Veja Sneakers

Als je denkt aan de sneakers van Veja, dan denk je aan een strakke, klassieke, eigentijdse stijl. De sneakers worden nu meer dan ooit gezien aan de voeten van de meest invloedrijke modeontwerpers. Het Franse schoenenmerk heeft zijn positie op de sneakermarkt meer dan bevestigd met zijn ecologische en fair trade voorwaarden voor de productie van de schoenen.

Of je de sneaker nu het eerst koopt of inmiddels al fan bent van de Veja sneakers, wij bieden een groot assortiment Veja sneakers aan waarbij er voor ieder wat wils is.

De geschiedenis van Veja en hun duurzame sneakers

In 2003 werden Sebastien Kopp en Francois-Ghislain Morillion geconfronteerd met de harde realiteit van globalisering tijdens een audit bij een fabriek in China. Van vijf verdieping hoge stapelbedden tot een gat in de grond om te douchen en je behoefte te doen, het raakte een snaar bij het duo en inspireerde hen om iets te veranderen - het was op dit moment waarop Veja werd geboren.

Veja is vastbesloten om het milieu zo min mogelijk te belasten en daarom gebruiken ze chroom (onschadelijk wanneer niet geoxideerd) en plantaardige alternatieven om hun sneakers van kleur te voorzien. Zo is de negatieve impact op het milieu minimaal. Sinds 2013 gebruikt Veja ook visleer in hun ontwerpen. Het leer is afkomstig van zoetwaterviskwekerijen waar ongebruikte vis die anders zou worden weggegooid, door het merk wordt gebruikt.

Veja heeft ook diverse vegan sneakers, waaronder de V-10 en de Campo. Een andere fundamentele pijler waarop Veja is gebouwd, is fair trade. Het merk werkt rechtstreeks samen met boeren in Peru en Brazilië, waar zij contracten afsluiten voor hun biologische katoen. Alternatieve materialen zoals tilapia en experimenten met chroomvrij suède, leer en wild rubber zitten ook in de pijplijn om de duurzaamheid van het merk verder te ontwikkelen.

Alle populaire modellen Veja sneakers

Ondanks dat het merk Veja nog niet heel lang bestaat, hebben zij toch al een aardig aanbod aan verschillende modellen op de markt gebracht. De Veja V-12 is gemaakt van ecologische en duurzame materialen. Het bovenwerk van de B-Mesh is gemaakt van plastic flessen, met een voering van 33% biologisch katoen en 67% gerecycled polyester. De panelen en het logo zijn gemaakt van leer en rubber.

De Veja Esplar is één van de klassieke sneakers van Veja. De leren lage sneakers zijn vernoemd naar de Braziliaanse NGO die technische ondersteuning biedt aan de biologische katoenfamilies waar Veja mee werkt. Ga je liever voor witte lage sneakers, dan is de Veja V-10 misschien wel iets voor jou. Het model is ontworpen om het 10-jarig jubileum van het merk te vieren. De V-10-sneakers maken gebruik van ecologische en duurzame materialen om een ​​gestroomlijnd bovenwerk van laag chroomleer te creëren.

Ook de Veja SDU-sneakers zijn gemaakt van 100% gerecyclede plastic flessen. De sneaker is perfect te combineren onder een leuke jeans of om je garderobe te voorzien van een vleugje casual en comfort.

De Veja Condor 2-sneakers weerspiegelen de duurzame visie van het merk, met en Alveomesh-bovenwerk dat volledig is gemaakt van plastic flessen. De sneaker is comfortabel lichtgewicht, gemaakt met L-Foam-demping en geplaatst op een Amazone-rubberen zool die is verrijkt met rijstafvalvezels.

Op zoek naar voordelige Veja sneakers voor dames en heren?

Wij hebben alle Veja sneakers voor je op een rij gezet, dus of je nu op zoek bent naar Veja sneakers voor heren, of Veja sneakers voor dames - wij hebben 't voor je. Ook voor iedereen die op zoek is naar de goedkoopste Veja sneakers hebben we goed nieuws, check eens alle Veja sneakers in de sale, zodat je zeker bent dat je niet teveel betaald.