Tim
Geschreven door
Tim

Wie had dat gedacht? Van slechts een handje vol Air Max 1 sneakers in een paar jaar tijd, naar tientallen aangekondigde Air Max 1 sneakers voor 2023. De teller van aankomende Nike Air Max 1 sneakers staat voor dit jaar nu al op ruim twintig stuks en dan zitten we pas in Maart van dit jaar. Genoeg te beleven dus als je liefhebber bent van deze mega populaire sneakers van Nike.

De legendarische Air Max 1 heeft zich qua design laten inspireren door het Centre Georges Pompidou en zag op 26 Maart 1987 voor het eerst het levenslicht. De sneaker is sindsdien niet meer weg te denken uit menig sneakercollectie. Vooral in Nederland is de sneaker misschien wel dé populairste sneaker van Nike ooit.

Door het groot aantal releases en aangekondigde drops van de Air Max 1 krijgen wij vrijwel dagelijks de vraag "Welke Air Max 1 sneakers komen er uit in 2023?". Vandaag proberen wij deze vraag te beantwoorden met een overzicht van alle Nike Air Max 1 sneakers die in 2023 zullen gaan droppen. Ook blikken we terug op de Air Max 1 sneakers die dit jaar al zijn gedropt.

VRIJDAG 10 MAART | Nike Air Max 1 Premium "Shima Shima"

Nike Air Max 1 Premium Shima Shima
sneakerpolitics

De eerstvolgende Nike Air Max 1 dropt op Vrijdag 10 Maart. Om 9 uur 's morgens komt dan de Nike Air Max 1 Premium "Shima Shima". De oorspronkelijke Nike Air Max 1 "Shima Shima" debuteerde in 2003 als onderdeel van Nike's Shima Shima-pack. De collectie bevatte drie Nike Dunk Highs en twee Nike Air Max 1 sneakers, allemaal uitgevoerd in op Japan geïnspireerde colorways.

Deze Nike Air Max 1 Shima Shima die Vrijdag 10 Maart dropt komt niet volledig overeen met de sneaker uit 2003, maar kan eerder een mengelmoes van de twee originele colorways genoemd worden. De sneaker is uitgevoerd in een Sail/Barok Brown-Neutral Grey colorway. Opvallende details zijn onder meer de tonglabels voorzien van een Japans thema, een gestreepte inlegzool, een leren basis en suède overlays. Een witte tussenzool en tweekleurige rubberen buitenzool maken de look compleet.

Bekijk de verkooppunten van de Nike Air Max 1 Premium "Shima Shima"

10
Mar 2023
Nike Air Max 1 Premium "Shima Shima"

Nike Air Max 1 Premium "Shima Shima"

FB8916-100
Alle verkooppunten

VRIJDAG 17 MAART | Nike Air Max 1 PRM "Baltic Blue"

Nike Air Max 1 premium Baltic Blue FB8915 400

De Nike Air Max 1 PRM "Baltic Blue" gaat van top tot teen gekleed in corduroy dat is voorzien van een heerlijke blauwe "Baltic Blue" kleur. Alleen de Swoosh wijkt af van de hoofdkleur, die is uitgevoerd in een Sesame kleurtje. "Gridiron"-gekleurde voeringen en bovenste veteroogjes, gedeelde bruine en grijze tonglabels zorgen voor een mooi contrast. Sail-gekleurde tussenzolen en rubberen buitenzolen maken dit bijzondere ontwerp af.

Zet jij Vrijdag 17 Maart de wekker voor deze zeer speciale Air Max 1 uitvoering? De sneaker zal om 9 uur 's morgens droppen.

Bekijk de verkooppunten van de Nike Air Max 1 PRM "Baltic Blue"

17
Mar 2023
Nike Air Max 1 PRM "Baltic Blue"

Nike Air Max 1 PRM "Baltic Blue"

FB8915-400
Alle verkooppunten

WOENSDAG 22 MAART | Nike Air Max 1 '87 Wmns "Great Indoors"

Nike air max 1 87 wmns tiger swoosh fd0827 133
footdistrict

Nike is niet vies van het toepassen van verschillende exotische prints op een aantal van hun klassieke sneakers. Ook deze Nike Air Max 1 '87 Wmns "Great Indoors" die op Woensdag 22 Maart gaat droppen is voorzien van een aantal bijzondere dierenprints.

De sneaker gaat gekleed in een kleurenschema die bestaat uit de kleuren Sail, Black, Celestine Blue en Picante Red. De sneaker gaat ook onder de naam "Tiger Swoosh", maar Nike heeft gekozen voor de bijnaam "Great Indoors". Als we naar de toegepaste materialen kijken zien we een mix van materialen die zijn gemarkeerd met tijgerstrepen en koeienprints. Andere opvallende details zijn satijnen voeringen, fluwelen veters, een toe box met een paisley-achtig motief, dit alles bovenop een Sail-tussenzool en een lichtblauwe rubberen buitenzool.

Wekkertje zetten is zeker geen overbodige luxe, want deze zal zeker hard gaan!

Bekijk de verkooppunten van de Nike Air Max 1 '87 Wmns "Great Indoors"

22
Mar 2023
Nike Air Max 1 '87 Wmns "Great Indoors"

Nike Air Max 1 '87 Wmns "Great Indoors"

FD0827-133
Alle verkooppunten

ZONDAG 26 MAART | Nike Air Max 1 ’86 Big Bubble "University Red"

Nike Air Max 1 86 Big Bubble University Red

Nike heeft nog geen officiële releasedatum aangekondigd voor de Nike Air Max 1 ’86 Big Bubble "University Red", maar de verwachting is dat dit retro paartje waarschijnlijk zal gaan droppen ter ere van Air Max Day, dat plaatsvindt op 26 maart.

Zoals je kunt afleiden uit de bijnaam, is het belangrijkste detail van deze sneaker de Air-unit. In tegenstelling tot de traditionele Air Max 1's die je tegenwoordig voorbij ziet komen, heeft deze versie een opgeblazen, langwerpige luchtbel die is ontworpen om de look en feel van het oorspronkelijke ontwerp terug te brengen. Wat het kleurenpalet betreft, zijn de sneakers voorzien van "University Red", wat die retro look en feel perfect weet te vertolken. De titulaire tint siert de Swooshes, veteroogjes, mud guards en Nike-branding op de tongen en hielen, terwijl de overlays op de hielen en panelen zijn opgemaakt met een klassieke lichtere grijze tint. Mesh toeboxen en de rest van de basis is uitgevoerd in ongerept wit.

Bekijk de verkooppunten van de Nike Air Max 1 ’86 Big Bubble "University Red"

26
Mar 2023
Nike Air Max 1 '86 Original "Big Bubble"

Nike Air Max 1 '86 Original "Big Bubble"

DQ3989-100
Alle verkooppunten

ZATERDAG 1 APRIL | Nike Air Max 1 Premium Wmns "Sanddrift"

Nike Air Max 1 Premium Wmns Sanddrift

Deze Nike Air Max 1 Premium Wmns "Sanddrift" die naar alle waarschijnlijkheid op Zaterdag 1 April zal uitkomen, is duidelijk gemaakt met het warme weer in het achterhoofd. Deze Air Max 1 werkt bovenop een frisse basis van wit mesh en is bedekt met Phantom-gekleurd leer over de zijkanten. Een sanddrift suède mud guard wikkelt zich om de hele schoen, terwijl een complementaire Swoosh over de zijwanden schiet voor die onmiskenbare Nike look en feel. Onder de voet is de Air-tussenzool ongerept wit gelaten, en hij wordt afgerond met een Pale Vanilla rubberen buitenzool die de sneaker een vintage uitstraling geeft.

Bekijk de verkooppunten van de Nike Air Max 1 Premium Wmns "Sanddrift"

Datum nog
niet bekend
Nike Air Max 1 Premium Wmns "Sanddrift"

Nike Air Max 1 Premium Wmns "Sanddrift"

FB5060-100
Alle verkooppunten

ZATERDAG 1 APRIL | Nike Air Max 1 ’87 Wmns "Coconut Milk"

Nike Air Max 1 87 Wmns Coconut Milk

Zaterdag 1 April dropt er nóg een Air Max 1, namelijk deze heerlijke Nike Air Max 1 '87 Wmns "Coconut Milk". De sneaker is gedrapeerd in een combinatie van "Coconut Milk/Alabaster-Saturnus Gold-White" tinten, het stijlvolle maar ongerepte design is voorzien van een premium make-up die bestaat uit mesh, leer en suède materialen. Verder zien we de mud guards voorzien worden van een safariprint, een geborduurde tijgerstreep op de middenvoet en hieloverlays met een reptielentextuur.

Nike Air Max 1 '87 Wmns "Coconut Milk"

15
Apr 2023
Coming soon
Nike Air Max 1 ’87 WMNS "Coconut Milk"

Nike Air Max 1 ’87 WMNS "Coconut Milk"

FD9856-100
Alle verkooppunten

ZATERDAG 14 APRIL | Nike Air Max 1 "Mica Green"

Nike Air Max 1 Mica Green
sneakerjamz

Fast forward naar April, dan zien we dat op Zaterdag 14 April een hele lekkere Nike Air Max 1 "Mica Green" op de planning staat.

Het strakke witte bovenwerk van mesh is mooi in contrast gebracht met lichtgrijze suède overlays die doen denken aan de begindagen van de sneaker. Van daaruit voegen de Swooshes en mud guards een eigentijdse charme toe in de titulaire Mica Green tint, uitgevoerd in getrommeld leer. De bovenste veterogen, het borduurwerk op de achterkan en tong-branding zijn ook uitgevoerd in het Mica Green, met witte tussenzolen en driekleurige rubberen buitenzolen die het ontwerp afronden.

Bekijk de verkooppunten van de Nike Air Max 1 "Mica Green"

23
Mar 2023
Nike Air Max 1 "Mica Green"

Nike Air Max 1 "Mica Green"

DZ4549-100
Alle verkooppunten

VRIJDAG 26 MEI | Nike Air Max 1 PRM "Coral Stardust"

Nike Air Max 1 PRM Coral Stardust
@long7ze - Instagram

Samen met de"Baltic Blue" versie, komt Nike op Vrijdag 26 Mei met nog een in Corduroy uitgedoste Nike Air Max 1. Het gaat hier om deze prachtige Nike Air Max 1 PRM "Coral Stardust".

Nike Air Max 1 PRM "Coral Stardust"

26
May 2023
Coming soon
Nike Air Max 1 PRM "Coral Stardust"

Nike Air Max 1 PRM "Coral Stardust"

FB8915-600
Alle verkooppunten

Welke Nike Air Max 1 sneakers kunnen we in 2023 nog meer verwachten?

De bovenstaande Nike Air Max 1 sneakers zijn allemaal voorzien van een releasedatum, maar er komen dit jaar nog een tiental Air Max 1 sneakers uit die nog niet zijn voorzien van een datum van release. Wel hebben we al een aantal foto's, waarmee we de sneakers alvast beter kunnen bekijken voordat ze later dit jaar uit zullen komen.

LENTE 2023 | Nike Air Max 1 "Neutral Grey"

Nike Air Max 1 Neutral Grey

Nike komt later dit jaar met een nieuwe Air Max 1 voor dames, die is voorzien van pom pom-veters. Als we deze Nike Air Max 1 "Neutral Grey" bekijken, zien we dat de sneaker gebruik maakt van een mix van premium leer en suède met een zachte voering. Vervolgens zien we verschillende gekleurde stippen op de hakken en inlegzolen met Chinese karakters aan de binnenkant van de tong. Andere details zijn blauwgekleurde branding en een kleurrijke rubberen buitenzool.

Bekijk de verkooppunten van de Nike Air Max 1 "Neutral Grey"

Datum nog
niet bekend
Nike Air Max 1 "Neutral Grey"

Nike Air Max 1 "Neutral Grey"

FB4959-121
Alle verkooppunten

HERFST 2023 | Nike Air Max 1 "Fuchsia Dream"

Nike Air Max 1 Fuchsia Dream

Volgens diverse bronnen komt Nike deze Herfst met een nieuwe Air Max 1-collectie voor dames, waaronder ook deze Nike Air Max 1 "Fuchsia Dream".

Voorlopig is het nog geen Herfst, het duurt dus nog wel even voor we de Nike Air Max 1 WMNS "Fuchsia Dream" kunnen scoren. De foto's laten in ieder geval wel zien dat het het wachten waard zal zijn. De sneaker zal worden geleverd in een OG color blocking, waarbij een witte mesh-basis gecombineerd wordt met grijze suède overlays. De titulaire "Fuchsia Dream" tint is tevens toegepast op de Swooshes, de mud guards, de bovenste veteroogjes, het voorste gedeelte van de rubberen buitenzool en op de "Nike Air"-branding. Een witte tussenzool en een zwarte rubberen buitenzool maken het ontwerp compleet.

Bekijk de verkooppunten van de Nike Air Max 1 "Fuchsia Dream"

Datum nog
niet bekend
Nike Air Max 1 "Fuchsia Dream"

Nike Air Max 1 "Fuchsia Dream"

DZ2628-001
Alle verkooppunten

LENTE 2023 | Nike Air Max 1 Wmns "Metal Charms"

Nike Air Max 1 Wmns Metal Charms

In de lente van 2023 dropt deze Nike Air Max 1 Wmns "Metal Charms". Deze sneaker voor dames is voorzien van een nubuck-achtige mesh-basis in diverse gebroken witte tinten, terwijl canvas-overlays met pastel paisley-prints een fel kleuraccent toevoegen. De branding is te vinden op de swoosh en de zilveren tong in combinatie met een geborduurd logo op de hiel. Het opvallendste detail zijn de vijf bungelende metalen bedels rond de hiel van elke schoen. Het model rust op een witte tussenzool en een oranje, groene en rode buitenzool. De witte veters zorgen voor een strakke afwerking.

Bekijk de verkooppunten van de Nike Air Max 1 Wmns "Metal Charms"

Datum nog
niet bekend
Nike Air Max 1 Wmns "Metal Charms"

Nike Air Max 1 Wmns "Metal Charms"

FJ7734-101
Alle verkooppunten

ZOMER 2023 | Nike Air Max 1 "Unlock Your Space"

Nike Air Max 1 Unlock Your Space

Als deze aankomende Nike Air Max 1 "Unlock Your Space" geen knaller voor in de zomer van 2023 gaat worden, dan weten wij het ook niet meer. Deze Air Max 1 werkt bovenop een witte mesh-basis en is bedekt met leren panelen in verschillende afwerkingen en texturen. De Swoosh is voorzien van een reeks glanzende krabbels, wat erg doet denken aan een zebraprint. Alsof dat nog niet genoeg was, zijn er nog drie mini swooshes gestikt over de toe box in het blauw, roze en geel. Afbeeldingen van het 'unlock' systeem van een telefoon zien we terug op de tong, de binnenzool en de hiel. De achterkant is overigens gecoat in reflecterend 3M-materiaal, zodat je zelfs bij weinig kan blijven shinen.

Bekijk de verkooppunten van de Nike Air Max 1 "Unlock Your Space"

Datum nog
niet bekend
Nike Air Max 1 "Unlock Your Space"

Nike Air Max 1 "Unlock Your Space"

XXXXXX-XXX
Alle verkooppunten

LENTE 2023 | Nike Air Max 1 GS "The Bay"

Nike Air Max 1 GS The Bay

Ergens in april van dit jaar dropt er een Air Max 1 in kleinere maatjes t/m 39. Het gaat hier om de Nike Air Max 1 GS "The Bay". De sneaker is gemaakt van een mix van materialen, waaronder glad en getrommeld leer, canvas, suède en zelfs pluche bont op de tong. Wit is de basiskleur van de sneaker, met rode gevederde Swooshes aan de zijkant, een exotische print op de achterkant bovenop en een Gum rubberen buitenzool. Speciale Californische grafische inlegzolen met "The Bay" merklabels op de tong en "Nike Coast" hangers maken het ontwerp compleet.

Bekijk de verkooppunten van de Nike Air Max 1 GS "The Bay"

Datum nog
niet bekend
Nike Air Max 1 GS "The Bay"

Nike Air Max 1 GS "The Bay"

FJ4628-100
Alle verkooppunten

ZOMER 2023 | Nike Air Max 1 '87 Wmns "Leopard Tiger"

Nike Air Max 1 87 Wmns Leopard Tiger

Naast de release van de Great Indoors-uitvoering zal Nike deze Zomer een vergelijkbare Air Max 1 '87 in damesmaten uitbrengen. Deze Nike Air Max 1 '87 Wmns "Leopard Tiger" is voorzien van verschillende materialen en exotische prints.

Als we deze Nike Air Max 1 beter bekijken, is hij voorzien van een mix van materialen, waaronder corduroy, leer, suède en mesh. De sneaker maakt gebruik van pasteltinten, wat perfect is voor de lente of met een beetje geluk voor de Paasdagen. Het onderscheidt zich van andere releases en wordt geleverd met een luipaardprint op de kragen, een tijgerprint op de inlegzolen en geborduurde paisleyprints op de neus. Andere details zijn een verouderde tussenzool en een zwarte rubberen buitenzool.

Nike Air Max 1 '87 Wmns "Leopard Tiger"

Datum nog
niet bekend
Nike Air Max 1 '87 Wmns "Leopard Tiger"

Nike Air Max 1 '87 Wmns "Leopard Tiger"

FJ4605-441
Alle verkooppunten

NAJAAR 2023 | Nike Air Max 1 "Tan Lines"

Nike Air Max 1 "Tan Lines" FN7200-224
@simon.steenberg

Ook gaan de geruchten dat dit najaar deze Nike Air Max 1 "Tan Lines" zal gaan droppen. Er zijn nog geen foto's van het paartje, dus moeten we het voorlopig nog met deze mockup doen. Wel zien we heerlijke kleuren, waaronder Grain/Burnt Sunrise-Plum Fog-Violet Dust-Deep Royal Blue. Deze Air Max 1 zal het wachten waard zijn.

Bekijk de verkooppunten van de Nike Air Max 1 "Tan Lines"

Datum nog
niet bekend
Nike Air Max 1 "Tan Lines"

Nike Air Max 1 "Tan Lines"

FN7200-224
Alle verkooppunten

NAJAAR 2023 | Nike Air Max 1 Premium "Varsity Maize" en "Slate Blue"

Nike Air Max 1 PRM Varsity Maize
Nike Air Max 1 PRM Slate Blue

Dit najaar droppen er ook nog twee Air Max 1 sneakers in een premium uitvoering. Het gaat om de Nike Air Max 1 Premium die zal gaan droppen in een "Varsity Maize" en een "Slate Blue" colorway. Beide sneakers zijn geïnspireerd op een staat in de Verenigde Staten. De "Varsity Maize" door de staat Michigan en de "Slate Blue" door de staat Oregon.

Nike Air Max 1 Premium "Varsity Maize" en "Slate Blue"

14
Mar 2023
Nike Air Max 1 CO.JP "Michigan"

Nike Air Max 1 CO.JP "Michigan"

FJ5479-410
Alle verkooppunten
Datum nog
niet bekend
Nike Air Max 1 PRM "Slate Blue"

Nike Air Max 1 PRM "Slate Blue"

FJ0698-100
Alle verkooppunten

ZOMER 2023 | De eerste Nike Air Max 1 Slippers!

Nike Air Max 1 Slide Sport Red en black white slippers

We eindigen deze post met deze geweldige upcoming Nike Air Max 1 slippers. In de zomer van dit jaar verwachten we zowel de Nike Air Max 1 Slide "Black White" als de Nike Air Max 1 Slide "Sport Red". Gezien de reacties op onze socials zijn wij niet de enige die niet kunnen wachten op deze toffe creaties.

Nike Air Max 1 Slippers

21
Mar 2023
Nike Air Max 1 Slide "University Red"

Nike Air Max 1 Slide "University Red"

DH0295-103
Alle verkooppunten
Datum nog
niet bekend
Nike Air Max 1 Slide "Black White"

Nike Air Max 1 Slide "Black White"

DH0295-102
Alle verkooppunten
Tim
Geschreven door
Tim