Stephan
Geschreven door
Stephan

In 2009 is Priscilla begonnen met het collecten van sneakers. Nu jaren later heeft zij vol trots een flinke verzameling aan sneakers op haar planken staan. Zelfverzekerd en met prachtige foto's & video's deelt zij op diverse social kanalen haar liefde voor sneakers. Haar collectie sneakers mixed & matched zij veelal met haar favoriete fashion items. Wij waren nieuwsgierig naar het verhaal achter haar verzameling en haar liefde voor sneakers. Kortom het is weer de hoogste tijd voor wat vragen...

In het kort

Naam
Priscilla Hoppener
Leeftijd
27
Beroep
Store Manager
Verslaafd sinds
2008
Favoriete model
Nike Air Max 1
Aantal sneakers
93

Hallo Priscilla! Kan je jezelf eens kort voorstellen?

Hi, Ik ben Priscilla en ik ben bijna 28 jaar jong. Veel mensen kennen mij onder mijn meisjesnaam Hoppener, welke ik op werkgebied nog heel vaak gebruik. Ik woon al jaren in de regio van Rotterdam; wat mij een echte Rotterdammer in hart en nieren maakt. In het dagelijks leven ben ik fulltime werkzaam als Store Manager in de retail bij een grote modeketen. Dit doe ik nog altijd met veel plezier. Naast mijn fulltime job, ben ik ook nog aangesloten bij de agency Loyal Influencers. Hier kan ik door middel van mijn hobby en interesses nog een leuk extraatje bijverdienen. Naast mijn drukke werkleven ben ik heel graag onder mijn familie en vrienden. Mij kan je dus ook heel gelukkig maken met een gezellig vriendenavondje. Ik kan ook niet wachten tot we na deze coronapandemie weer naar een leuk feestje & festival kunnen!

Hoe en wanneer ben je besmet geraakt met het sneaker ‘virus’?

Mijn sneaker-obsessie is al begonnen sinds mijn tienerjaren, rond mijn 15de jaar. In die periode deed ik veel aan skateboarden, waardoor ik uiteraard op de raarste Nike SB paartjes liep, die ik bekostigde met mijn bijbaantje als vakkenvuller. De merken die ik droeg waren heel gevarieerd, zoals: Nike SB, C1rca, Vans & DC shoes. Ik was niet specifiek gefocust op 1 merk, maar kocht juist sneakers die ik leuk en apart vond. Uiteindelijk liep mijn skateboard fase ten einde, maar ben ik nog wel lange tijd op het merk Vans blijven hangen. In 2014 heb ik grotendeels de overstap naar Nike gemaakt. Dat jaar kocht ik mijn eerste paar Nike Air Max 1. Dit was de Nike Air Max 1 PRM Suede ‘Midnight Navy’ (zie foto hieronder). Uiteraard heb ik dit paar sneaker na jaren nog steeds in mijn collectie zitten, al zijn ze niet meer in de beste shape. Na jarenlang SB sneakers te hebben gedragen, was de Air Max qua fit zo anders. Het model gaf zo veel meer draagcomfort, wat ik heel prettig eraan vond. Ook de shape en silhouet spraken mij veel meer aan, omdat dit voor mijn gevoel mijn voeten veel smaller en vrouwelijker maakten. Na dit 1ste paartje Air Max, wilde ik uiteindelijk niets anders meer dan Nike Air modellen. En zo is mijn collectie met de jaren gegroeid, en blijft de Air Max nog steeds mijn favoriet.

Interview sneaker squad Priscilla Hoppener verzamelaar sneakers 8

Wat vind je het leukst aan het verzamelen van sneakers?

Het gevoel dat je krijgt als je eindelijk het paartje hebt kunnen bemachtigen wat je zo graag wilde hebben! Maar ook de hele sneaker community eromheen. Dat je je passie met andere kan delen, en iedereen elkaar support. Vrienden worden met mensen met uit alle uithoeken in de wereld, die de dezelfde passie delen: dat vind ik het mooiste aan de sneakerscene.

Wat vind jouw omgeving van je liefde voor sneakers?

Ik krijg veel leuke reacties van vrienden en familie mbt mijn collectie. Mijn vader klaagt wel eens, van heb je nog niet genoeg? als ik weer eens een lpu bij mijn ouders thuis laat bezorgen. Hetzelfde geldt voor mijn man, die bemoeit zich er niet mee en laat mij mijn eigen dingen doen. Maar hij ziet ze liever ook iets minder vaak binnen komen. Uiteraard houdt hij zelf ook van sneakers, zoals Karhu, Asics & New Balance. Maar als hij 3 paar in zijn minnie collectie heeft, vindt hij dit al genoeg. Vaak laat ik dan ook mijn nieuwe lpu’s bij mijn ouders bezorgen, zodat ik zonder iets te zeggen ze ongezien in mijn kast kan smokkelen. Toch merkt mijn man het wel altijd op als ik weer een nieuw paar aan mijn voeten draag. Mijn zwager deelt echter ook dezelfde passie, wat het natuurlijk extra tof maakt als je toch even het paartje kan beet houden die hij wel heeft weten te scoren en ik niet.

Interview sneaker squad Priscilla Hoppener verzamelaar sneakers 15

Wat is jouw favoriete sneaker merk en model?

Na veel variatie aan merken te hebben gedragen, gaat mijn voorkeur toch uit naar het merk Nike. En dan met name de Air Max modellen. Qua shape en silhouet is en blijft de Air Max 1 toch echt mijn favoriet.

Hoe ziet jouw sneakercollectie eruit?

Mijn sneakercollectie is tegenwoordig heel gevarieerd met verschillende merken en modellen. Maar het grootste gedeelte van mijn collectie bestaat uit Nike modellen en dan met name Air Max. Op dit moment heb ik 93 paar sneakers in mijn collectie, maar dit aantal varieert van dag tot dag. Naast dat ik nieuwe sneakers koop, verkoop ik vaak ook paartjes die ik niet meer draag of op uitgekeken ben. Hierdoor veranderd mijn collectie heel vaak. Ik bewaar al mijn sneakers netjes in de originele doos, die ik heel fijn kan opstapelen in mijn speciale kast. Kast Billy van Ikea is een echte aanrader! Al mijn sneakerdozen zijn voorzien van tags, zodat ik snel weet welke doos ik moet pakken. Het mooiste zou natuurlijk zijn als ik mijn sneakers zonder de doos kan presenten in mijn kast, maar i.v.m. de ruimte vind ik het stapelen van de dozen makkelijker. In de loop van de tijd heb ik ook al een kleine toddler sneakercollectie verzameld, voor als er in de toekomst hopelijk een kleine sneakerbaby mag komen.

Interview sneaker squad Priscilla Hoppener verzamelaar sneakers 7
Interview sneaker squad Priscilla Hoppener verzamelaar sneakers 5

Wat zijn jouw 2 favoriete sneakers uit je collectie?

De Nike Air Max 1 Atmos Animal 2.0 blijft uiteraard een geniaal paartje. Wat ik zo geweldig vind aan dit paar is de hair-en color print dat is gebruikt op deze sneaker. Aangezien de Nike Air Max Atmos Animal 1.0 nooit in mijn maat in gereleased, ben ik heel blij dat ik toch de 2.0 in mijn collectie heb.

Op twee staat de Nike Air Max 98 Gundam 2018. Naar mijn mening wordt dit paar sneakers zeker ondergewaardeerd, terwijl deze sneakers juist de killer colorway 'varsity royal & comet red' heeft. Het is helaas niet de OG uit 1998, maar dit paar blijft één van mijn favorieten.

Interview sneaker squad Priscilla Hoppener verzamelaar sneakers 13
Interview sneaker squad Priscilla Hoppener verzamelaar sneakers 10

Is er een sneaker waarbij je mooie of bijzondere herinneringen hebt?

De Nike Air Max 1 Parra 2018 is voor mij een sentimenteel paartje. Het is geen holy grail, maar wel een paar wat veel betekenis heeft voor mij. Toen de Parra werd gereleased, had ik helaas niet het geluk om dit paar in mijn maat te kunnen bemachtigen. Mijn ‘toen nog vriend’ wist hoe graag ik deze sneakers wilde hebben en heeft toen de moeite genomen om deze voor mij als cadeau te kopen. Dit was voor mij een grote verrassing, omdat hij ten eerste zelf totaal geen fan is van de Air Max modellen. Maar ook omdat hij de resell-prijzen belachelijk vind en hij ook nooit van de spontane cadeaus geven is. Op onze trouwdag heb ik dus zoals je waarschijnlijk al kan raden... de Parra’s onder mijn trouwjurk gedragen. Dit omdat ik een sneaker wilde dragen met een meaning, en dit vond ik een mooie gedachte erachter. Daarom is en blijft de Nike Air Max 1 Parra 2018 voor mij een heel speciaal paartje.

Welke sneaker ontbreekt er nog in je verzameling?

Er zijn een aantal paartjes die ik nog graag zou willen hebben, maar die ik nog niet heb weten te bemachtigen. Echter zullen sommige sneakers ook holy grails blijven, aangezien ik altijd heb gezegd dat ik geen duizenden euro's ga uitgeven aan een sneaker. Hoe tof ik ze ook mag vinden.

Mijn sneaker wensenlijstje:

  1. Nike Air Max 1 Blue Ribbon Sport Powerwall (brs) 2005
  2. Nike Air Max 1 Atmos Desert Camo 2013
  3. Nike Air Max 1 Atmos Elephant 2017
  4. Nike Air Max 1/97 Sean Wotherspoon 2018
Interview sneaker squad Priscilla Hoppener verzamelaar sneakers 6

Wat is jouw favoriete sneaker collab?

Dan ga ik toch voor de; Nike Air Max 1/97 Sean Wotherspoon. Ik vind de combinatie van de AM97 upper met de AM1-zool geniaal. Ook het gebruik van het corduroy materiaal in combinatie met het kleurenpatroon vind ik heel sterk. Helaas heb ik dit paar zelf niet in mijn collectie, maar desondanks vind ik dit een van de beste collabs van de afgelopen jaren. En ik hoop uiteraard nog steeds dat ik deze sneaker een keer aan mijn collectie kan toevoegen.

Wat is jouw meest waardevolle paartje?

Ik heb niet specifiek één waardevol paartje in mijn collectie. De meeste sneakers die ik in mijn collectie heb zijn rond de 400/500 euro waard. Ik heb helaas geen sneakers in mijn bezit die duizenden euro's waard zijn. In verband met de crazy resell prijzen op sneakers, koop ik ook weinig hyped sneakers meer, maar voeg ik nog genoeg 'iets minder'-gehypete sneakers toe aan mijn collectie. De niet-gehypete paartjes zijn uiteraard minder waard, maar ze zijn voor mij toch zeker de moeite waard.

De meest waardevolle sneakers in mijn collectie zijn onder andere: de Nike Air Jordan 1 Retro High Fearless, de Nike Air Max 1 Atmos Animal 2.0, Nike Blazer Mid Sacai en Nike Air Max 1 Parra uit 2018.

Interview sneaker squad Priscilla Hoppener verzamelaar sneakers 12

Wat vind je tof aan de sneaker-scene?

Om deel te zijn van een community. Ik heb met de jaren zoveel mensen leren kennen met dezelfde hobby, waar ik ook nog wekelijks/maandelijks mee spreek. Het toffe is dat dit niet alleen maar om Nederlandse collectors gaat, maar om verzamelaars vanuit de hele wereld. De gesprekken gaan uiteraard niet altijd alleen maar over sneakers, maar ook over persoonlijke dingen waar je met je vrienden ook over praat. De support die je krijgt op je collectie en over het plaatsen van content, waardeer ik ook echt heel erg. Dit moet je uiteraard zelf ook terug geven; kortom geef support en ontvang support.

Wat zou je willen veranderen aan de sneaker-scene?

Dat er meer releases gaan komen voor kleine maten, waardoor vrouwen met kleine voeten meer kans hebben om een tof paartje te kunnen bemachtigen. Ik heb zelf kleine voeten, maat EU 36,5. Dit zorgt ervoor dat ik vaak uitgesloten ben bij releases. En als er wel een colorway wordt gereleased in mijn maat, is de oplage vaak klein en zijn ze niet overal verkrijgbaar. Hierdoor is het voor mij vaak lastig om een sneaker in de juiste maat te kunnen scoren. Echter vind ik wel dat er bij steeds meer merken vooruitgang is met betrekking tot 'woman in de scene', waaronder bij Nike. Bijvoorbeeld het aantal woman collabs & exclusieve toegang voor WMNS-releases stijgt. Maar ik denk dat ik namens een hoop vrouwen in de scene spreek; als ik zeg dat dit iets is wat ik zou willen veranderen. Meer voice for woman in the scene!

Als je je eigen sneaker mocht uitbrengen, hoe zou die eruit zien?

Mijn smaak veranderd zo vaak, waardoor mijn ideale sneaker nog best een behoorlijk denkproces is. Het lijkt mij wel heel tof om een Nike Air Max 1 model te designen met de details van mijn Indonesische roots. De familie van mijn moeder komt uit Indonesië, daarvan heb ik een hoop meegekregen in mijn opvoeding. Ook ben ik een aantal jaar geleden afgereisd naar Indonesië, dit heeft een mooie herinnering achtergelaten. Hoe ik dit paar sneakers dus graag zou zien... Uiteraard maak ik gebruik van het Nike Air Max 1 silhouet. In de upper zou ik gebruik maken van de de volgende materialen en kleuren: om de Indonesische roots terug te laten komen, zou ik de traditionele Gebatikte stof gebruiken, dit in de kleuren bordeaux en diverse aardetinten en om het af te maken wat 'touch of gold' details. In combinatie met deze Gebatikte stof, zou ik de sneaker verder afmaken met een combinatie van suede en leather, in dezelfde kleuren. En de naam? Iets van: 'Mencintai'. Wat liefhebben betekent in het Bahasa, de taal uit Indonesië.

Waar kunnen we je online volgen?

Instagram: https://www.instagram.com/prscllahg/

Interview sneaker squad Priscilla Hoppener verzamelaar sneakers 4
Interview sneaker squad Priscilla Hoppener verzamelaar sneakers 3