Zoals jullie weten zijn we dop op top 10 lijstjes, zeker als het gaat om populaire sneakers. Het leek ons dan ook een goed idee om een overzicht te maken met de top 10 populairste sneakers van dit moment op StockX, wat naar onze mening een goede weerspiegeling is van hoe jullie over de sneakers van dit moment denken.

De top 10 van dit moment is vertegenwoordig door veel bekende merken als Nike, Adidas en Jordan. Toch bevat deze lijst ook een opvallende schoen die je niet snel zou verwachten in een top 10 lijst.

Ben je nog niet bekend met StockX? Lees dan eens ons blog waarin alles wat je moet weten over kopen en verkopen van sneakers op Stockx uitgelegd wordt. Benieuwd naar welke sneakers nog meer populair zijn op Stockx? Check dan hier het volledige overzicht op Stockx.

10. Air Jordan 1 Retro High OG "Palomino"

Air Jordan 1 Retro High OG Palomino
DTLR

We starten de lijst niet geheel verrassend met een Air Jordan 1 sneaker. Het gaat hier om de Air Jordan 1 Retro High OG "Palomino" die op plek 10 staat. De schoen werd uitgebracht op 2 september 2023 en werd op stockx de afgelopen 72 uur bijna 500 keer verkocht, waarbij de gemiddelde vraagprijs tussen de 170 en 200 euro ligt.

Als we kijken naar de kleuren van de schoen, dan zien we Zwart, Metallic Gold, Palomino en Sail toegepast worden op een zwart leren basis met bruin suède overlays en een Metallic Gold nylon tong. Een zwarte binnenvoering bovenop een Sail tussenzool en een bruine rubberen buitenzool maken het ontwerp af.

9. Terror Squad x Nike Air Force 1 Low "Blackout"

Terror Squad x Nike Air Force 1 Low Blackout

Op nummer 9 zien we een Air Force 1 sneaker die nog niet zo lang geleden werd uitgebracht. Het gaat hier om de Terror Squad x Nike Air Force 1 Low "Blackout" die op 16 september 2023 verkrijgbaar werd. Ondanks dat de sneaker niet heel lastig was om te scoren, liegen de verkopen er op StockX niet om. De afgelopen drie dagen is de schoen 510 keer verkocht, voor een prijs tussen de 170 en 200 euro.

Fat Joe, waarschijnlijk een van de meest invloedrijke figuren in de sneakercultuur, is een 5 keer voor een Grammy genomineerde rapper en songwriter uit de South Bronx van New York. In 2004 ging de CEO van Terror Squad een samenwerking aan met Nike voor de productie van Air Force 1's met het merk Terror Squad exclusief voor vrienden en familie. 16 september 2023 kwam de sneaker dan eindelijk uit voor het grote publiek.

De sneaker gaat gekleed in een wit en zwart kleurenschema dat erg doet denken aan de "Panda" colorway en is volledig gemaakt van leer. Hij heeft een witte basis met zwarte overlays, Swooshes, tongen, hakken en rubberen buitenzolen. Ook de binnenvoering, tonglabels en tussenzool zijn wit. Het beruchte "TS" logo is geborduurd op de zijkant van de hiel en "JC" (Joey Crack) staat op de lipjes op de hak.

8. Adidas Campus 00s "Core Black"

Adidas Campus 00s Core Black
SneakerBaas

Op nummer 8 zien we een sneaker die weinig mensen op voorhand zouden raden, namelijk de Adidas Campus 00s "Core Black". Deze sneaker van Adidas ging de afgelopen 72 uur maar liefst 522 keer over de toonbank bij StockX. De sneaker die werd gedropt op 17 februari kost momenteel tussen de 90 en 130 euro.

Adidas kwam dit jaar met een revival van klassieke adidas Campus sneaker uit de jaren 80, die retrostijl combineert met moderne technologie. De sneaker die door Adidas de Campus 00s is genoemd, heeft een nieuwe look in een tijdloze kleurencombinatie.

Deze Campus 00s heeft een bovenwerk dat volledig in suède is uitgevoerd, is voorzien van een Core Black colorway. De contrasterende Cloud White Three Stripes van glad leer met zaagtandrand lopen over de zijkanten en middenpanelen. De Core Black suède hiellipjes en tong zijn voorzien van Cloud White Trefoil logo's. Adidas tekstlogo's zijn wel te vinden op de Core Black binnenzolen. Een Off White tussenzool, waar de OG Campus om bekend staat, en een caramelkleurige gom buitenzool maken het ontwerp van deze schoen compleet.

7. Air Jordan 4 Retro Wmns "Frozen Moments"

Air Jordan 4 Retro Wmns Frozen Moments

Op plek 7 zien we weer een sneaker van Air Jordan, namelijk de tijdloze Air Jordan 4. Het gaat om de Air Jordan 4 Retro Wmns "Frozen Moments" die werd uitgebracht op 26 augustus 2023. Qua populariteit zit het wel snor met deze sneaker voor dames, de schoen werd de afgelopen 72 uur namelijk 540 keer verkocht op StockX. De adviesprijs lag net boven de 200 euro en de prijzen op StockX vallen erg mee. Je koopt dit sneakertje voor een bedrag tussen de 230 en 250 euro.

De schoen is uitgevoerd in de kleuren Light Iron Ore, Sail, Neutral Grey, Black en Metallic Silver. Deze Air Jordan 4 is een eerbetoon aan de "Frozen Moments" uit het begin van de arrière van Michael Jordan, zoals het raken van "The Shot" tegen de Cleveland Cavaliers in 1989, wat tevens het geboortejaar van de AJ4 was.

6. DreamWorks Shrek x Crocs Classic Clog

Dream Works Shrek x Crocs Classic Clog

Wie op voorhand had geraden dat deze DreamWorks Shrek x Crocs Classic Clog op plek 6 staat, was waarschijnlijk voor gek verklaard. Toch is het zo, deze samenwerking tussen Shrek en Crocs werd op StockX de afgelopen 72 uur maar liefst 672 keer verkocht. De adviesprijs was slechts 50 euro, het grote probleem was echter om een paartje te bemachtigen doordat deze binnen een mum van tijd uitverkocht was. Interesse in deze Crocs? Je kunt deze release scoren voor een prijs tussen de 60 en 80 euro.

De Crocs Classic Clog kreeg op 13 september 2023 een avontuurlijke wending met de DreamWorks Shrek collab.Dit iconische schoeisel kreeg een sprookjesachtige twist, met details geïnspireerd op onze favoriete oger.

Deze op het moeras geïnspireerde colorway geeft de essentie van Shrek weer, met een harmonieuze combinatie van groen en bruin. Maar wat hem echt doet opvallen is de toe box, die is voorzien van de onmiskenbare Shrek neus en oren, die een speelse vibe geven en de magie van de tekenfilmklassieker naar voren brengen.

5. Nike Dunk Low "Grey Fog"

Nike Dunk Low Grey Fog

Op nummer 5 een niet geheel verrassend model, namelijk de altijd goed verkopende Nike Dunk. Op 21 september 2021 bracht Nike deze Nike Dunk Low "Grey Fog" voor het eerst uit. Zoals je kunt zien is de sneaker inmiddels bijna twee jaar later nog steeds even populair als tijdens de release. De sneaker werd de afgelopen 72 uur maar liefst 740 maal verkocht tegen een gemiddelde prijs van 120 euro.

De Nike Dunk Low "Grey Fog" heeft een bovenwerk van wit leer met leren overlays gekleurd in Grey Fog. Ook de Swooshes zijn voorzien van dezelfde kleur grijs. Een bijpassend geweven tonglabel, hiellipje en zool maken het ontwerp af van deze Dunk die je werkelijk met alles kunt combineren.

4. Nike Dunk Low Wmns "Photon Dust"

Nike Dunk Low Wmns Photon Dust

Op plek 4 wederom een Dunk, namelijk deze Nike Dunk Low Wmns "Photon Dust" voor dames. Nike bracht deze sneaker uit in 2021, maar blijft tot op de dag van vandaag populair bij de vrouwelijke liefhebbers van het model. Op StockX is de sneaker niet voor niets de nummer 4 van de populairste sneaker van dit moment, want hij verkocht 742 maal in 72 uur. Wil je een paartje scoren? Dan kost dat je ongeveer 130 euro.

