Tim
Geschreven door
Tim

Die-hard liefhebbers van sneakers zijn vaak in twee kampen opgesplitst; kamp Nike en kamp Adidas. Wees gerust, wij gaan ons niet mengen in deze strijd. Wel leek het ons leuk om een Top 10 Adidas Yeezy Sneakers te maken. Welk model Yeezys is nu eigenlijk het vetst volgens ons?

De Yeezys zagen het voor het eerst het levenslicht in 2009 en zijn inmiddels uitgegroeid tot één van de populairste en meest verkochte Adidas sneakers allertijden. Op het moment van schrijven (2022) zijn we dan ook tientallen modellen en colorways rijker. Net als geestelijk vader Kanye West, variëren de Yeezys qua kleuren en looks van ingetogen tot extreem aanwezig en neigen soms de grens van genialiteit te overschrijden en krankzinnigheid aan te tikken. De sneakers van Kanye lijken dan ook een vleugje persoonlijkheid van de ontwerper zelf te bevatten.

Nadat Kanye in 2009 Nike inruilde voor Adidas bleef de sneaker jaarlijks beter verkopen. De omzet die Adidas in 2020 behaalde met de verkoop van Yeezys was maar liefst $ 1,7 miljard. Inmiddels lijkt de twijfel bij iedereen die de Yeezy ooit als een one day fly zag weggenomen. De hoogste tijd om onze Top 10 populairste Adidas Yeezys voor je op een rij te zetten.

10. Adidas Yeezy Boost 380

Adidas Yeezy Boost 380

Fits like a glove, is het eerste dat ons te binnen schiet als wij de Adidas Yeezy Boost 380 aantrekken. De 380 staat naast zijn futuristische looks het meest bekend om zijn bovenwerk van knit-mesh en de ultra comfortabele rubberen Boost-zool. De sneaker maakte aanvankelijk zijn debuut tijdens Kanye's interview met Forbes. Een volledige onthulling kwam later in de vorm van paparazzi-foto's.

9. Adidas Yeezy 450

Adidas yeezy boost 450

Bij de Adidas Yeezy 450 is het overduidelijk een gevalletje Love 'Em or Hate 'Em. De unieke vorm van dit model zorgt ervoor dat deze schoen zich onderscheidt van de rest. Tot op de dag van vandaag zien we mensen die de schoen helemaal geweldig vinden en aan de andere kant liefhebbers van de Yeezy sneaker die de sneaker niet uit kunnen staat. Hoe je het wendt of keert, je moet op z'n minst respect hebben voor het lef dat nodig is geweest om deze sneaker uit te brengen. De sneaker staat niet voor niets hoog op de lijst van best verkochte Yeezys.

Met een vereenvoudigde tweedelige constructie staat de 450 bekend als extreem comfortabel. Het sokachtige Primeknit-bovenwerk zorgt ervoor dat je na het aantrekken van de sneaker het niet meer zult hebben over het design, maar over het extreme comfort.

8. Adidas Yeezy 500

Adidas Yeezy 500

Je hebt Dad Sneakers en je hebt de Adidas Yeezy 500. Suède en mesh worden gecombineerd en toegepast op een design dat direct in het oog springt door zijn grove vormen. Ondanks zijn opmerkelijke vormen is de Yeezy 500 onwijs makkelijk te combineren met een breed scala aan outfits doordat de sneaker vrijwel alleen maar is uitgebracht in ingetogen colorways. De sneaker is dan ook mega populair bij drukke outfits.

De Adidas Yeezy 500 is dan ook een essentiële toevoeging aan je Yeezy-rotation, het kost misschien wat meer moeite om ze schoon te houden, maar dat is het bij deze sneaker meer dan waard.

7. Adidas Yeezy QNTM

Adidas Yeezy QNTM

De Adidas Yeezy QNTM (Quantum) blijft populariteit winnen, ook in de basketball scene. De sneaker is geschikt voor iedereen die niet vies is van een opvallende entree te maken, het is een flitsend ontwerp dat absoluut de nodige nekken zal doen draaien. De QNTM wordt ook nog eens geleverd met 3M reflecterende details op de hiel, wat handig is als je van plan bent om buiten te gaan sporten.

Ondanks dat er niet heel veel colorways voor de QNTM uitkomen, blijft het een zeer populair Yeezy model.

6. Adidas Yeezy Boost 700

Adidas Yeezy Boost 700

Als je het over de Adidas Yeezy Boost 700 hebt, dan heb je het eigenlijk automatisch over één van de populairste colorways van het model; de adidas Yeezy Boost 700 "Wave Runner". De Adidas Yeezy Boost 700 "Wave Runner" debuteerde voor het eerst tijdens de Yeezy Season 5 modeshow in 2017 en eiste direct alle aandacht op, door zijn grovere look dan voorheen en een reeks nieuwe kleuren. Je zult elk jaar nieuwe releases van deze schoen vinden, ook zijn de OG colorways iets in prijs gedaald door het aantal restocks dat de sneaker in de loop der tijd heeft mogen ontvangen.

5. Adidas Yeezy Boost 750

Adidas Yeezy Boost 750

Wie vandaag de dag een paartje Adidas Yeezy Boost 750 "OG" wilt aanschaffen moet niet opkijken van een prijskaartje van rond de 2000 euro. De Adidas Yeezy Boost 750 werd voor het eerst in 2015 uitgebracht en kreeg in 2016 voor het laatst een nieuwe colorway. Mede door de schaarsheid is deze sneaker uitgegroeid tot een cult sneaker. Niet alleen de hard to find status maakt deze sneaker een top 10 Yeezy, maar ook doordat de sneaker gemaakt is van robuust, luxueus suède in een traditioneel ingetogen kleurenpalet van Kanye. De sneaker werd in slechts vier verschillende colorways gedropt, wat in schril contrast staat met het aantal colorways die Yeezys vandaag de dag ontvangen.

4. Adidas Yeezy Foam Runner

Adidas Yeezy Foam Runner

De Adidas Yeezy Foam Runner ook wel Foam RNNR genoemd is een ware fashion statement. Het is een sneaker die als een complete verrassing kwam door zijn futuristische maar tegelijkertijd simplistische ontwerp. De sneaker is door zijn design mega simpel aan en uit te trekken, wat zeker heeft bijgedragen aan de relaxte reputatie die het heeft.

De release van de Foam Runer was voor Adidas en Kanye ook een buitenkansje om nieuw materiaal toe te voegen aan de Yeezy-collectie; een mix van algen en EVA-materialen waardoor deze schoenen net zo vriendelijk is voor het milieu als voor je garderobe en je voeten.

3. Adidas Yeezy Slide slippers

Adidas Yeezy Slide slippers

Toen de eerste foto's van de Adidas Yeezy Slide slippers door ons gedeeld werden hadden wij al direct in de gaten dat deze slippers niet voor iedereen zijn. Toch zagen wij de slippers meer en meer aan de voeten van celebrities en bekende atleten, wat zeker heeft bijgedragen aan het succes van de Yeezy Slide. Om even aan te geven hoe populair deze Yeezy Slippers zijn; de afgelopen 12 maanden zijn er op StockX alleen al 500.000 Yeezy slippers verkocht - dit is dus buiten de verkoop op de Adidas-website om.

De Adidas Yeezy Slide is absoluut geen standaard slipper, ook zeker niet een alledaagse Yeezy. De sneaker is bulky en levendig en zijn in een enorm scala aan kleuren en prints verkrijgbaar. Het is een Yeezy voor casual gelegenheden waarbij je ultra chille vibes wilt uitstralen.

2. Adidas Yeezy 350 V2

Adidas Yeezy Boost 350 V2

Eigenlijk is het niet eerlijk om de Adidas Yeezy 350 v2 op de tweede plek van onze Top 10 te plaatsen, gezien het feit dat de nummer 1 van deze top 10 een sneaker is die inmiddels al jaren niet meer verkrijgbaar is. Als deze Top 10 enkel de best verkochte Yeezys van de afgelopen 5 jaar zou benoemen, dan zou de Yeezy 350 v2 de onbetwiste nummer 1 zijn. De Adidas Yeezy 350 V2 is qua design subtiel in vergelijking met andere Yeezy sneakers, met extra aandacht voor detail en kleine aanpassingen.

De V2 heeft er voor gezorgd dat deze sneakers niet alleen op het gebied van mode, maar ook qua technologie on top of the game is. De demping en de fit van de sneaker is ongeëvenaard, waardoor het tot op de dag van vandaag nog steeds door velen gezien wordt als de meest comfortabele Yeezy sneaker ooit.

De best verkochte Adidas Yeezy 350 v2 is over de afgelopen 12 maanden gezien de adidas Yeezy Boost 350 V2 "Beluga Reflective". Alleen op StockX is dit paartje al meer dan 55.000 keer verkocht.

1. Nike Air Yeezy 2

Nike Air Yeezy 2

Zoals we hierboven al hebben uitgelegd, is het stiekem oneerlijk om de Nike Air Yeezy 2 op nummer 1 te zetten. De sneaker werd in 2012 voor het eerst uitgebracht onder de vlag van Nike en werd twee jaar later voor het laatst uitgebracht.

Er zijn niet veel Yeezy's die zo herkenbaar zijn als de Nike Air Yeezy 2 SP "Red October". Zelfs iemand die niet veel met Yeezys heeft, zal deze sneaker direct herkennen. Het is een een dikke, oversized sneaker, die ook zomaar als laars aangezien kan worden. De sneaker is tot op de dag van vandaag één van de meest exclusieve sneakers ter wereld. Ook het prijskaartje laat weinig aan de verbeelding over, je moet dan ook niet schrikken van een gemiddelde vraagprijs van rond de 20.000 euro.

Tim
Geschreven door
Tim