Sneakers zijn niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld, let er maar eens op. Het is anno 2022 lastig om iemand te spotten die geen sneaker draagt van één van de bekende merken. En als er één bepaalde kleur sneaker het meest voorbijkomt, is het toch wel de witte sneaker voor dames. Denk maar eens aan de Adidas Stan Smith-rage een aantal jaar terug. Deze sneaker zorgde ervoor dat meer merken de focus nog nadrukkelijker gingen leggen op de ongerepte witte schoen.

Witte sneakers blijft altijd wel een dingetje als je ze net uit de doos haalt, het is namelijk een illusie dat je de sneaker voor eeuwig kunt behoden voor vlekken en strepen, maar dat maakt in dit geval helemaal niet uit. Het is vandaag de dag juist mooi om wat slijtage te zien op je witte kicks - het maakt je sneakers uniek.

Het leek ons leuk om de witte sneakers voor dames eens in het zonnetje te zetten. Hieronder vind je onze Top 10 witte sneakers voor dames, per model in willekeurige volgorde. Heb je jouw ideale model gevonden? Check dan de merkpagina en zoek jouw perfecte match!

1. Decennialang domineert de Nike Air Force 1 het straatbeeld

Witte Nike Air Force 1 sneaker voor dames foto 1

Vrijwel iedere top 10 witte sneakers voor dames trapt af met de iconische Nike Air Force 1. Deze staan ​​niet zonder reden bovenaan onze lijst, het is de meest verkochte, meest genoemde sneaker van dit jaar. Best knap als je bedenkt dat deze sneaker 40 jaar geleden voor het eerst het daglicht zag. De sneaker heeft iets tijdloos en herkenbaars en is bovendien in de meeste gevallen heel betaalbaar.

De veelzijdigheid van de Air Force 1 maakt het voor veel vrouwen een niet te missen sneaker in hun collectie, bovendien is het een sneaker die echt een poosje meegaat door de vaak stevige materialen die worden gebruikt.

2. Met een witte Chuck Taylor All Star van Converse zit je altijd goed

Witte Converse Chuck Taylor All Star sneaker dames

Even iconisch zijn de witte Chuck Taylor All Stars. De witte sneaker heeft iets cools, nostalgisch en rebels over zich, wat niet veel sneakers hebben. De sneaker heeft dan ook tientallen jaren en meerdere generaties bewezen een absolute no brainer te zijn als het gaat om een sneaker die doet wat 'ie moet doen - gewoon goed lopen en lang meegaan. De samenwerking met Off-White was de kerst op de taart, het gaf meer dan ooit aan hoe goed deze sneaker is geaccepteerd door niet alleen de consument, maar ook door designers wereldwijd.

3. Witte New Balance sneakers worden met het jaar populairder

Witte New Balance Sneakers voor dames

Ok, we zijn bij het merk New Balance niet voor één specifiek model gegaan omdat het aanbod zó ongelooflijk groot is. Op de afbeelding hierboven zie je de New Balance 550, wat op het moment één van de populairste New Balance sneakers is. Ook qua prijs en duurzaamheid zit het bij New Balance wel snor. Zelfs als je een witte New Balance sneaker op StockX zou moeten kopen zit je altijd nog maar een paar tientjes boven de adviesprijs.

4. De Vans Sk8-Hi zijn direct herkenbaar en onverwoestbaar. Een mode icoon voor de streetwear

Witte Vans Sk8 Hi sneakers voor dames

Op één of andere manier straalt de Vans Sk8-Hi in de kleur wit iets uit dat maar weinig anders sneakers uitstralen. Het is dan ook een heerlijke hoge sneaker, die uitstekend te rocken is onder een blauwe jeans. Als je de pijpen van je jeans een paar keer omrolt, dan valt deze perfect op de sneaker, doordat ze net niet te hoog zijn uitgevoerd. Het is dan ook niet voor niets dat deze sneakers na tientallen jaren nog steeds worden gerockt op de middelbare school en dat ze door deze zelfde schoolgangers na tien jaar na school nog steeds worden gedragen.

5. Er gaat momenteel niets boven de witte leren en comfortabele Veja sneakers

Witte Veja Sneakers voor dames

De witte Veja sneakers zijn op het moment hot, en dan met name de leren Veja V-10 sneakers die verreweg het populairst zijn. Veja's duurzame ethos is ook waar een groot deel van de aantrekkingskracht vandaan komt. Elke leren sneaker is verantwoord geproduceerd en in veel gevallen gevoerd met biologisch katoen en het plastic is afkomstig van gerecyclede plastic flessen. Buiten het feit dat duurzaamheid een belangrijke rol speelt bij dit merkt, staan ze ook bekend om hun extreme comfort.

6. De Reebok C 85 straalt heerlijke tennis vibes uit, maar is inmiddels niet meer weg te denken op straat

Witte Reebok Sneakers voor dames

Reebok heeft de afgelopen jaren een opleving gekend en de Club C 85-sneakers hebben hier een groot aandeel in. Deze lage schoenen is vaak voorzien van geperforeerd leer en ogen haast als klassieke tennisschoenen, maar passen bij een groot aantal comfortabele chique zomeroutfits. Van deze vintage-geïnspireerde kicks is bekend dat ze een behoorlijke veerkracht hebben en ondersteuning bieden over de hele voet, zodat je ze de hele dag kunt dragen.

7. Klassieker dan de witte Adidas Stan Smith voor dames ga je niet vinden

Witte Adidas Stan Smith sneakers voor dames

Klassieker dan de witte Adidas Stan Smith sneaker wordt het niet. De sneakers zijn voor Adidas zeker verantwoordelijk voor een groot deel van het cucces. Celebrities als Kendall Jenner, Sienna Miller, Bella Hadid, Victoria Beckham en Karlie Kloss zijn een aantal fans van het model, wat aangeeft dat de sneaker echt bij iedereen populair is. Een van de redenen waarom de sneaker zo populair is, komt onder andere door hun duurzaamheid, waardoor het een uitstekende alledaagse sneaker is die bestand is tegen alle weersomstandigheden. Deze tijdloze sneaker is de belichaming van een klassieker en kan met alles worden gedragen, van een jurk tot mom-jeans.

8. De Vans Old Skool is gemaakt om gedragen te worden, ook in het wit

Witte Vans Old Skool sneakers voor dames

Als je een paar Vans koopt, investeer je in een paar sneakers die voor een langere tijd in je kledingkast zullen staan en die jaren meegaan - dit maakt elk paartje Vans een geweldige investering. Een van de betere modellen Vans is naar onze mening toch wel deze Vans Old Skool, vanwege zijn veelzijdigheid, duurzaamheid, uitgebreide maatvoering en tijdloze aantrekkingskracht. Deze sneakers zijn gemaakt om te worden gedragen, waardoor ze na het dragen een cool en comfortabel gevoel krijgen. Het is ook een iconisch ontwerp dat al sinds de jaren 70 bestaat en een grote aanhang van beroemdheden heeft, van Hailey Bieber tot Kourtney Kardashian.

Een van de grootste dingen van deze sneakers is de maatvoering. Het is gemakkelijk om je perfecte pasvorm te vinden, want de sneakers zijn verkrijgbaar in de inclusieve maatvoering, variërend van maat US5 tot US19,5. Witte sneakers zijn altijd een dingetje wat betreft vlekken, maar deze Old Skool sneakers zijn ook nog eens heel gemakkelijk schoon te krijgen. In een poging om milieuvriendelijker te worden, gebruikt Vans lijmen op waterbasis - zorg er dus voor dat je ze niet in de wasmachine gooit.

9. Met witte de Fila Disruptor val je door het grove design en in het oog springende logo's

Witte Fila Disruptor Sneakers voor dames

Vind je het niet erg om op te vallen? Dan zijn de witte Disruptor sneakers van Fila misschien wel wat voor jou. Zoals je ziet zijn het echt one of a kind sneakers, die geen boodschap hebben aan subtiel voor de dag komen. Met deze sneakers maak je echt een fashion statement, maar dan met een gunstig prijskaartje.

10. De iconische Nike Air Max 1 is lastig te scoren, maar is ons persoonlijke favorietje

Witte Nike Air Max 1 Sneakers voor dames

Over de Nike Air Max 1 kunnen wij wel 5 A4'tjes volschrijven. Laten we beginnen met het feit dat het ondanks zijn schaarste, nog steeds één van de populairste Nike sneakers voor dames is. Een witte Nike Air Max 1 sneaker voor dames scoren is vaak een lastig karwei, Nike heeft de productie van dit model in de afgelopen jaren namelijk sterk teruggeschroeft. Gelukkig zijn er nog zat marketplaces waar je nog terecht kunt. Dit tijdloze model staat in het wit extra strak onder een skinny jeans, maar is ook prima te rocken tijdens je workout op de sportschool.

Hoe kun je jouw witte dames sneakers nu het beste schoonmaken?

Het schoon houden van witte sneakers hangt af van het materiaal. Voor canvas sneakers kun je vaak gerust naar een beetje bleekmiddel grijpen, gewoon een beetje bleekmiddel mengen met water. Voor dit proces wil je de veters verwijderen en vervolgens een sterke borstel gebruiken om in alle uitsparingen van het canvas en de rubberen zijwanden te komen. Als je ze eenmaal schoon hebt geschrobd, leg je ze een paar uur in de zon om te drogen. Pas op,bleekmiddel is een agressieve chemische stof, dus het is het beste om deze methode alleen te gebruiken op witte canvas sneakers die niet duur waren, of waar je in ieder geval geen nachten van zal wakker liggen als ze naar de eeuwige jachtvelden worden gestuurd. Voor duurdere sneakers is voorkomen altijd beter dan genezen, spray deze dus in met een vlekbestendige coating.

Voor het reinigen van witte leren sneakers gebruikt men vaak een mengsel van waterstofperoxide en bakpoeder. Gebruik een oude tandenborstel om in alle hoeken en gaten te komen. Het is zachter dan bleekmiddel en met glad leer hoef je niet zo diep te gaan als bij canvas.

Veters kun je gemakkelijk losmaken en in de was gooien samen met je witte was. En als ze op een punt komen dat ze te ver heen zijn, is het kopen van een nieuw paar schoenveters een goedkope en snelle manier om je sneakers op te frissen.

Mocht je het wiel nu zelf niet opnieuw willen uitvinden, dan is het zeker het overwegen waard om het merk crep protect eens te proberen. Dit merk is gespecialiseerd in het schoonmaken van sneakers en bieden dan ook een groot scala aan producten aan, speciaal voor ieder soort stof.

Waar kan ik een paartje witte dames sneakers het best bij combineren?

Het grootste voordeel van witte sneakers is dat je ze echt met alles kunt dragen. Een frisse witte sneaker kan een klassieke outfit aanvullen of een neutraal stuk zijn voor een voor de rest drukke outfit. Wij vinden een witte sneaker persoonlijk altijd heel mooi onder een blue denim jeans.

Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur