Sneakerzoekmachine

Jordan Air Jordan 3 sneakers

Air Jordan 3 sneakers

Met de hype rond Michael Jordan en zijn iconische sneakers gaf Nike het design in handen van Tinker Hatfield.

Hatfield’s ontwerp voor de Air Jordan 3 is in vele aspecten uniek te noemen, hij voerde tevens een aantal aanpassing door.

  • Het Air Jordan “Wings”-logo is niet meer aanwezig, het werd vervangen door het nieuwe ‘Jumpman’ logo op de tong van de schoen.
  • De snit van de schoen is compleet restyled.
  • De tussenzool is gemaakt van polyurethaan.
  • Het luchtkussen is bij dit model voor het eerst zichtbaar, waardoor basketbalspelers letterlijk op ‘Air’ lopen.

Misschien wel het meest duidelijke aspect van de Air Jordan 3 is de verdere upgrade in materialen. De bovenkant van de schoen is gemaakt van hoogwaardig en ultra soepel leer. Michael Jordan kon zodoende iedere wedstrijd een paar nieuwe Air Jordan’s dragen zonder zich zorgen te hoeven maken over stijfheid van de schoen.

De Air Jordan 3 bracht met de progressie van de sneakerindustrie in een stroomversnelling. De materialen, technologie en fris design waren een verademing voor de sneakerwereld. Nike ging voor deze sneaker tevens de samenwerking aan met schrijver/acteur/director Spike Lee om reclame’s te maken, en het merk zodoende nog steviger in de markt te zetten.

Michael hield een gemiddelde aan van 35 punten per wedstrijd op zijn weg om te worden verkozen tot zijn vierde opeenvolgende All-Star wedstrijd, waar hij de MVP award en de tweede opeenvolgende Slam Dunk titel won. Hij werd ook verkozen tot de Defensive Player of the Year, werd topscorer en ging naar huis met de MVP trofee – dit allemaal met de Air Jordan 3 aan zijn voeten.

De Air Jordan 3 is een van de meest populaire modellen binnen de collectie en blijft iedere nieuwe release keihard verkopen.