NIKE Air Max 95 - Sneaker Squad

Nike Air Max 95 sneakers

De Nike Air Max 95 (door velen de '95' genoemd) is ontworpen door Sergio Lozano, die werd geïnspireerd door het menselijk lichaam. De tussenzool vertegenwoordigt de wervelkolom, de panelen de spiervezels en de veters de ribben. De Nike Air Max 95 had het Nike swoosh logo op twee locaties, één op de hiel en nog een op de achterkant.

De eerste Nike Air Max 95 die werd uitgebracht was de Zwart / Fluor Geel / Witte versie. De gele air unit die over de gehele schoen zichtbaar aanwezig was bracht de Air Max 95 echt tot leven. Toen de Nike Air Max 95 voor het eerst uitgebracht werd in 1995 en 1996 werd elk paar geleverd in een speciale Nike Air Max doos. De Air Max 95 groeide uit tot één van de populairdere modellen van Nike.

Een andere reden waarom de Nike Air Max 95 zo een groot succes is geworden komt ook door het feit dat er inmiddels meer dan 150 verschillende colorways voor deze schoen zijn uitgebracht. Ook werden er door de jaren heen verschillende materialen gebruikt, zoals 3M reflecterend materiaal, verschillende stijlen van metaal en leer. Ook werd er een speciale Nike Air Max 95 hybride 360 uitgebracht dat het bovendeel van de Air Max 95 combineerde met de tussenzool van de Air Max 360.

Ook zijn er een aantal zeer mooie samenwerkingen geweest waar speciale modellen van de Nike Air Max 95 uit voort zijn gekomen, waaronder een met graffiti kunstenaar 'Stash'. Ook werd er een WK-pakket uitgebracht met Nike Air Max's (en andere sneakers) met kleuren van diverse landen die meededen aan het toernooi.