Sterre
Geschreven door
Sterre

Elise (ook wel bekend als @elm2506) is van kleins af aan al gek op schoenen. Nu jaren later heeft zij een flinke verzameling aan sneakers op haar planken staan. Deze passie voor sneakers is tot stand gekomen doordat Elise lange tijd bedrijfsleidster is geweest in een sneakerwinkel. Hierdoor zat ze altijd bovenop de nieuwste collecties en weet ze door haar bezoeken aan de hoofkantoren van grote merken ook veel over de achtergrond van verschillende merken en modellen.

Wij waren nieuwsgierig naar het verhaal achter haar verzameling en haar liefde voor sneakers.. Kortom het is weer de hoogste tijd voor wat vragen...

In het kort

Naam
Elise Leontine
Leeftijd
30 + een beetje
Beroep
Inkoper & collectie / productontwikkelaar
Verslaafd sinds
A long time ago!
Favoriete model
AM1
Aantal sneakers
Lost count..! 100+

Hallo Elise! Kan je jezelf eens kort voorstellen?

Hehoi!

Mijn naam is Elise, een creatieveling met een uit de hand gelopen liefde voor sneakers. Van origine een grafisch vormgever die momenteel haar horizon verbreed op het buying and product development vlak. Geboren in Arnhem en opgegroeid in en rondom deze stad die ik toch wel thuis kan noemen.

Naast sneakers ben ik gek op mode, architectuur en vele andere vormen van creativiteit!

Het kopen van nieuwe plantjes vind ik ook altijd een goed idee. Heerlijk al dat groen in, en om het huis. Soms tot lichte waanzin van mijn wederhelft, die gelukkig wel weer dezelfde sneaker tik deelt!

Oh en niet te vergeten! Een spelletje? Daar ben ik altijd voor te porren! Ticket to ride, Beverbende, Qwixx, een potje kaarten of MarioKart. You name it, im in!

Wat vind je het leukst aan het verzamelen van sneakers?

Ik denk dat een ieder zich kan vinden in het feit dat het toch wel een kick geeft als je net weer dat ene paartje weet te bemachtigen! Daarnaast is het delen van je passie met anderen gewoon te leuk.

Interview Elise sneaker squad 1

Hoe en wanneer ben je besmet geraakt met het sneaker ‘virus’?

Van kleins af aan ben ik al gek geweest op schoenen in het algemeen. Maar inmiddels ligt de focus wel meer op sneakers. Dat is mede gekomen doordat ik langere tijd bedrijfsleider ben geweest in een sneaker winkel. Wie wil er nu niet met z’n neus bovenop nieuwe collectie zitten?!

Hierdoor heb ik ook de kans gehad verschillende merken te bezoeken en presentaties bij te wonen. Het was onwijs tof om meer te zien van een hoofdkantoor met de bijbehorende showrooms, heritage over het merk zelf en hun verschillende collecties en modellen. Ergens ben ik blij dat ik dit nog heb kunnen meenemen. Ondanks dat het nog niet eens bizar lang geleden is, is er in de tussentijd (met name op het winkelgebied) al weer een hoop veranderd.

Wat vind jouw omgeving van jouw liefde voor sneakers?

Gekkenwerk? haha, de verbazing blijft leuk om te zien. Al is er vaak ook een hoop nieuwsgierigheid. Als iemand komt buurten, is de vraag; mag ik even boven kijken?! Meer regel dan uitzondering. (Ik blij, als ik net de dag ervoor de boel gepoetst heb… want -> stof?! Anyone, please tell me it sounds familiar…. #neverendingstory)

Interview Elise sneaker squad 2

Hoe ziet jouw sneakercollectie eruit?

Mijn collectie bestaat grotendeels uit AM1’s, AM 90’s en Jordans 1/3/4. Alle paartjes krijgen een zorgvuldig uitgezocht plekje in 1 van onze kasten. Al zeg ik vaak gekscherend, dat ze niet allemaal een ‘’window seat’’ kunnen krijgen. Daardoor verandert het aanzicht van de kasten bijna maandelijks. Al worden ze wel zoveel mogelijk netjes op ‘’soort’’ bij elkaar gezet. Zo is er 1 kast voor alle AM1’s, 2 rijen voor de 90’s en 2 rijen voor mijn Jordans. Daarnaast heb ik nog een aantal paartjes AF1’s, dunkies en Sacai’s.

Waar ik voorheen nog wel eens vrij impulsief iets kon kopen, koop ik nu meer weloverwogen. Of mijn collectie nog steeds groeit? Jazeker, alleen niet meer zo zeer in aantallen of paren. Ik verkoop steeds vaker paartjes die ik niet meer draag. Echter komt daar dan wel weer een paartje voor terug die voor mij persoonlijk meer ‘’waarde’’ heeft.

Wat zijn jouw 2 favoriete sneakers uit je collectie?

Zijn ze eigenlijk niet bijna allemaal favoriet? Het hangt vooral af van mijn mood. Als ik nu zou mogen kiezen, dan is de Sacai Summit White zeker een favorietje. Daarnaast is de AM1 Retro Curry een van mijn most worn. Dat vind ik gewoon echt een heerlijk paar!

Interview Elise sneaker squad 3

Aan welke sneakers kleven er mooie herinneringen?

De ochtend dat ik samen met mijn vriend de AM1 Atmos Animal won, of de AM1 Parra’s samen met mijn beste vriendin. Daar kan niets tegenop, het delen van geluk met de mensen die je lief hebt in dit geval!

Maar als ik nog iets verder terug ga in de tijd, dan doet het me denken aan de Puma Speeds Cats die ik toen der tijd kreeg van mijn zus. Het waren blauwe met gele accenten. Ik heb ze helemaal op gedragen, ik was er zo blij mee!

Welke sneaker of sneakers ontbreken er nog in je collectie?

Een kleine wishlist is er nog wel, maar eigenlijk ben ik ook heel happy met wat ik momenteel in m’n kast heb staan! Maar oké, een paar ellies 🐘 zijn zeker nog wel welkom.

Interview Elise sneaker squad 4

Wat vind je leuk aan de sneaker-scene?

Het delen van dezelfde passie. Ondanks dat de diversiteit in de scene groot is, deel je toch dezelfde liefde! Dat vind ik mooi om te zien.

Wat zou je willen veranderen aan de sneaker-scene?

De resell madness…

Interview Elise sneaker squad 5

Als je je eigen sneaker mocht uitbrengen, hoe zou die eruit zien?

Oeh, dit is zo'n beetje de droom van iedere sneakerhead gok ik. Ik zou hier helemaal stuk op gaan en eindeloos kunnen variëren! Er zijn zoveel mogelijkheden en ideeën. Maar mijn basis zou een witte AM1 zool zijn. Een upper bestaande uit verschillende materialen waarvan pony hair of snakeskin er sowieso 1 is! Van een goede print ben ik ook nooit vies en een kloddertje roze is altijd welkom! Krijgen we al een beeld…? Gek genoeg kan ik ook heel blij worden van een super cleane colorway. Mag ik er een pack van maken?

Waar kunnen we je online volgen?

@ELM2506 on the gram :)

Interview Elise sneaker squad 5