Nina Chanel Abney is een Amerikaanse kunstenares die bekend staat om haar levendige, grootschalige schilderijen waarin figuratieve en abstracte elementen samenkomen. De in Chicago geboren Nina kreeg veel aandacht door haar gedurfde kleurgebruik en haar vermogen om met haar werk complexe sociale kwesties zoals ras, geslacht en politiek aan te kaarten. 

Na in 2022 al eerder met Air Jordan te hebben samengewerkt, komt ze ook dit jaar met een heerlijke samenwerking waarbij de Air Jordan 3 sneaker als canvas wordt gebruikt. We blikken vooruit op deze heerlijke Nina Chanel Abney x Air Jordan 3 Retro OG SP "Bicoastal" die binnenkort zal gaan droppen.

Nina Chanel Abney x Air Jordan 3 Retro OG SP Bicoastal Foto 6

Nina Chanel Abney gebruikt de Air Jordan 3 sneaker als canvas

Dit kunstwerk is gemaakt van premium materialen en maakt gebruik van de kleuren Bicoastal, Black, Malachite en Fossil, waarbij de nadruk ligt op de co-branded details en speciale hangtags die zijn geïnspireerd door eerdere samenwerkingen met Air Jordan. Wat misschien wel het meest in het oog springt is de bijzondere "Nike Air" branding op de hakken, samen met de canvas en suède constructie in combinatie met opvallende touwveters. Deze release zal gepaard gaan met een bijpassende kledingcollectie die nog onthult zal gaan worden.

Scoor deze bijzondere Nina Chanel Abney x Air Jordan 3 Retro OG SP "Bicoastal" op donderdag 20 juni via diverse verkooppunten.

Nina Chanel Abney x Air Jordan 3 Retro OG SP "Bicoastal"

Jun
20
Out now
Nina Chanel Abney x Air Jordan 3 Retro OG SP "Bicoastal"

Nina Chanel Abney x Air Jordan 3 Retro OG SP "Bicoastal"

FZ7974-300
Alle verkooppunten
Nina Chanel Abney x Air Jordan 3 Retro OG SP Bicoastal Foto 2
Nina Chanel Abney x Air Jordan 3 Retro OG SP Bicoastal Foto 4
Nina Chanel Abney x Air Jordan 3 Retro OG SP Bicoastal Foto 5
Nina Chanel Abney x Air Jordan 3 Retro OG SP Bicoastal Foto 3
Nina Chanel Abney x Air Jordan 3 Retro OG SP Bicoastal Foto 9
Nina Chanel Abney x Air Jordan 3 Retro OG SP Bicoastal Foto 8
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur