Tim
Geschreven door
Tim

De Amerikaanse mode ontwerper Rick Owens en sneakermerk Converse komen morgen weer samen voor een nieuwe collab. Het gaat om twee nieuwe High-versies van de DRKSHDW TURBODRK. Deze samenwerking bouwt voort op een eerdere succesvolle samenwerking die een nieuw perspectief bracht op het klassieke One Star van Converse, opnieuw vormgegeven in monochrome tinten.

Morgen is het de beurt aan de Chuck 70 om een makeover te ondergaan, want om 10 uur 's morgens droppen deze Rick Owens x DRKSHDW TURBODRK Converse Chuck 70 Laceless "Hot Pink" en Rick Owens x DRKSHDW TURBODRK Converse Chuck 70 Laceless "Dust".

Rick Owens DRKSHDW TURBODRK Hot Pink Foto 3
Rick Owens DRKSHDW TURBODRK Dust Foto 3

Rick Owens zorgt wederom voor een paar Converse sneakers die hoofden zullen doen draaien

Rick Owens is een Amerikaanse ontwerper die bekend staat om zijn avant-gardistische esthetiek, vaak met asymmetrische snitten, onconventionele silhouetten en een over het algemeen monochroom kleurenpalet. Zijn werk, zowel op het gebied van mode als schoenen, heeft consequent de scheidslijnen tussen high-fashion en streetwear doen vervagen, en deze samenwerking met Converse is daarop zoals je kunt zien geen uitzondering.

De nieuwste creaties van Owens arriveert in gedurfde "Hot Pink" en subtiele "Dust" colorways. Elk paar is gemaakt van duurzaam canvas en kan met of zonder veters worden gedragen, wat blijk geeft van een veelzijdigheid in lijn met Owens' experimentele benadering van design.

Kenmerkende elementen van beide merken zijn aanwezig in deze versie, wat een mix van herkenbaarheid en vernieuwing toevoegt. Het kenmerkende langwerpige tongontwerp van Owens is weer toegepast, terwijl de iconische zool van Converse een overdreven, artistieke herinterpretatie heeft ondergaan, een weerspiegeling van Owens voorliefde voor avant-gardisme.

Ook de branding getuigt van de chemie tussen de twee merken. De 'DRK SHDW'-badge is prominent aanwezig op het hele ontwerp, ook op de badge op de hak, en dient als een gedurfde herinnering aan de aanhoudende invloed van de samenwerking en de versmelting van de tijdloze aantrekkingskracht van Converse met de baanbrekende visie van Owens.

Morgen, dinsdag 16 mei dropt deze collab op de site van Converse en via diverse verkooppunten.

Rick Owens x DRKSHDW TURBODRK Converse Chuck 70 Hot Pink en Dust

16
May 2023
Rick Owens x DRKSHDW TURBODRK Converse Chuck 70 Laceless "Dust"

Rick Owens x DRKSHDW TURBODRK Converse Chuck 70 Laceless "Dust"

A03938C
Alle verkooppunten
16
May 2023
Rick Owens x DRKSHDW TURBODRK Converse Chuck 70 Laceless "Hot Pink"

Rick Owens x DRKSHDW TURBODRK Converse Chuck 70 Laceless "Hot Pink"

A05685C
Alle verkooppunten
Rick Owens DRKSHDW TURBODRK Hot Pink Foto
Rick Owens DRKSHDW TURBODRK Dust Foto 6
Tim
Geschreven door
Tim