Vans Old Skool sneakers

De Vans Old Skool is een klassieke skateboard sneaker die is uitgegroeid tot een tijdloos icoon in zowel de skate- als streetwearcultuur. Vans bracht de Old Skool in 1977 op de markt als het "Style 36" model en is daarmee een van de eerste ontwerpen van Vans. Het was de eerste sneaker met de iconische "jazz stripe" of "side stripe", een kenmerkend designelement dat langs de zijkanten van de schoen loopt. De Old Skool werd oorspronkelijk ontworpen als skateboardschoen met de nadruk op duurzaamheid en functionaliteit.

In de loop der jaren won de Old Skool aan populariteit onder skateboarders en werd hij een symbool van de tegencultuur en zelfexpressie. Het lage silhouet en het duurzame canvas bovenwerk maakten de schoen geschikt voor skateboarden, en de kenmerkende zijstreep voegde een vleugje stijl toe dat aansloeg bij een breder publiek.

De Vans Old Skool is nog steeds een geliefde en iconische sneaker met een blijvende populariteit. Zijn klassieke ontwerp, eenvoudige silhouet en veelzijdigheid hebben bijgedragen aan zijn status als een hoofdbestanddeel in zowel skateboard- als modekringen.

Vans heeft de Old Skool uitgebracht in een breed scala aan kleurstellingen, materialen en samenwerkingen, waardoor de sneaker fris en relevant blijft. Het tijdloze ontwerp van de Old Skool heeft ervoor gezorgd dat hij generaties overstijgt en zowel nostalgische mensen aanspreekt die zich de begindagen van de Old Skool herinneren als nieuwere generaties die de retro charme waarderen.

De reputatie van de Old Skool als cultureel icoon heeft geleid tot samenwerkingen met verschillende artiesten, merken en ontwerpers, waardoor zijn plaats in de sneakergeschiedenis nog steviger is geworden. Het is een canvas geworden voor creatieve expressie, met aanpassingen en unieke ontwerpen die door sneakerliefhebbers over de hele wereld worden omarmd.

Koop jouw Vans Old Skool sneakers via Sneaker Squad

Ontdek de iconische Vans Old Skool sneakers als nooit tevoren tegen de beste prijs bij Sneaker Squad. Maak je klaar om je sneakercollectie te upgraden met een vleugje tijdloze charme en onverslaanbare prijzen die tegemoet komen aan alle smaken en voorkeuren.