Eerder deze week kondigde Nike de Air Max 1 "Sketch" aan, een sneaker die wordt gekenmerkt door een shoe in progress look en tevens symbool staat voor één van de eerste schetsen van het iconische Air Max 1 model van Tinker Hatfield. Hier blijft het niet bij, want Nike heeft inmiddels aangekondigd met nóg een soortgelijke schoen te gaan komen; de Nike Air Max 1 "Schematic".

De door Tinker Hatfield ontworpen sneaker was het eerste model van Nike dat een zichtbare Air-unit introduceerde en deze release geeft je een goed beeld van de stappen die Tinker heeft afgelegd om één van de meest populaire sneakers ooit te creëren. De Schematic is een knipoog naar het lijnwerk en de opbouw van de constructie van de schoen. Om het een beetje in de ontwerp sfeer te houden is er gekozen voor een zwart-witte colorway, wat resulteert in een look die zo overgenomen zou kunnen zijn uit het schetsboekje van Tinker. Het doet ook denken aan het populaire werk van kunstenaar Joshua Vides, die Hatfield presenteerde met een speciale, met de hand geschilderde wit/zwarte Air Jordan 3 tijdens het NBA-All Star Weekend in 2018.

Elke stiksel en gebosseleerde details zijn geaccentueerd met zwarte details, ook zijn er veel technische termen te vinden op verschillende delen van de schoen. Het geeft je een goed idee wat er bij kwam kijken om tot het uiteindelijke resultaat te komen.

De inlegzool bevat ook een leuk stukje tekst, dat vaak terug te vinden is op prototypes en samples; "Schematic, Property Of Nike, Not For Resale". Haha, yeah right - laten we dat maar niet al te letterlijk nemen :-)

Deze release zal gaan droppen in September van dit jaar. Check regelmatig onze sneaker releasekalender voor updates!

Nike Air Max 1 "Schematic"
Releasedatum: September 2019
Stijlcode: CJ4286-100

Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur