Tim
Geschreven door
Tim

Het Doernbecher initiatief van Nike is een unieke en hartverwarmende samenwerking tussen Nike en het Doernbecher Children's Hospital, dat deel uitmaakt van de Oregon Health & Science University. Het idee van het Nike Doernbecher initiatief is om jonge patiënten in het Doernbecher Children's Hospital de kans te geven hun eigen Nike sneakers te ontwerpen. Deze jonge patiënten die vaak vechten tegen een ernstige ziekte, krijgen de kans om hun creatieve visie tot leven te brengen. Ze werken samen met het ontwerpteam van Nike om unieke sneakerontwerpen te maken die hun persoonlijke verhalen, inspiraties en aspiraties weerspiegelen.

Ook dit jaar komt Nike weer met een Doernbecher collectie. Verschillende jonge patiëntjes hebben met Nike samengewerkt aan modellen als de Go FlyEase, Cortez, Dunk, Air Jordan 3, en de ACG Mountain Fly 2 Low. Het model dat er qua kleuren en design naar onze mening extra uitspringt is de Air Max 1 sneaker.

We blikken vooruit op de release van de Nike Air Max 1 ’86 OG "Doernbecher", waarvan de releasedatum staat op 2 december.

Nike Air Max 1 86 OG Doernbecher Foto 7
Nike Air Max 1 86 OG Doernbecher Foto 8

Hartpatiënt Hailey ontwierp samen met Nike deze Air Max 1 ’86 OG "Doernbecher"

Hailey neemt je met de release van deze Nike Air Max 1 ’86 OG "Doernbecher" mee op een reis die het verhaal vertelt van haar inmiddels vijf hartoperaties. Deze schoen is geïnspireerd door haar hart en heeft vijf harten op de neus, die elk een lid van haar familie voorstellen. Een extra persoonlijk tintje is een afneembare armband die versierd is met 10 bedeltjes die Haileys interesses en belangrijke aspecten uit haar leven symboliseren. Zo zien we onderwerpen als schilderen, honden, het hart, een dinosaurus, hakken, de zon, een regenboog, een ijsje en haar in de vorm van een bedeltje.

Nike Air Max 1 86 OG Doernbecher Foto 11
Nike Air Max 1 86 OG Doernbecher Foto 9

Hailey had een zeer grote rol bij het ontwerpen van deze Air Max 1 sneaker

Zoals je kunt zien is de sneaker vooral uitgedost in de kleur roze, waarbij de vlakken rond de wreef een lichtere variant roze bevatten dan de mudguards. Het ontwerp van de schoen bevat ook een aantal kronkellijnen op de tussenzool en de veters die getekend zijn door Hailey zelf. De lijnen doen denken aan de rust van golven op zee. Een ander opvallend detail is het anatomisch hartlogo op de tong, dat ook is gemaakt door Hailey. Het vertelt op een visuele wijze het operatieproces dat Hailey meerdere malen heeft ondergaan. Om het ontwerp af te maken zijn er gouden spikkels toegepast op de buitenzool en andere glinsterende elementen, die Haileys liefde voor alles wat glinstert laten zien, waardoor dit ontwerp net zo speciaal is geworden als Haileys eigen verhaal.

De releasedatum van deze Nike Air Max 1 ’86 OG "Doernbecher" staat op 2 december 2023, maar deze sneaker zal helaas niet in Europa releasen. Wil je op de hoogte blijven van deze releases en nog veel meer andere releases? Check dan regelmatig onze releasekalender, ons blog, Facebookpagina en onze Instagram page.

Nike Air Max 1 ’86 OG "Doernbecher"

Datum nog
niet bekend
Nike Air Max 1 ’86 OG "Doernbecher"

Nike Air Max 1 ’86 OG "Doernbecher"

FZ3021-919
Alle verkooppunten
Nike Air Max 1 86 OG Doernbecher Foto 3
Nike Air Max 1 86 OG Doernbecher Foto 10
Nike Air Max 1 86 OG Doernbecher Foto 4
Nike Air Max 1 86 OG Doernbecher Foto 5
Nike Air Max 1 86 OG Doernbecher Foto 6
Nike Air Max 1 86 OG Doernbecher Foto 12
Tim
Geschreven door
Tim