Tim
Geschreven door
Tim

De Air Jordan 5 sneaker is een populaire en iconische sneaker van Jordan, een schoenencollectie van Nike gemaakt voor de legendarische basketballer Michael Jordan. De Air Jordan 5 werd voor het eerst uitgebracht in 1990 en is ontworpen door Tinker Hatfield, een van de bekendste schoenontwerpers van Nike. Als je Jordan 5 zegt, dan denk je direct aan het opvallende ontwerp dat de sneaker onderscheidt van zijn voorgangers. Een van de opvallende kenmerken van de Jordan 5 is het "haaientand" patroon op de tussenzool, dat de schoen een unieke en agressieve look geeft.

12 augustus komt Jordan weer met een comeback, deze keer van de Air Jordan 5 "Burgundy" die oorspronkelijk in 2006 werd uitgebracht als onderdeel van de Lifestyle (LS) serie van Jordan. We blikken vooruit op de release van deze Air Jordan 5 Retro SE "Burgundy".

Air Jordan 5 Retro SE Burgundy Foto 5
Air Jordan 5 Retro SE Burgundy Foto 6

Jordan laat de klassieke Burgundy colorway op 12 augustus een comeback maken

Door de jaren heen heeft de Air Jordan 5 talloze kleurstellingen en speciale edities gehad, vaak geïnspireerd door de carrière, prestaties en persoonlijke voorkeuren van Michael Jordan. De populariteit van de sneaker reikt veel verder dan het basketbalveld en is een cultureel icoon en een gewild verzamelobject geworden. De combinatie van prestatiekenmerken, unieke ontwerpelementen en de historische betekenis van de Jordan 5 in de basketbal- en sneakercultuur heeft zijn plaats als een van de meest geliefde Air Jordans aller tijden verstevigd.

Deze aankomende Air Jordan 5 Retro SE "Burgundy" gaat gekleed in een Deep Burgundy/Light Graphite/Silver kleurenschema. Deze Air Jordan 5 ziet er precies zo uit als de originele versie met een bovenwerk van bordeauxrood suède, een zilveren tong en grijze accenten. Een bijpassende Burgundy tussenzool op een icy buitenzool maakt het ontwerp af. De schoen zal verkrijgbaar zijn in de heren-, gs-, ps- en td maten.

Air Jordan 5 Retro SE Burgundy Foto 7
Air Jordan 5 Retro SE Burgundy Foto 8

Air Jordan 5 Retro SE "Burgundy"

12
Aug 2023
Air Jordan 5 Retro SE "Burgundy"

Air Jordan 5 Retro SE "Burgundy"

DZ4131-600
Alle verkooppunten
Air Jordan 5 Retro SE Burgundy Foto 3
Air Jordan 5 Retro SE Burgundy Foto 4
Air Jordan 5 Retro SE Burgundy Foto 9
Tim
Geschreven door
Tim