Sterre
Geschreven door
Sterre

Het is weer de hoogste tijd voor een interview, dit keer hebben wij Maarten het hemd van het lijf gevraagd. Deze Vlaamse hypebeast heeft een passie voor sneakers, kleding en tattoos. In de loop der jaren heeft hij een flinke verzameling aan sneakers weten te verzamelen.

Wij waren benieuwd naar zijn verhaal, het ontstaan van zijn liefde voor sneakers en kleding. Laten we Maarten (ook wel bekend als mvssn_v) snel beter leren kennen…

In het kort

Naam
Maarten Vanmassenhove
Leeftijd
34
Beroep
Verpleegkundige
Verslaafd sinds
2016
Favoriete modellen
Air Max 1 & Air Jordan 1
Aantal sneakers
60 - 70

Hallo Maarten! Kan je jezelf eens kort voorstellen?

Mijn naam is Maarten. Ik woon samen met mijn vriendin, kat en hond in België. Ik ben Psychiatrisch Verpleegkundige van opleiding en werk als Nachtverpleger in de gevangenis. Als ik geen nachten werk, werk ik als zelfstandig Thuisverpleegkundige. Ik heb meerdere hobby’s. Zo kijk ik graag films en hou ik van muziek, tattoos, sneakers, artwork en reizen.

Hoe en wanneer ben je besmet geraakt met het sneaker ‘virus’?

Vanaf jongs af aan fascineren sneakers mij al. Ik speelde namelijk basketbal in de periode dat de Chicago Bulls met Michael Jordan, Pippen en Rodman groot waren. Toen heb ik ook mijn eerste paar Jordans gekregen. Jordan 13 Breds. Er was toen alleen nog geen sprake van een bewuste verzameling. Het verzamelen begon in 2015/2016. Wel op een ander niveau dan nu natuurlijk. Ik ben in die periode ook bevriend geraakt met de persoon die nu nog steeds mijn beste maat is (Michael Babylon). Michael is ook een enorme sneakerhead.

Photo 10 05 2022 13 53 18

Wat vind je het leukst aan het verzamelen van sneakers?

De historie, de verhalen rond de sneakers, een outfit samenstellen rond een bepaalde sneaker en natuurlijk een raffle winnen voor een sneaker die je echt graag wilt hebben! Connecten met sneakerfreaks die hetzelfde “virus” hebben en ervaringen uitdelen.

Wat vind jouw omgeving van je liefde voor sneakers?

Iedereen is daar wel oké mee. Je hebt altijd mensen die het niet helemaal snappen en daardoor vragen stellen of opmerkingen maken. Sommige mensen snappen niet dat ik zoveel geld over heb voor een paar sneakers. Zeker sneakers boven de €500,-. Mijn directe omgeving snapt het wel en zijn niet anders gewend. In mijn ogen is het een hobby, net zo goed als andere mensen andere hobby’s hebben.

Photo 10 05 2022 13 50 06

Wat is jouw favoriete sneaker merk en model?

Ik heb niet echt een favoriete sneaker merk. Als ik echt zou moeten kiezen, dan kies ik wel voor Nike. Mijn favoriete modellen: Air Jordan 1 en Nike Air Max 1.

Hoe ziet jouw sneakercollectie eruit?

Mijn sneakerverzameling bevat meerdere merken. Echt van alles wat. Je ziet wel heel duidelijk terug dat ik al langer sneakers verzamel. Ik heb ook sneakers die een tijd geleden populair waren. Bijvoorbeeld de Ultraboost periode van Adidas. In die periode kocht ik ook meer Adidas sneakers. De laatste tijd koop ik van alles en nog wat. Elke brand is welkom, als ik het maar mooi vind.

Photo 10 05 2022 13 52 23

Wat zijn jouw 2 favoriete sneakers uit je collectie?

Op dit moment de Jordan 4 Off-White Sail en de Yeezy Foamrunners.

Is er een sneaker waarbij je mooie of bijzondere herinneringen hebt?

Dat zijn er wel een aantal. Super cliché misschien maar de sneakers die ik gekregen heb van mijn vriendin hecht ik wel veel waarde aan. Toen ik vorig jaar jarig was, had mijn vriendin een taart laten maken in de vorm van een Jordan 4 Off-White Sail. Dit was namelijk op dat moment de sneaker die ik graag wilde hebben. Een jaar later heb ik ze dan eindelijk gekocht.

Photo 20 05 2022 22 42 41

Wat is jouw favoriete sneaker collab?

Vind ik een moeilijke, omdat er in mijn ogen echt veel goede collabs zijn. The 10 van Virgil Abloh vond ik super. Ook bijvoorbeeld wat Concepts deed dit jaar met de AM1 was zo goed!

Maar er zijn er zoveel die echt goed zijn.

Wat is jouw meest waardevolle paartje?

De Jordan 4 Offwhite en Louis Vuitton Trainers

Photo 10 05 2022 13 50 27

Wat vind je tof aan de sneaker-scene?

De connectie met de mensen. Het praten over sneakers. Iedereen kan zijn wie hij/zij zijn wil en uiten zichzelf met kleding en sneakers. Tof om te zien.

Wat zou je willen veranderen aan de sneaker-scene?

Het hoort er natuurlijk wel een beetje bij, maar de resell business is echt crazy. Er zitten teveel mensen in de resell business die alleen maar bezig zijn met geld verdienen en minder liefde hebben voor de sneaker en het ontstaan hiervan.

Waar kunnen we je online volgen?

Ik ben voornamelijk actief op Instagram: @mvssn_v

Photo 10 05 2022 13 51 45