers titel en werd vernoemd tot de All-NBA First Team en All-Defensive First Team.

Deze sneaker behoort tot de best verkopende jordan uit de serie, naast de Air Jordan 1, 2 en 3 natuurlijk. Volgens velen heeft de schoen het beste design en structuur.

Vergeelde zolen

De zolen van de oorspronkelijke Air Jordan 5 had een groot min punt: de zolen van de sneaker verkleurde na een tijdje dragen, en werden gelig van kleur. Dit was niet enkel bij de Air Jordan 5 het geval, ook de 6, 11 en 16 hadden dit probleem. Nadat er in 1999 retro modellen van de AJ 5 was ook dit probleem verholpen.

Air Jordan 5 sneaker kopen?

Koop jouw Air Jordan 5 sneakers via Sneaker Squad. We bieden je een handig overzicht met alle Air Jordan 5 sneakers, voor zowel dames als heren. We zorgen dat je altijd de beste aanbieding krijgt en nooit teveel betaald.