We zitten inmiddels alweer in de maand September 2022, wat een uitstekend moment is om even terug te blikken op de voorgaande maanden. Welke sneakers waren in 2022 tot nu toe het populairst? Wij laten in dit geval onze bezoekers spreken als het gaat om het vormen van de Top 10 sneakers van 2022.

Er komen nog zat dikke sneakers aan, voornamelijk rond de feestdagen - dus deze lijst is een momentopname die in de loop van het jaar zeker nog kan veranderen!

10. Nike Air Max 1 Premium "Dirty Denim"

Nike Air Max 1 Premium Dirty Denim
Sneaker Politics

We starten deze lijst met misschien wel dé dikste Nike Air Max 1 sneaker van 2022. De Nike Air Max 1 Premium "Dirty Denim" valt net binnen onze lijst, omdat de sneaker morgen (Woensdag 21 September) dropt. Wel hebben wij al genoeg data met betrekken tot de populariteit van deze sneaker, om plaats 10 te overhandigen. Deze door Denim doordrenkte Air Max 1 maakt gebruik van een Mineral Slate, Deep Royal Blue en Lemon Wash colorway en is gemaakt van een mix van stoffig suède en denim keperstof. Diepblauwe swooshes bovenop een verouderd ogende tussenzool en gom rubberen buitenzool maken het ontwerp compleet.

Scoor hier de Nike Air Max 1 Premium "Dirty Denim"

Sep
21
Nike Air Max 1 Premium "Dirty Denim"

Nike Air Max 1 Premium "Dirty Denim"

DV3050-300
Alle verkooppunten

9. Nike Air Force 1 Low "Pink Nebula Snakeskin"

Nike Air Force 1 Low Pink Nebula Snakeskin

Sinds de release op 25 Mei blijft deze Nike Air Force 1 Low "Pink Nebula Snakeskin" steevast goed verkopen, mede dankzij de ruime voorraad die Nike heeft gehad. Deze Nike Air Force 1 Low is gegoten in een colorway die de kleuren phantom, sail en pink nebula bevat. De sneaker is gemaakt van leer en rubber materiaal en het bovenwerk is voorzien van een slangenprint dat over de hiel, de mud guard en de wreef loopt. De middenzool is gekleurd in de prachtige pink nebula kleur en de Swoosh is gemaakt van zacht suède.

Scoor hier de Nike Air Force 1 Low "Pink Nebula Snakeskin"

May
24
Nike Air Force 1 Low "Pink Nebula Snakeskin"

Nike Air Force 1 Low "Pink Nebula Snakeskin"

DV1031-030
Alle verkooppunten

8. Nike Air Max 1 NH "Treeline"

Nike Air Max 1 NH Treeline
footpatrol_paris

Het zal geen verrassing zijn dat er aardig wat Nike Air Max 1 Sneakers deze Top 10 vormen, het model blijft één van de populairste modellen in Nederland. Op nummer 8 staat dan ook deze Nike Air Max 1 NH "Treeline", die op 7 Mei uitgebracht werd. De Nike Air Max 1 Treeline is gemaakt van bruin mesh, taupe Durabuck en harig groen suède, wat de iconische Air Max 1 een aards en natuurlijke feel meegeeft. De kleur Light Bordeaux op de Swoosh en het geweven tonglabel voegen een subtiel contrast toe, terwijl een crèmekleurige Air Max-zool voor een neutrale basis zorgt.