De sneaker gaat gekleed in een wit en Photon Dust kleurenschema en is voorzien van een witte leren basis met een lichte tint Grijs op de overlays, Swooshes, hakken en rubberen buitenzolen. Een witte tussenzool en zwarte branding op de binnenzolen maken het ontwerp af.

3. Adidas Yeezy Slide "Slate Grey"

Adidas Yeezy Slide Slate Grey

We zien de eerste Adidas sneaker terug op plek drie, het gaat hier om de Adidas Yeezy Slide "Slate Grey" die op 18 augustus 2023 werd uitgebracht. Ondanks het feit dat het hier gaat om een slipper, nemen we deze toch mee in onze top 10 doordat deze Yeezy de afgelopen 72 uur maar liefst 932 maal over de toonbank van StockX is gegaan. Wil jij er eentje scoren? Dan kan je dat beter nu doen dan volgend jaar zomer. Je hebt er al een voor een prijs van gemiddeld 70 euro.

De adidas Yeezy Slide Slate Grey is een samenwerking tussen adidas en Kanye West en wordt geleverd in een leigrijs kleurenpalet. De slide heeft een bovenwerk dat is gemaakt uit één stuk voorgevormd EVA-schuim, voor een lichtgewicht en duurzaam ontwerp. De buitenzool van de slide heeft een structuurpatroon dat zorgt voor tractie en stabiliteit. De Yeezy Slide heeft een moeiteloos slip-on ontwerp voor gemakkelijk aan- en uittrekken tijdens het flaneren langs het zwembad of op het strand.

2. Air Jordan 4 Retro "Red Cement"

Air Jordan 4 Retro Red Cement

De Air Jordan 4 sneakers zijn weer hot, dat bewijst deze lijst wel. Op nummer 2 zien we namelijk de tweede Jordan 4 sneaker van deze top 10. Het gaat hier om een sneaker die door Air Jordan op 9 september 2023 een re-release kreeg: de Air Jordan 4 Retro "Red Cement". De afgelopen 72 uur gingen 940 kopers er met dit paartje vandoor, tegen een gemiddelde prijs van rond de 240 euro.

Jordan geeft bij deze release een unieke draai aan een klassieke colorway door de toepassing van een vleugje Fire Red. Het bovenwerk is gemaakt van wit premium leer en waarbij een mix van Fire Red en zwart is aangebracht, terwijl de iconische mesh details en het Jumpman logo hun traditionele plaats hebben behouden. Met een legendarische kleurenmix van zwart, wit en fire red op de tussenzool blijft de stijl trouw aan zijn roots en laat de sneaker zien waarom de Jordan 4 nog steeds een van de meest iconische Jordan sneakers aller tijden is.

1. Nike Dunk Low "Panda"

Nike Dunk Low Panda

De nummer 1 van onze top 10 is zonder enige twijfel de Nike Dunk Low "Panda". De verkoopresultaten van de Dunk zullen voor andere merken iets zijn om jaloers op te zijn. Ondanks het feit dat Nike de sneaker om het kwartaal voorziet van een restock is het nog steeds met afstand de best verkochte sneaker op StockX. Er gingen de afgelopen drie dagen maar liefst 1250 paartjes over de toonbank. Niet gek voor een sneaker die vrij gemakkelijk is op te pikken tegen de adviesprijs. De prijzen op StockX vallen overigens erg mee, voor een bedrag rond de adviesprijs (120 euro) haal je deze sneaker al in huis.

In 2021 zag deze sneaker voor het eerst het levenslicht en is door de jaren heen amper aangepast. De bovenkant van de Nike Dunk Low "Panda" is gemaakt van wit leer met zwart leren overlays en Swooshes. Het klassieke Nike merk staat op de nylon tong, een knipoog naar de traditionele Dunk ontwerpelementen. Een witte tussenzool en zwarte buitenzool maken het ontwerp af.

Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur