Tim
Geschreven door
Tim

Nike staat erom bekend graag samen te werken met marktleiders van andere producten dan alleen sneakers en kleding, zo ook met experts op het gebied van sieraden. Eerder werkte Nike al samen met Swarovski waarmee zij een aantal met Swarovski kristallen bedekte sneakers op de markt kwamen. We kunnen vandaag bevestigen dat Nike ook een samenwerking is aangegaan met de wereldwijd bekende en iconische juwelier Tiffany & Co. die in 2005 de inspiratie vormde voor de colorway van de klassieke Diamond Supply Co.-collab. In dit geval zijn beide partijen met deze prachtige Tiffany & Co x Nike Air Force 1 "Black" gekomen, waarvan we inmiddels de eerste foto's hebben.

Tiffany and Co Nike Air Force 1

Tiffany & Co x Nike Air Force 1 "Black"

07
Mar 2023
Tiffany & Co x Nike Air Force 1 "1837"

Tiffany & Co x Nike Air Force 1 "1837"

DZ1382-001
Alle verkooppunten

Tiffany and Co heeft gezorgd voor minder bling bling en meer luxe

In tegenstelling tot de vele met Swavorski beklede sneakers die we van Nike hebben gezien, houden Nike en Tiffany & Co. het bij deze sneaker simpel met een geheel zwart nubuck bovenwerk met een mooie Tiffany Blue-kleur die is toegepast op de getrommelde leren Swoosh. De sneaker heeft de bijnaam "1837" meegekregen, wat een knipoog is naar het jaar van de oprichting van het merk en een eerbetoon aan de minimalistische benadering van de sieradenontwerpen. Zwarte veters lopen langs dezelfde gekleurde veterogen en tong en eindigen net onder de geborduurde "Tiffany"-branding op de tong. Op de hiel vind je het typische "Nike Air" -borduurwerk, maar net daaronder bevindt zich een zilveren balk met Tiffany & Co branding.

Tiffany and Co Nike Air Force 1 details

Niet alleen sneakers, maar ook coole zilveren accessoires

Wat ook opvalt aan de foto's zijn de extra sets veters gekleurd in Tiffany Blue en geel. Het ontwerp van het model wordt afgerond door een Black on Black tussenzool en buitenzool. Naast de sneaker zal Tiffany & Co. sterling zilveren accessoires los van de Air Force 1 uitbrengen, waaronder een tandenborstel, fluitje, schoenlepel en kanten dubraes, die tussen de 200 en 400 euro moeten kosten. Leuk voor de verzamelaars met een ruim budget dus.

De Tiffany & Co. x Nike Air Force 1 Low wordt op 7 maart 2023 uitgebracht in zeer beperkte hoeveelheden. Het paar wordt uitgebracht via Tiffany & Co., Nike en geselecteerde retailers en is verkrijgbaar in herenmaten voor een verkoopprijs van 400 euro.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en releases? Check dan dagelijks onze releasekalender, ons blog en onze Facebookpagina.

Tiffany and Co Nike Air Force 1 the box
Tiffany Co x Nike Air Force 1 Black Foto 3
Tim
Geschreven door
Tim