Scoor hier de Nike Air Max 1 NH "Treeline"

May
07
Nike Air Max 1 NH "Treeline"

Nike Air Max 1 NH "Treeline"

DR9773-300
Alle verkooppunten

7. Nike Air Max 1 WMNS "La Ville Lumiere"

Nike Air Max 1 WMNS La Ville Lumiere
Titolo

De Nike Air Max 1 WMNS "La Ville Lumiere" werd op 26 Maart uitgebracht als onderdeel van Nike Air Max Day 2022. De Nike Air Max La Ville Lumiere werd exclusief voor Europa uitgebracht en is geïnspireerd op de bijnaam van Parijs als de 'Lichtstad' en het beroemde gebouw Centre Pompidou. Het heeft een iriserend wit bovenwerk van mesh met lichtgrijze Durabuck-overlays en getrommelde leren kragen. Op de tong verwijst een geweven tonglabel met de tekst '3.26' naar de jaarlijkse Air Max Day, een dag om de geschiedenis van de Nike Air Max te vieren. Een witte Air Max-zool maakt op klassieke wijze het ontwerp compleet.

Scoor hier de Nike Air Max 1 WMNS "La Ville Lumiere"

Mar
26
Nike Air Max 1 Wmns "La Ville Lumiere"

Nike Air Max 1 Wmns "La Ville Lumiere"

DQ9326-100
Alle verkooppunten

6. Air Jordan 4 "Military Black"

Air Jordan 4 Military Black

De Air Jordan 4 "Military Black" is de eerste Jordan sneaker die we tegenkomen in onze Top 10. De sneaker haalt zijn kleurgeblokte stijl uit de Air Jordan 4 "Military Blue" en heeft een glad, wit leren bovenwerk met een lichtgrijze Durabuck-teenomslag en gesaldeerde TPU-inzetstukken. Military Black-gekleurde veteroogjes, hiellipjes en onderlagen voegen een mooi contrast toe aan het witte bovenwerk. Aan de basis maakt een witte, zwarte en lichtgrijze zool met een zichtbare Air unit het ontwerp compleet. De Air Jordan 4 "Military Black" werd uitgebracht in Mei van 2022.

Scoor hier de Air Jordan 4 "Military Black"

Jan
11
Air Jordan 4 "Military Black"

Air Jordan 4 "Military Black"

DH6927-111
Alle verkooppunten
May
21
Air Jordan 4 Retro GS "Military Black"

Air Jordan 4 Retro GS "Military Black"

408452-111
Alle verkooppunten

5. Concepts x Nike Air Max 1 SP "Heavy"

Concepts x Nike Air Max 1 SP Heavy

De Concepts x Nike Air Max 1 SP "Heavy" was onderdeel van een driedelig Nike Air Max 1 pack, in samenwerking met Concepts. Het is een knipoog naar de jeugdcultuur van de jaren 70 en de bijbehorende stijl. Gebleekt denim, bandana, corduroy en tijgercamo M-65 jackmateriaal vormen het bovenwerk en bieden een speelse look. De Swooshes zijn voorzien van geborduurde bloemen, die zorgen voor een vintage look and feel. Vanaf daar maakt een gespikkelde witte tussenzool met een rubberen buitenzool het ontwerp compleet. De Nike Air Max 1 SP Concepts Heavy werd uitgebracht in Maart van 2022.

Concepts x Nike Air Max 1 SP "Heavy"

Mar
19
Concepts x Nike Air Max 1 SP "Heavy"

Concepts x Nike Air Max 1 SP "Heavy"

DN1803-900
Alle verkooppunten

4. Nike Air Max 90 SE WMNS "Animal"

Nike Air Max 90 SE WMNS Animal

We zijn aangekomen bij de eerste Nike Air Max 90 sneaker op deze lijst, de Nike Air Max 90 SE WMNS "Animal". Deze sneaker ging als warme broodjes over de toonbank, mede door zijn super coole colorway - maar ook door de groote voorraad die Nike en meerdere wederverkopers hadden. Deze versie van de Nike Air Max 90 heeft een witte mesh-basis gedetailleerd met een mix van safari-prints die op de overlays zijn gebruikt. De prints omvatten de leopard-print, nepbont, de safariprint en suède. Witte Swooshes, veters en een witte tussenzool bovenop een driekleurige rubberen buitenzool maken het ontwerp compleet.

Scoor hier de Nike Air Max 90 SE WMNS "Animal"

Apr
26
Nike Air Max 90 SE WMNS "Animal"

Nike Air Max 90 SE WMNS "Animal"

DH5075-100
Alle verkooppunten

3. Nike Air Max 1 WMNS "Cobblestone"

Nike Air Max 1 WMNS Cobblestone
Maha Amsterdam

De top 3 bijt het spits af met deze prachtige Air Max 1 sneaker voor dames, de Nike Air Max 1 WMNS "Cobblestone". Deze Air Max 1 is een klassieke sneaker die is voorzien van een frisse nieuwe look. De Nike Air Max 1 Safari Cobblestone heeft een geplaveid bovenwerk met safariprintdetails en een witte tussenzool. Het bovenwerk is gemaakt van zacht, wit leer met zwarte safariprint overlays. De Nike Air Max 1 Safari Cobblestone heeft ook een verduisterde Nike swoosh, zwarte veters en een witte tussenzool.

Nike Air Max 1 WMNS "Cobblestone"

Jun
18
Nike Air Max 1 Wmns "Cobblestone"

Nike Air Max 1 Wmns "Cobblestone"

DV3027-001
Alle verkooppunten

2. Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG "Reverse Mocha"

Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG Reverse Mocha

Verrassend genoeg komen we op plek 2 pas de eerste Air Jordan 1 sneaker tegen. Dit is uiteraard niet zomaar een sneaker, want deze was écht heel populair. We hebben het natuurlijk over de Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG "Reverse Mocha" die uitkwam op 21 Juli. De Air Jordan 1 Low Travis Scott Reverse Mocha is als het ware een knipoog naar de Air Jordan 1 Low Travis Scott "Mocha" en biedt een vergelijkbaar mokka- en gebroken wit kleurenpalet, maar dan in een omgekeerde colorblocking. Het bovenwerk is voorzien van een Mocha-gekleurde Durabuck-basis, witte leren overlays en de kenmerkende omgekeerde Swooshes. Rode tinten op het Wings-logo op de hiel en het geweven tonglabel geven een scherp contrast in combinatie met de verder neutrale look van het ontwerp. Van daaruit voegt een vergeelde Air-zool een vintage gevoel toe.

Scoor hier de Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG "Reverse Mocha"

Jul
21
Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG "Reverse Mocha"

Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG "Reverse Mocha"

DM7866-162
Alle verkooppunten

1. Air Jordan 1 Mid "Light Smoke Grey"

Air Jordan 1 Mid Light Smoke Grey

Believe it or not, maar de populairste sneaker van 2022 tot nu toe, is een Air Jordan 1 Mid. Deze Air Jordan 1 Mid "Light Smoke Grey" is bij ons het vaakst geliked en is daardoor de onbetwiste nummer 1. De Jordan 1 Mid Light Smoke Grey Anthracite heeft een toe box, flappen rond de kraag, veterogen en een hiel die zijn gemaakt van boterachtig "Light Smoke Grey"-gekleurd leer. De pikzwarte Swooshes voegen een mooi contrast toe op de verder lichte basis. Dezelfde zwarte tint zien we ook terug op de inlegzool, op de tongen en kragen. De White/Light Smoke Grey-gekleurde tussenzool draagt bij aan de algehele grey-look. De schoen heeft een witte Jumpman op het lipje van de tong en een wit "Wings"-logo op de kraagflap. De sneaker werd al eens uitgebracht in 2020 en kreeg op 4 Juli van dit jaar een restock.

Scoor hier de Air Jordan 1 Mid "Light Smoke Grey"

Apr
07
Air Jordan 1 Mid "Light Smoke Grey"

Air Jordan 1 Mid "Light Smoke Grey"

554724-078
Alle verkooppunten

Benieuwd naar de populairste sneakers van vandaag?

Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur