Het jaar zit er bijna op, over een paar dagen staat het nieuwe jaar alweer voor de deur. Ondanks dat 2021 door Corona een bewogen jaar is geweest, zijn er toch écht wel een aantal hele vette sneakers uitgekomen. Het leek ons leuk om aan de hand van data en statistieken die wij in ons bezit hebben eens een lijstje te maken met de meest populaire sneakers van 2021. Welke sneakers zijn er door jullie het meest bekeken en welke sneakers het meest geliked?

Wij nemen de sneakers één voor één onder de loep en beginnen onderaan de lijst, waarna we langzaam onze weg naar boven inzetten. Aan het eind van het blog vermelden wij nog een aantal sneakers die de lijst niet hebben gehaald, doordat deze pas later in dit jaar uit werden gebracht.

10. Nike Air Max 90 "Lucky Charms"

Nov
29
Nike Air Max 90 "Lucky Charms"

Nike Air Max 90 "Lucky Charms"

DO2194-001
Alle verkooppunten

De Nike Air Max 90 "Lucky Charms" verraste vriend en vijand toen de sneaker uit het niets werd gedropt. Deze underdog heeft zich op het nippertje weten te verzekeren van een 10e plaats. Als de sneaker eerder dit jaar uitgebracht zou zijn, had de sneaker met zekerheid hoger in de lijst gestaan. Deze speciale versie van de Air Max 90 is uitgevoerd in een Ash Green en Metallic Silver-kleurenschema en is voorzien van een groen fluwelen bovenwerk in combinatie met bijpassende tonale branding. Contrast komt in de vorm van een stevige witte rubberen zool. Omdat de sneaker deel uitmaakt van de Lucky Charms-collectie, wordt deze Air Max 90 ook geleverd met een ketting met bedeltjes.

9. Nike Air Max BW "Rotterdam"

Nov
12
Nike Air Max BW "Rotterdam"

Nike Air Max BW "Rotterdam"

DJ9786-001
Alle verkooppunten

2021 was het jaar van de Nike Air Max BW, maar dit specifieke model spande in Nederland toch wel de kroon. De sneaker was wellicht niet zo populair als de andere Air Max BW die later in dit lijstje voorkomt, maar heeft toch een 9e plek weten te behalen in onze Top 10. De Nike Air Max BW "Rotterdam" word geleverd in de kenmerkende groen/witte kleuren van Rotterdam, met een bovenwerk van zwart denim, leer en mesh, gemarkeerd met groene contrasterende accenten. Andere opvallende details zijn onder meer geprinte inlegzolen en "220 BPM" op de linkertong als verwijzing naar de gabbermuziek en de scene waarbij dit model extra geliefd was. Een witte tussenzool bovenop een groene doorschijnende buitenzool maakt het ontwerp af.

8. Air Jordan 1 Retro High OG WMNS "Seafoam"

Aug
12
Air Jordan 1 Retro High OG WMNS "Seafoam"

Air Jordan 1 Retro High OG WMNS "Seafoam"

CD0461-002
Alle verkooppunten

Op nummer 8 staat een bekend model (Air Jordan 1) in een colorway die verrassend op nummer 8 staat van onze top 10, de Air Jordan 1 Retro High OG WMNS "Seafoam". Deze Air Jordan 1 colorway is voorzien van een volledig leren constructie op het bovenwerk met een witte kleur op de toe box en op de zijpanelen. Het hoogtepunt van de sneaker is de groene Seafoam kleur die te zien is op de overlays, branding, tonglabel, inlegzolen en de rubberen buitenzool. Healing Orange is terug te vinden op de veters samen met een wit Wings-logo op de enkels samen met een witte rubberen tussenzool.

7. Air Jordan 1 Retro High OG "Hyper Royal"

Apr
17
Air Jordan 1 Retro High OG "Hyper Royal"

Air Jordan 1 Retro High OG "Hyper Royal"

555088-402
Alle verkooppunten

Op nummer 7 staat nog een Air Jordan 1, maar in dit geval is er geen verrassing want deze colorway is naar onze mening écht één van de dikste Jordan 1 releases van het jaar. We hebben het hier over de Air Jordan 1 Retro High OG "Hyper Royal" die in April van dit jaar uitkwam. De Hyper Royal gaat gekleed in een Hyper Royal, Light Smoke Grey en White kleurenschema. De Air Jordan 1 heeft een witte leren basis met Royal Blue gekleurde suède overlays, grijze swoosh-logo's en enkelkraag bovenop een witte tussenzool en een blauwe rubberen buitenzool.

6. Air Jordan 1 Mid SE WMNS "Dutch Green"

Jun
16
Air Jordan 1 Mid SE Wmns "Dutch Green"

Air Jordan 1 Mid SE Wmns "Dutch Green"

CZ0774-300
Alle verkooppunten

De Air Jordan 1 Mid SE WMNS "Dutch Green" staat bij ons op de 6e plaats, mede door zijn strakke colorway en roze veters deed deze sneaker het opvallend goed. De Jordan 1 gaat gekleed in een Dutch Green, Black en Barely Green kleurenschema. Deze Mid heeft een Barely Green gekleurde lederen basis met Dutch Green overlays gecombineerd met zwarte leren Swooshes. De schoen is afgewerkt met een set roze veters bovenop een witte tussenzool en een groene rubberen buitenzool.

5. Patta x Nike Air Max 1 "Noise Aqua"

Nov
04
Patta x Nike Air Max 1 "Noise Aqua"

Patta x Nike Air Max 1 "Noise Aqua"

DH1348-004
Alle verkooppunten

Op plek 5 komen wij de eerste Nike Air Max 1 tegen van het rijtje. Het gaat hier niet om zomaar een Air Max 1, maar om een heerlijke collab tussen Patta en Nike. Van de vier sneakers die beide partijen uitbrachten staat deze Patta x Nike Air Max 1 "Noise Aqua" op een 5e plek. De Noise Aqua is voorzien van een bovenwerk van mesh, leer en nubuck. De kleuren die worden gebruikt bestaan uit "Metallic Silver/Noise Aqua-Pure Platinum". De grijze basis wordt gecompenseerd door de Aqua-tint die wordt toegepast op de Swoosh en de golvende mud guard. Mini-swooshes op de zijkant van de toe box, verouderde tongen en tussenzool, inlegzolen met Patta-branding en dubbele branding op de tonglabels ronden de belangrijkste kenmerken van de sneaker af.

4. Air Jordan 4 Retro "White Oreo"

Jul
03
Air Jordan 4 Retro "White Oreo"

Air Jordan 4 Retro "White Oreo"

CT8527-100
Alle verkooppunten

Op nummer 4 zien we misschien wel de grootste verrassing van deze lijst; de Air Jordan 4 Retro "White Oreo". Onze statistieken wijzen toch écht uit dat jullie dit één van de betere releases van dit jaar vonden, wat eigenlijk helemaal niet zo gek is als je dit paartje beter bekijkt en de historie van de release in het achterhoofd houdt. De Air Jordan 4 "White Oreo" is een remake van de populaire Air Jordan 4 "Oreo", maar dan in een volledig witte versie. Het model maakt gebruik van getrommeld leer en mesh, terwijl gespikkeld Cement Grey de veteroogjes en tussenzool siert. Lichtgrijs siert de binnenvoering, het Jumpman-logo op de hiel en het voorste gedeelte van de rubberen buitenzool, terwijl rode Jumpman-logo's op de tong, binnenzool en buitenzool het ontwerp afmaken.

3. Air Jordan 1 Retro High OG "University Blue"

Mar
06
Air Jordan 1 Retro High OG "University Blue"

Air Jordan 1 Retro High OG "University Blue"

555088-134
Alle verkooppunten

We zijn inmiddels bij de top 3 sneakers van 2021 aangekomen, waar we op nummer drie weer een Air Jordan 1 terugzien. Vreemd kunnen we het niet noemen, want deze Air Jordan 1 Retro High OG "University Blue" vinden wij persoonlijk keihard. De sneaker gaat gekleed in een White, University Blue en Black colorway. Deze Air Jordan 1 heeft een bovenwerk van wit leer met overlays van die zijn voorzien van University Blue gekleurd suède en zwart dat de swooshes, enkelkraag en veters bedekt. Een witte tussenzool bovenop een blauwe rubberen buitenzool maakt het ontwerp compleet.

2. Patta x Nike Air Max 1 "Monarch"

Oct
15
Patta x Nike Air Max 1 "Monarch"

Patta x Nike Air Max 1 "Monarch"

DH1348-001
Alle verkooppunten

Het zal geen verrassing zijn dat de top 3 een Nike Air Max 1 bevat, het model blijft één van de populairste Air Max sneakers van Nederland. Van de vier Air Max 1 sneakers die Patta en Nike dit jaar samen hebben uitgebracht, kwam de Patta x Nike Air Max 1 "Monarch" als populairste uit de bus. Deze Patta x Nike Air Max 1 maakt gebruik van een colorway die officieel de boeken ingegaan is onder de naam Metallic Sliver/Monarch-Pure Platinum. De sneaker is gemaakt van mesh, leer en nubuck. De details omvatten een witte basis die mooi in contrast gebracht is met de oranje gekleurde Monarch-toevoeging op de overlays en branding. Patta-branding is terug te vinden op de tong, terwijl de toe box weer is voorzien van een witte mini-swoosh. Een verouderde tussenzool en driekleurige buitenzool ronden de belangrijkste kenmerken van de sneaker af.

1. Nike Air Max BW "Persian Violet"

Sep
24
Nike Air Max BW "Persian Violet"

Nike Air Max BW "Persian Violet"

DJ6124-001
Alle verkooppunten

Onze statistieken liegen er niet om, de Nike Air Max BW "Persian Violet" steekt met kop en schouders boven de rest uit als het gaat om populairteit. 2021 mag gerust het jaar van de Air Max BW worden genoemd, want er kwamen meerdere colorways uit. Toch kozen de meeste van onze bezoekers voor deze variant. De sneaker gaat gekleed in het bekende kleurenschema dat bestaat uit Zwart, Wit en Persian Violet. Deze Nike Air Max BW is gemaakt van een combinatie van mesh en leer met de kenmerkende paarse kleur op de kraag, tong, Swoosh en achterkant van de tussenzool. Zwart bedekt het grootste deel van het bovenwerk met witte leren overlays en een witte tussenzool bovenop een zichtbare Big Window air unit in de hiel. Een zwarte rubberen buitenzool maakt het ontwerp compleet.

Sneaker die de Top 10 van 2021 niet hebben gehaald

Patta x Nike Air Max 1 "Black"

Dec
10
Patta x Nike Air Max 1 "Black"

Patta x Nike Air Max 1 "Black"

DQ0299-001
Alle verkooppunten

De Patta x Nike Air Max 1 "Black" heeft onze lijst niet gehaald, maar dit komt niet omdat de sneaker niet populair was. Het paartje dropte 10 December, waardoor dit voor de statistieken net te laat was. Indien het paartje een maand eerder had gedropt, had het met zekerheid de top 10 gehaald.

Air Jordan 1 Retro High OG Patent "Bred"

Jan
07
Air Jordan 1 Retro High OG Patent "Bred"

Air Jordan 1 Retro High OG Patent "Bred"

555088-063
Alle verkooppunten

De Air Jordan 1 Retro High OG Patent "Bred" komt op 30 December pas uit, waardoor het onze lijst niet heeft gehaald. Wat als de sneaker eerder had gedropt? Dan had de sneaker met zekerheid de top 5 gehaald, want wij tipte deze release al als dé Air Jordan 1 sneaker van dit jaar.

Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur