Vans sneakers voor heren en dames

Vans Sneakers zijn geliefd om hun minimalistische stijl, veelzijdigheid en rebelse houding. Het merk Vans is een van de meest bekende merken sneakers ter wereld. Men zegt dat imitatie de meest oprechte vorm van vleierij is, en Vans zijn voortdurend gekopieerd, maar nooit verslagen op het gebied van comfort, duurzaamheid en stijl. Sinds de oorsprong van Vans Sneakers in de jaren '60 is het ontwerp relatief onveranderd gebleven, wat hun tijdloosheid en iconische status binnen de skate community en daarbuiten keer op keer heeft bewezen.

Van de vele modellen die Vans aanbiedt, zijn het hun klassiekers die nog steeds de meeste aantrekkingskracht hebben. Dit zijn de Authentic, de Era, Sk8-Hi, Slip-on en de Old Skool.

Wanneer is Vans opgericht?

Vans werd in 1966 opgericht door de broers Paul en Jim Van Doren in Anaheim, Californië. Oorspronkelijk noemde zij hun bedrijf The Van Doren Rubber Company en verkochten zij originele Vans Authentic sneakers als eerste sneaker, die sindsdien vrijwel onveranderd is gebleven. De naam werd al snel ingekort tot de veel pakkendere naam Vans, waarna skaters de schoenen pas echt begonnen te waarderen vanwege hun sticky zolen en duurzaamheid. Halverwege de jaren '70 was het lastig om in Californië een skater te vinden die géén Vans sneakers droeg. Tegen het einde van de jaren '70 had het merk hun Authentic, Old Skool, slip-ons en Sk8-Hi-stijlen uitgebracht, compleet met de kenmerkende 'jazzstreep', ontleend aan een van Paul Van Doren's doodles.

Hoe worden Vans sneakers precies gemaakt?

Alle Vans sneaker worden gemaakt met behulp van een productieproces in 5 stappen dat begint bij de zool. Elk jaar worden er tussen de 70 en 85 miljoen paar Vans sneakers gemaakt, dus dit proces is te danken aan een ambacht dat sinds de jaren '60 wordt verfijnd en geperfectioneerd.

De sneakers van Vans zijn voorzien van een gevulkaniseerde rubberen zool. Dit betekent dat de zool in wezen één keer wordt 'gebakken' om het rubber uit te harden en samen te drukken in het kenmerkende wafelpatroon, en vervolgens nog een keer na de productie. Het tweede 'bakken' gebeurt wanneer de volledige schoen na montage wordt gestoomd, dit houdt de zool duurzaam, maar maakt ze ook veerkrachtig en gemakkelijk in te lopen. De rest van de schoen is gesneden en geassembleerd met Van's kenmerkende stiksels en details, afgewerkt met het rubberen logo op de hiel.

Hoe vallen de maten van de Vans Sneakers?

Het blijft altijd een dingetje, welke maat sneakers moet ik kopen? In tegenstelling tot veel andere merken, zijn de Vans Sneakers 'true to size', wat betekent dat welke maat je ook draagt in andere sneakers, je waarschijnlijk dezelfde maat in Vans zult hebben. Om ervoor te zorgen dat ze goed aan je voeten blijven zitten, vallen de lage instapmodellen iets kleiner uit, maar worden ze snel losser en rekken ze netjes op zodat ze precies om je voeten vallen.

Wat betekent Off The Wall?

De beroemde slogan Off The Wall van het merk heeft een slimme dubbele betekenis. De uitdrukking off the wall wordt gebruikt om dingen te beschrijven die een beetje excentriek of onconventioneel zijn - helemaal in de stijl van het merk, dat bekend staat om zijn alternatieve denkwijze. Maar off the wall beschrijft ook een skatetruc, die aansluit bij hun status binnen de skate community.

Vans sneakers voor dames en heren, altijd de laagste prijs

Wij besteden dag in dag uit talloze uren om voor jou het beste aanbod Vans sneakers voor te schotelen. Dus of je nu op zoek bent naar Vans Sneakers voor dames, of Vans Sneakers voor heren - we got you. Ook de beste deals hebben we voor je geselecteerd, bekijk dus ook eens de Vans sneakers in de sale.