Sneakerzoekmachine

Adidas NMD sneakers

Filter op

Adidas NMD sneakers Dames & Heren

Sterk geïnspireerd door retro-sneakers, zoals Micro Pacer, Rising Star en Boston Super, lanceerde Adidas het NMD-silhouet in 2015. Deze lijn werd geconceptualiseerd door Nic Galway, geleid door zijn visie om schoenen te maken met een opmerkelijk ontwerp dat geschikt is voor op straat. Met succes!

NMD staat voor Nomad: mensen die constant reizen en zonder grenzen leven. Adidas en Galway ontwikkelden schoenen die geschikt zijn voor mensen die constant van de ene plaats naar de andere verhuizen. Ze werkten samen aan het ontwerpen van een sneaker die zo licht en comfortabel zijn dat je niet eens doorhebt dat je schoenen aan hebt.

De NMD-serie overbrugde de kloof tussen mode en sport. Deze line-up heeft de sneakerwereld drastisch veranderd door een frisse look te creëren met een mix van comfort, duurzaamheid en revolutionaire stijl en technologie.

Adidas NMD R1: de eerste in de NMD-serie

De Adidas NMD R1 of Runner toont de Boost-middenzooltechnologie die de dragers comfort onder de voeten en eindeloze energieteruggave biedt.

Deze sneaker valt meer op dan andere hedendaagse op hardloop geïnspireerde kicks, door de tussenzoolpluggen. Deze details maken de schoen niet alleen uniek, maar zorgen ook voor stabiliteit.

Adidas NMD R1 V2: een tweede versie

De baanbrekende look van NMD kreeg een tweede versie, zonder de meeste iconische details te verwijderen. Adidas onthulde de Adidas NMD R1 V2 in december 2019, net voordat het nieuwe decennium werd verwelkomd. Deze nieuwere en frissere versie heeft een rekbaar bovenwerk van textiel met opvallende rubberen overlay op de hiel en het vetersysteem. Dit model is ook versierd met een elastische hiellus met de tekst "The Brand with the 3 Stripes" in verschillende talen, afhankelijk van de kleurstelling.