Fila sneakers voor dames en heren

Fila sneakers zijn populairder dan ooit, met name de chunky Fila Disruptor Sneakers. Wij hebben alle Fila sneakers voor je op een rij gezet en uitgesplitst in Fila sneakers voor heren en Fila sneakers voor dames. Ook heb je bij ons altijd de beste deal te pakken, check daarvoor de Fila sneakers in de sale.

Sneakers van Fila, de geschiedenis in een notendop

Fila is een maker van sneakers, beroemd om zijn basketbal-, tennis-, crosstraining- en hardloopschoenen. Hoewel schoenen het belangrijkste product van het bedrijf zijn, produceert Fila ook sportkleding, voornamelijk tennis- en golfkleding, evenals uitrusting voor de wintersport. Fila is gevestigd in Italië en de productielijnen bevinden zich in Oost-Azië.

De geschiedenis van Fila begon in 1911, toen twee Italiaanse broers, de Filas, het bedrijf oprichtten als ondergoedfabrikant. In de jaren zeventig richtte het bedrijf, met directeur Enrico Frachey aan het roer, de focus op sportkleding en sneakers, in een poging te concurreren met Nike en Reebok. Fila kreeg zijn eerste goedkeuring van tennisser Bjorn Borg, die kleding begon te dragen met het Fila-logo. Borg won 11 titels, allemaal terwijl hij Fila-tenniskleding droeg. Zijn succes en steun aan het merk zorgde voor wereldwijde bekendheid voor Fila.

Fila sneakers beleefde hoogtijdagen in de jaren '90

Fila bleef qua populariteit achter in de Verenigde Staten en dus ook op de twee grootste concurrenten Nike en Reebok. Pas in 1994, toen NBA-ster Grant Hill Fila-schoenen begon te dragen, werd het merk populair in de VS. Fila trad toe tot de top 3 sneakers in de VS en was halverwege de jaren negentig succesvoller dan ooit. Fila kreeg ook erkenning van skiër Alberto Tomba, die de gouden medaille won op het WK 1994.

Fila-sneakers en -kleding werden eind jaren 90 minder populair, het bedrijf heeft sindsdien geprobeerd zichzelf opnieuw te profileren als een merk voor de serieuzere sporters en atleten. In 2006 lanceerde Fila een verfijnde golflijn, genaamd Fila Biella Collection, die zowel schoenen als kleding omvat. Fila bundelde in 2007 de krachten met het Global Leading Brands House. De GLBH is een modeorganisatie die bedrijven helpt bij het ontwikkelen van hoogwaardige producten. In een andere poging om zichzelf te onderscheiden als een meer luxe merk. Het bedrijf verhuisde het hoofdkantoor ook naar Milaan.

FIla was na de recente release van de Fila Disruptor weer helemaal back in business en richt zich recentelijk weer op sneakers waar ze groot mee zijn geworden. Wij kunnen niet wachten op het volgende avontuur!