Na een eerdere samenwerking met Nike, is Liverpool FC nu de samenwerking met Converse aangegaan om een collectie uit te brengen die de volgende generatie voetbalfans viert. De reclamecampagne is gemaakt in samenwerking met creatievelingen Dredz, Pixey en Sterling Rose Kelly.

Nu het herfst/winter seizoen van 2023 van start is gegaan, leek het Converse en Liverpool Football Club de perfecte tijd om samen te komen om de liefde voor hun club te vieren. De samenwerking, getiteld 'Creating From The Ground Up', laat het licht schijnen op een nieuwe generatie gepassioneerde jonge fans die zowel geïnspireerd zijn geraakt door de geschiedenis van de club als de toekomst ervan, door te onderzoeken hoe hun creativiteit vorm geeft aan hun betrokkenheid bij de Reds.

Het drietal werd geïnspireerd door de kleuren, architectuur en het lettertype van de club. De nieuwste collectie viert de geschiedenis van de club, terwijl ze een eerbetoon brengen aan de supporters en de volksliederen van Anfield.

De collectie bevat opnieuw ontworpen klassiekers, waaronder de Liverpool FC x Converse Chuck 70 "Kombu Green" met de color-blocking en kleurverloop geïnspireerd op de iconische uitshirts van LFC, en een Converse x LFC Cotton Jersey Crew, inclusief geïllustreerde, op LFC geïnspireerde graphics en de Liverpool FC x Converse Star Player 76 "Tomato". Ook dropt de knalrode Liverpool FC x Converse Chuck Taylor All Star "Tomato" die zoals je kunt zien aan de foto's geen verdere introductie nodig heeft.

Liverpool x Converse x Homotopia Foto 1

Homotopia uit Liverpool ondersteunt de LGBTQIA+ community middels kunst en creatie

Vandaag werden de eerste foto's van de campagne gedropt door Liverpool, waarbij een een aantal levenslange Liverpool FC-fans hun licht laten schijnen op de collectie. De namen die aan deze collectie hebben meegwerkt zijn kunstenaar Dredz, singer-songwriter Pixey en kunstenaar Sterling Rose Kelly naast spelers van het elftal van Liverpool FC Darwin Nunez, Missy Bo Kearns en Taylor Hinds.

"Voortbordurend op het succes van de samenwerking tussen Converse en Liverpool FC, kunnen we niet trotser zijn om de AW23-collectie en -campagne te lanceren, die de rijke geschiedenis van Liverpool FC viert en tegelijkertijd de creativiteit van LFC-fandom naar voren brengt," zegt Steven Bramble, VP/GM Converse Western Europe. "Het creatieve werk van LFC-fans in de campagne is de natuurlijke evolutie van 'Creating From The Ground Up' en maakt creativiteit in al haar vormen mogelijk, viert en ondersteunt deze."

Homotopia, opgericht in 2003, is een in Liverpool gevestigde organisatie voor kunst en sociale rechtvaardigheid die een culturele impact heeft door middel van kunst en activisme. Hun doel is om lokale, nationale en internationale LGBTQIA+ sociaal geëngageerde kunstenaars en creatievelingen te ondersteunen en een platform te bieden. Ze organiseren een jaarlijks inclusief kunstfestival en podcasts en grote evenementen, van cabaretavonden tot tentoonstellingen. Homotopia artiesten en LFC fans die hebben meegewerkt aan de vormgeving van deze campagne zijn Olivia Graham, Jess Scott, Margie Houlston, Sian Bennett, Kolade en DJ Lauren Lo Sung.

Om het belangrijke werk voort te zetten, heeft Converse geïnvesteerd in Homotopia's Young Homotopia Creative Skills programma gedurende 2023, waarbij opkomende artiesten worden ondersteund om essentiële vaardigheden te leren die vaak over het hoofd worden gezien in klaslokalen, van het opleveren van tentoonstellingen tot het produceren van evenementen.

De Converse x Liverpool FC AW23 collectie is vanaf 24 oktober 2023 verkrijgbaar bij converse.com en diverse verkooppunten.

Liverpool FC x Converse Chuck Taylor All Star "Tomato"

Jul
18
Liverpool FC x Converse Chuck Taylor All Star "Tomato"

Liverpool FC x Converse Chuck Taylor All Star "Tomato"

A07260C
Alle verkooppunten

Liverpool FC x Converse Chuck 70 "Kombu Green"

Oct
24
Liverpool FC x Converse Chuck 70 "Kombu Green"

Liverpool FC x Converse Chuck 70 "Kombu Green"

A07259C
Alle verkooppunten

Liverpool FC x Converse Star Player 76 "Tomato"

Oct
24
Liverpool FC x Converse Star Player 76 "Tomato"

Liverpool FC x Converse Star Player 76 "Tomato"

A07257C
Alle verkooppunten
Liverpool x Converse x Homotopia Foto 4
Liverpool x Converse x Homotopia Foto 5
Liverpool x Converse x Homotopia Foto 3
Liverpool x Converse x Homotopia Foto 2
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur