Quartersnacks is een skateboardwebsite en kledingmerk uit New York City dat sinds de oprichting een plekje heet veroverd binnen de skatecommunity. Het merk werd in 2005 en begon als een blog gewijd aan de lokale skatescene, het delen van video's, foto's en verhalen die de essentie van het skateboarden in New York vastlegden. In de loop der jaren is Quartersnacks uitgegroeid van een simpele website tot een cultureel fenomeen dat de lifestyle en interesses van skateboarders vastlegt. De naam Quartersnacks is afgeleid van kleine snackzakjes die populair waren onder skaters, als symbool voor de roots van het merk in de skatescene.

Converse kondigde vandaag aan dat het een nieuwe samenwerking is aangegaan met het merk uit New York. Samen hebben ze de One Star sneaker voorzien van een eigentijds design. Er zullen twee colorways droppen, de Quartersnacks x Converse CONS One Star Pro "Dark Clove" en de Quartersnacks x Converse CONS One Star Pro "Black".

Quartersnacks x Converse sneaker foto 1

Quartersnacks voorziet de One Star Pro sneaker subtiel van een snakeskin print

Deze collab is het eerste project van Quartersnacks met CONS, de skateboarddivisie van Converse. De iconische basketbalschoen van het merk is in dit geval omgebouwd voor tot skateschoen. Op 20 maart komt de sneaker uit in twee colorways: Dark Clove/Cherry en Black/Hyper Blue, met een subtiele snakeskin print die te zien is in de stervormige uitsparing op het suede bovenwerk. Hetzelfde patroon komt ook terug op de inlegzolen.

Ook zien we Quartersnacks terug op de branding op de tong, in combinatie met de cijfers "25" naast de ster aan de zijkant. Ook is een belangrijke boodschap te lezen aan de binnenkant van de tong: "This shoe is manufactured to converse's exact specifications for performance and quality. If you can't ollie up it dont ollie down it." verwijzend naar een bekende trick op een skateboard.

Scoor deze speciale collab op woensdag 20 maart, via diverse verkooppunten waaronder de website van Converse.nl.

Quartersnacks x Converse CONS One Star Pro Dark Clove Foto 1
Quartersnacks x Converse CONS One Star Pro Dark Clove Foto 5
Quartersnacks x Converse CONS One Star Pro Dark Clove Foto 7
Quartersnacks x Converse CONS One Star Pro Dark Clove Foto 6
Quartersnacks x Converse CONS One Star Pro Black Foto 1
Quartersnacks x Converse CONS One Star Pro Black Foto 4
Quartersnacks x Converse CONS One Star Pro Dark Clove Foto 7
Quartersnacks x Converse CONS One Star Pro Dark Clove Foto 6
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur