Engineered Garments is een modemerk dat bekend staat om zijn innovatieve benadering van klassieke Amerikaanse werkkleding. Het merk is opgericht door Daiki Suzuki en wordt geroemd om de combinatie van traditionele designs met eigentijdse designelementen. Suzuki's grote waardering voor detail en kwaliteit is duidelijk te zien in elk kledingstuk, waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzame stoffen en complexe patronen die vaak een deconstructed look hebben. Ook wagen ze zich steeds vaker aan het ontwerpen van sneakers, zoals bij deze samenwerking met Reebok waarbij de Reebok BB 4000 sneaker de hoofdrol speelt.

Vandaag zijn de Engineered Garments x Reebok BB 4000 II "Gold Metallic" en de Engineered Garments x Reebok BB 4000 II "Silver Metallic" verkrijgbaar.

Engineered Garments x Reebok BB 4000 II Foto 2
In mijn zoektocht naar op de jaren '80 geïnspireerde zilveren en gouden accenten, werd ik aangetrokken door de vintage vibes van klassieke basketbalschoenen

Over het ontwerpen van deze collab verwoordde Suzuki zijn creatieve proces : “In mijn zoektocht naar op de jaren '80 geïnspireerde zilveren en gouden colorways, werd ik aangetrokken door de vintage vibes van old-school basketbalschoenen, waarbij ik vooral de BB4000 II van Reebok de perfecte belichaming van mijn visie vond.”

De door Engineered Garments ontworpen BB4000 II sneakers maken gebruik van een premium leren constructie met opvallende metallic gouden en zilveren kleuren, een speciaal logo op de achterkant en een krijt middenzool boven een traditionele rubberen buitenzool, waardoor de klassieke jaren '80 vibes behouden blijven.

Suzuki legde verder hun unieke benadering van het ontwerp uit: “We wilden breken met de gebruikelijke stijlen van andere prominente merken. We kozen voor het ontwerpen van aparte sneakers die in de mode kwamen met de hiphopscene van de jaren tachtig, gekenmerkt door dierlijke prints en lakleer, die een herkenbare hiphopflair bevatten.”

Scoor deze tweedelige collab vandaag nog op de website van Puma.

Engineered Garments x Reebok BB 4000 II "Gold Metallic"

May
08
Engineered Garments x Reebok BB 4000 II "Gold Metallic"

Engineered Garments x Reebok BB 4000 II "Gold Metallic"

22470747
Alle verkooppunten

Engineered Garments x Reebok BB 4000 II "Silver Metallic"

May
08
Engineered Garments x Reebok BB 4000 II "Silver Metallic"

Engineered Garments x Reebok BB 4000 II "Silver Metallic"

22470740
Alle verkooppunten
Engineered Garments x Reebok BB 4000 II Foto 3
Engineered Garments x Reebok BB 4000 II Foto 4
Engineered Garments x Reebok BB 4000 II Foto 5
Engineered Garments x Reebok BB 4000 II Foto 6
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur